ביסטרו 99: תפריט לא אחיד ואווירה נטולת אינטימיות

"ביסטרו 99" בתל אביב אינו עונה להגדרה של ביסטרו.

בשבוע החולף ביקרתי בשני מקומות המגדירים עצמם "ביסטרו". הביסטרו נולד בפאריס במאה ה-18, וברחבי צרפת המסעדות הקטנות הללו עדיין שומרות על צביונן המקורי ובדרך כלל מנוהלות כעסק משפחתי. בביסטרו אפשר למצוא אוכל מסורתי פשוט, לעתים קרובות מזוהה עם האזור ובמחירים סבירים. ואולם, מחוץ לצרפת, כל מקום שאינו מצליח למצוא הגדרה טובה יותר מצהיר שהוא ביסטרו.

"ביסטרו 99" בתל אביב הוא קפה-מסעדה אקלקטי הן מבחינת העיצוב והן מבחינת התפריט. החלל הפנימי הלא-גדול אמנם מעוצב בסגנון ביסטרו, עם שולחנות עץ קטנים ומנורות בסגנון רטרו, אבל בחוץ, בפאטיו, האווירה מתחלפת לכזאת של בית קפה פאריסאי עם כיסאות קש. גם התפריט אינו אחיד. אף שהוא מבוסס ברובו על המטבח הצרפתי, יש בו גם מנות מהמטבח האיטלקי והמקומי.

באנו בשעת צהריים, החלטנו לשבת בפאטיו ולהזמין מהתפריט העסקי. המלצרית הסבירה שעם המנה העיקרית אפשר לבחור שתי מנות ראשונות שכלולות במחיר, פאטה כבד או מרק. ואולם, כשנכנסנו פנימה הבחנו שעל דלפק ההגשה מונחות צלחות מפתות של מיני אנטיפסטי, והתברר שגם הוא כלול בעסקית. פתחנו את ארוחתנו בצלחת אנטיפסטי: חציל קטן קלוי שנחצה והועשר בלבנה, שיני שום צלויות, שומר צלוי, פרוסות של בטטה, כדור גבינת עזים, סלט סלק עם אגוזי מלך וארטישוק ירושלמי עם עלי מנגולד בווינגרט. המבחר היה טרי וטעים, פתיחה טובה לארוחה.

בת זוגי לארוחה ויתרה על מנה עיקרית והזמינה מהתפריט מנה ראשונה של טבעות קלמרי מצופות ומטוגנות, שהיו פריכות וטעימות והוגשו עם פנכת מיונז מעורבב עם חרדל שהוסיף לטעמן. למנה עיקרית הזמנתי סטייק אנטריקוט במשקל 300 גרם, ואף שביקשתי שיצלו אותו לדרגת מדיום-רייר הוא הגיע בדרגה שקרובה למדיום, אך היה עתיר בשומן וטעמו השתבח הודות לפלפל שחור שכתשו עליו. רוטב חום, שהיה דליל מדי ומתוק מדי, הוגש לצד הסטייק. למזלי, הבשר היה טוב ולא נזקקתי לרוטב. לצד הסטייק קיבלתי עצם עם מוח, שהועשרה במלח גס לפני שנאפתה. המוח היה נימוח ועשיר בטעם.

"ביסטרו 99" בתל אביב. נעדר אינטימיות

כתוספת בחרתי בגראטן דופינואז, מנה קלאסית מהמטבח הצרפתי שמקורה באזור דופינה באלפים. תחילה משפשפים צלחת קסרול בחמאה ומוסיפים שום כתוש, שעליו מניחים בשכבות פרוסות דקות של תפוחי אדמה. בין השכבות מתבלים בנדיבות במלח ופלפל ויוצקים שמנת מתוקה עשירה בשומן. אחר כך מכניסים את הצלחת לתנור לוהט עד שהפרוסות מתרככות והשכבה העליונה משחימה. הגרסה שקיבלתי היתה מאכזבת. היא לא תובלה כראוי, השמנת המתוקה לא הכילה מספיק אחוזי שומן ותפוחי האדמה היו נוקשים מדי ולא השחימו די הצורך.

בתפריט הקינוחים, שמופיע באתר המסעדה ברשת האינטרנט, יש לא פחות מעשרה קינוחים והוא כולל מנות צרפתיות קלאסיות כמו אפרסק מלבה, אגס בל אלן וקרפ סוזט. ואולם, התפריט שקיבלנו היה מצומצם בהרבה וגם המנה שבחרנו, טארט טאטן, אזלה. החלטנו לחלוק מוס שוקולד. טעם השוקולד היה טוב, אך המוס לא היה אוורירי כמצופה, אולי משום שמישהו שכח להפריד בין החלבונים לחלמונים לפני ההקצפה, תהליך הכרחי ביצירת כל מוס.

למרות העיצוב הנעים, האווירה נעדרת אינטימיות האופיינית לביסטרו ויש משהו סטרילי במקום. עם זאת, זהו בהחלט מקום נעים לארוחת צהריים אם מזדמנים לסביבה. חשבוננו הסתכם ב-176 שקלים ולכך נוסף מחיר היין, כוס יין לבן וכוס יין אדום של יקב ויתקין מהסדרה "מסע ישראלי" בסך 67 שקלים.

"ביסטרו 99", דיזנגוף 99 תל אביב. פתוח כל יום 08:00-24:00. טל' 5274488-03

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>