גם אופה: עוגת השוקולד הכי טובה

אוהבי שוקולד שימו לב: בלוג האוכל של מירי חולק איתכם הפעם מתכון לעוגת שוקולד שכמותה עוד לא טעמתם

ניר, חבר טוב של אבי, הזמין אותנו לפני כשבועיים לדירה שלו , לראות את תוכנית הגמר של האח הגדול. זה אולי הזמן לציין כי אני משתייכת לאסכולה של האנשים שצפו בתוכנית ואף הודו בכך בפה מלא. הרבה מהמכרים של אבי ושלי הרימו גבה לא פעם על היותנו מרותקים למסך בכל ראשון ושלישי החל מהשעה 21:00, אבל כמו שאני לא מאמינה בכך שבגדים עושים את האדם,  כך איני מאמינה באמרה שהלכה והתפתחה במהלך חודשי השידור של התוכנית הזו, לפיה "אמור לי אם אתה רואה 'האח הגדול' ואומר לך מי אתה". אלה היו שני הסנט שלי בנושא האח הגדול - עכשיו אפשר להמשיך למתוקים.

אז התארחנו אצל ניר, וכמובן שדגדג לי באצבעות להביא עוגה. אבל כיוון שכל העסק נקבע די ברגע האחרון, לא היה לי זמן למשהו מושקע. ואז, בדיוק בזמן, נזכרתי שראיתי את העוגה הזו בבלוג המופלא של פאני, בחורה צרפתיה מאוד מוכשרת שחיה את החלום שלה (עבודה בפטיסרי מאוד מצליח) על גדות הריביירה הצרפתית.

הפרשתי מעט מבלילת העוגה לתוך 2 תבניות מאפינס חד פעמיות - אחרי הכל אני לא יכולה להביא עוגה למפגש מבלי לדעת אם היא טעימה או לא. ברגע ששפתי פגשו בתערובת הרכה שעוד לא הספיקה להתקרר - התאהבתי! עוגת השוקולד הזו שנראית יחסית רגילה ותמימה, תופסת אותך לגמרי לא מוכן כשאתה טועם אותה - כל כך עשירה ופאדג'ית מבפנים, טעם עמוק של שוקולד יחד עם מתיקות נעימה. במתכון המקורי מופיע גם סירופ שמכינים מסוכר, מים וקקאו. הכנתי אותו והזלפתי מעט ממנו על העוגות הקטנות שהכנתי לי בצד, לאחר שכבר טעמתי מהן ללא הסירופ. בעיני הסירופ הביא איתו מתיקות בלתי נסבלת ובסופו של דבר זרקתי אותו ולא השתמשתי בו כלל לעוגה. מאז הבאתי את העוגה גם להדלקת נרות חנוכה שחברים שלנו, דניאל ודנה, אירחו אצלם בבית, וגם שם היא הייתה להיט היסטרי.

כמה הערות וטיפים לגבי העוגה:

* במתכון המקורי פאני מציינת שאפשר להכין את העוגה ידנית, על ידי בחישה בעזרת כף עץ. ניסיתי בפעם הראשונה להכין אותה כך, אך היה לי בלתי אפשרי כמעט לאחד את כל החומרים - יש כמות לא מעטה של חומרים והחמאה, שהיא אמנם רכה אבל לא נוזלית, גם כן מקשה על כל העסק. העברתי למיקסר ותוך שניות הייתה לי בלילה אחידה. אז את המתכון הזה אני בהחלט ממליצה להכין במיקסר, אלא אם כן ידיכם איתנות דיין לביצוע עבודת בחישה נמרצת.

* טיפ שלמדנו בקורס קונדיטוריה - עוגות בחושות שאופים בתבנית אינגליש קייק נוטות להתבקע בחלקן העליון. ניתן לשלוט על מיקום הבקע כך שיהיה בדיוק באמצע העוגה. איך עושים זאת? פשוט מעבירים קלף פלסטיק או סכין (אבל אז נזהרים מאוד לא לשרוט את תחתית התבנית) במרכז העוגה לפני הכניסה שלה לתנור, ואז בעצם אנחנו קובעים את מיקומו של הבקע כך שיהיה יפה, סימטרי ובמרכז העוגה.

* אם אתם כמוני, ולפעמים שוכחים להוציא מראש חמאה מהמקרר עבור מתכונים שדורשים חמאה רכה, חתכו אותה לקוביות, שימו בקערה קטנה והכניסו למיקרו ל-10 שניות בכל פעם, ובדקו אם היא רכה. אצלי בד"כ נדרשים שני סבבים של 10 שניות כל אחד. שימו לב שהחמאה צריכה להיות רכה מאוד למגע, אך לא נוזלית! עוגת אולטרה שוקולד / עיבוד קל מאוד למתכון של נייג'לה לוסוןעבור תבנית אינגליש קייק גדולה בגודל 30X11 ובגובה 7 ס"מ

רכיבים:200 גרם (1 כוס ועוד 2/5 הכוס) קמח1/2 כפית אבקת אפיה50 גרם (1/3 כוס) אבקת קקאו (מומלץ לנפות, למניעת גושים)275 גרם (1 כוס ועוד 3/8 הכוס) סוכר175 גרם חמאה, רכה2 ביצים1 כפית תמצית וניל175 גרם שוקולד מריר, מומס80 גרם (1/3 כוס) שמנת מתוקה125 גרם (1/2 כוס) מים רותחים

הכנה:1. מחממים תנור ל - 170 מעלות. משמנים תבנית בחמאה ושוטחים עליה נייר אפיה (משמנים קודם לכן על מנת שנייר האפיה לא יזוז ממקומו), מסדרים אותו על גבי התבנית.2. שמים בקערת המיקסר את כל המרכיבים מלבד המים הרותחים ומערבבים, בעזרת וו גיטרה, עד לקבלת תערובת אחידה.3. מוסיפים את המים הרותחים לאט לאט, תוך כדי ערבוב, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.4. מעבירים את תערובת העוגה לתבנית, ומשטחים את החלק העליון באופן נאה. אם רוצים, חורצים מקום לבקע של העוגה (ראה טיפים).5. אופים כ- 50-60 דקות, או עד שהעוגה יציבה למגע. אפיית יתר תגרום לייבוש ולמרקם פחות פאדג'י, אז שימו לב לקראת סוף האפיה - אם אתם נוגעים בעוגה והיא כבר לא רוטטת אלא יציבה למגע, אפשר להוציא אותה מהתנור.6. מצננים את העוגה.7. לפני ההגשה ניתן לבזוק אבקת קקאו הולנדי או אבקת סוכר על העוגה. ניתן גם לפזר שוקולד (חלב, לבן או מריר) מגורר מעל.8. שומרים בקופסא אטומה בטמפ' החדר. בלוג האוכל של מירי רביבו מתפרסם במלואו באתר  "Room for Dessert" ומובא בשיתוף מדור האוכל של עכבר העיר און ליין.

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>