בלוג האוכל של חני: פוקאצ'ה עגבניות עסיסית

גם מי שלא התנסה בבצקי שמרים יצליח במתכון הפשוט הזה לפוקאצ'ה עבה עם תוספות משתנות

הפוקאצ'ה הראשונה שהכנתי נראתה כמו גינה שלאחרונה נשתלה בשתילים ירוקים וקטנים. גומות  הבצק העמוקות והצפופות מולאו בפיסות רוזמרין טרי, מעליהן נבזקו שמן זית ומלח גס, ולאחר תפיחה קצרה הפוקאצ'ה נאפתה ונאכלה בעודה חמה מהתנור. מאפה הפוקאצ'ה – בבצק עבה או דק - אהוב אצלנו בבית עד מאוד. כשאני מתארחת וברצוני להביא עמי לחם כמנת תוספת אני בוחרת כמעט תמיד בפוקאצ'ה שהיא גם מהירת הכנה וטעימה מאוד. אפיית פוקאצ'ה מתאימה גם כהתנסות ראשונה גם למי שלא אפה מימיו בצק שמרים. המתכון הזה נוחל הצלחה אם מקפידים על שלבי ההכנה, וניתן לגוון אותו בתוספות שונות שהפופולרית ביניהן, לפחות אצלנו,  היא תוספת עשבי תיבול טריים או יבשים בתוספת מלח גס ושמן זית.

לאחרונה קיבלתי במייל מגוון מתכוני פוקאצ'ה מבעלת אתר בישול איטלקי (באנגלית). לדבורה אתר אוכל ותיק ועשיר הכולל את כל סוגי המנות האיטלקיות שכולן מעוררות תיאבון. הפוקאצ'ה הזרויה בעגבניות קטנות מצאה חן בעיני במיוחד והחלטתי לנסות אותה. זוהי פוקאצ'ה עבה ובעלת בצק רך הדומה יותר לכיכר לחם. היתרון שלה הוא שניתן לפרוס ממנה פסים לאורכה ומכל אחד להכין כריך ולמלא בכל ממרח שאתם אוהבים. אם נותר משהו מהפוקאצ'ה כדאי לחתוך למנות אישיות ולאחסן במקפיא בשקית אטומה למשך שבועות אחדים.

Buon Appetito!

החומרים:2.25 כפיות שמרים יבשים = 7 גרם או פי 2.5 או 3 שמרים טריים (17-21  גרם)כוס וחצי מים חמימים ( 375 מ"ל)1/4 כפית סוכר4 כוסות קמח רגיל = 560 גרם קמח1 כפית מלח4-6 כפות שמן זית כתית טהור כ- 15 עגבניות שרי קטנות ,חצויות או  כ-10 עגבניות תמר פרוסות6 עלי בזיליקום טרימלח גס לזריה

תבנית אפייה גדולה של תנור סטנדרטי מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות עם שמן זית.אופן ההכנה:1. בקערית להמס את השמרים היבשים או הטריים בחצי כוס מהמים חמימים (מהכמות הכוללת של המים) יחד עם רבע כפית סוכר. לערבב, לכסות ולהניח עד שתוסס ותופח  למשך כ- 10 דקות.2. בקערת מיקסר או קערה גדולה לערבוב ידני לשים את הקמח ולערבב לתוכו את המלח.להוסיף את תערובת השמרים המותססים ויתרת כמות המים החמים (כוס) את המים יש להוסיף בהדרגה בזמן הלישה . 3. ללוש את הבצק כ -10 דקות .הבצק יתקבל חלק ורך. ליצור מהבצק כדור ולשים אותו בקערה משומנת קלות (עם מעט שמן זית)  , לכסות  את הקערה (בקערה הפוכה נוספת) ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו כשעה. 4. לאחר תפיחת הבצק יש ללוש אותו כשתי דקות בתוך הקערה או על משטח עבודה משומן קלות. להניח את הבצק בתבנית האפייה ולשטח אותו על ידי מתיחה לכל כיוון עד קבלת צורת אובלית או עיגול שתכסה את מרבית שטח התבנית.5. להניח את חצאי העגבניות לתוך הבצק  ,הצד החתוך יפנה כלפי מעלה (כל מחצית עגבנייה יש להשקיע מעט פנימה). לפזר סביב מהבזיליקום הקצוץ. בעזרת האצבעות ליצור שקעים בבצק. לפזר משמן הזית והמלח הגס מעל הבצק או לתוך השקעים.6. לחמם את תנור האפייה לחום גבוה של 220 מעלות. להניח לפוקאצ'ה לתפוח 20-30 דקות (לא חובה לכסות אותה) עד שהתנור חם דיו.7. לאפות את הפוקאצ'ה במשך כ- 20 דקות או עד שהיא מזהיבה היטב.8. לפרוס ולהגיש חם או בטמפרטורת החדר.

הצעות לגיוון:במקום עגבניות ובזיליקום אפשר להוסיף רוזמרין + שמן זית + מלח גס; זיתים פרוסים; קישואים או בצל פרוסים דק; גבינות כגון פרמזן, מוצרלה או פונטינה.

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>