1. ילדים
  2. מתכונים לילדים

אופים עם ילדים: עוגת בננות נפלאה

נשארו לכם בננות בשלות מדי שאף אחד כבר לא רוצה לאכול? נעם תמיר מציעה פתרון מושלם - עוגה שהילדים ייהנו להכין, לאכול, ולהגיש לשולחן בט"ו בשבט

אחד הריחות האהובים ביותר הוא של עוגת בננות. הבננות ממלאות את כל הבית בניחוח של מתיקות, כיף ונחמה. הכי שווה להכין עוגות, מאפינס ומאפים אחרים עם בננות דווקא בחורף, כשהחלונות בבית סגורים והריח המתוק הזה נשאר זמן רב, ועושה טוב לנשמה.

» ט"ו בשבט - לכל הפרטים 
» מתכונים חגיגיים לסדר ט"ו בשבט
» מה עושים בט"ו שבט? 

פעמים רבות נשארות בננות בשלות מדי שלאף אחד אין חשק לאכול, זה הזמן הטוב ביותר להשתמש בהן באפייה. במאפים, ככל שהבננות בשלות יותר, כך הן טעימות ומשובחות יותר. יש ילדים שנרתעים מאכילת פירות, וכך עוגת פירות הופכת לפתרון מושלם עבורם ועבור ההורים שמנסים לשדל את ילדיהם לאכול יותר מתוקים בריאים. בעוגה הבאה יש את טעם הבננה אך אין את המרקם שלה, שילדים רבים לא אוהבים.מצרכים לתבנית אינגליש קייק אחת

2 כוסות קמח (אפשר להמיר כוס אחת בקמח מלא)1 כפית סודה לשתייה1/2 כפית אבקת אפייה1/4 כפית מלח1/2 כוס (חבילה קטנה+ 3/4 כף) חמאה מומסת1 כוס סוכר חום2 ביצים טרופות1 כוס שוקולד צ'יפס + חופן לקישוט מלמעלה2-3 בננות בשלות מאוד, מעוכותתרסיס שמן או חמאה לשימון התבניתאם הילדים אוהבים, וכדי שהעוגה תתאים לט"ו בשבט, אפשר להוסיף חצי כוס אגוזי מלך ו/או פקאנים קצוצים גס.

כלים: קערה בינונית, קערה קטנה, קערה גדולה, כף עץ, כף, מטרפה ידנית, כפית, כוס, לקקן, תבנית אינגליש קייק רגילה או חד פעמית, תבנית תנור סטנדרטית.

אופן ההכנה

» מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית באמצעות תרסיס או חמאה.

» מערבבים בקערה בינונית קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח.

» מועכים בעזרת מזלג את הבננות עד שהן מעוכות לחלוטין.

» טורפים את הביצים בקערה קטנה.

» בקערה גדולה נפרדת, מערבבים את החמאה והסוכר החום עד לאיחוד. » לאותה קערה, מוסיפים את הביצים, הבננות המעוכות והשוקולד-צ'יפס, וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד שנוצרת תערובת אחידה.

» שופכים את תערובת הרכיבים היבשים לקערת הרכיבים הרטובים.

מערבבים עד לאיחוד בלבד. שימו לב שאם תערבבו יתר על המידה, העוגה תצא דחוסה מדי.

» מוזגים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת (אפשר גם חד פעמית). זורים את חופן השוקולד-צ'יפס שנותר לנו על גבי העוגה כדי שתיראה יותר טעימה ומגרה ממה שהיא כבר נראית.

» אופים במשך כ-60 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.

» מצננים את העוגה במשך כ-10 דקות ואז מעבירים אותה לצינון מוחלט (אם תצליחו להתאפק עד אז), על גבי רשת.

טיפים: » אפשר להחליף חצי מכמות הקמח בקמח מלא, אך תצטרכו להוסיף עוד נוזלים - כרבע כוס מים/חלב. אל תגזימו עם כמות הנוזלים כדי שהבלילה לא תצא נוזלית מדי.» אם רוצים להפוך את העוגה לפרווה, אפשר להחליף את החמאה במחמאה. לא מומלץ להחליף בשמן מאחר שכך המרקם והטעם ישתנו.

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>