1. אוכל
  2. החמישייה הפותחת

הוט פוטטו: הצ'יפס הכי טוב בתל אביב

מתובלים בוויטרינה, חדשים בפטאט, חצופים באבו דאבי וקלאסיים בבראסרי - כך הפך הצ'יפס למאכל הלאומי של התל אביביים. הכינו את המלחיות

צ'יפסטאר באבן גבירול
​הולנד משתלטת. צ'יפסטאר באבן גבירול צילום: דודו בכר

ליד המבורגר, לצד שניצל, עם בירה או עם חומוס וסלט - העיקרון המנחה של הצ'יפס הוא להיות התוספת האולטימטיבית, אבל כשהוא טעים, הוא פשוט גונב את כל ההצגה. תל אביב של השנה האחרונה זכתה בגל חדש של צ'יפסריות, שיוצרות תורים ארוכים לאורך הרחוב וריח שעושה חשק גם אם לא תכננתם לזלול. על אף שנראה שמדובר במאכל פשוט להכנה, בחלק ניכר מהמסעדות תגלו כי מדובר במנות שמקבלות טיפול רציני ומדוקדק. על החלק ההיסטורי של הריב הידוע בין הצרפתים לבלגים בנוגע למי המציא אותו קודם נדלג, כי יצא להם יופי ואנחנו פה כבר רעבים.   

» תכירו: ההמבורגרים הכי טובים בתל אביב
» ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב
» חם ולוהט: השווארמות הטובות בתל אביב

ויטרינה

לא הרבה בתי אוכל שמעמידים בחזית שלהם מאכל מסוים הופכים להיות מוקד עלייה לרגל דווקא בגלל התוספות. אבל כזאת היא הוויטרינה, שנפתחה כלוקיישן של נקניקיות גורמה, ועד מהרה התגלתה כמקום ללכת לאכול בו דווקא המבורגר וצ'יפס. הצ'יפס של הוויטרינה מורכב מתפוחי אדמה ובטטה בגזרה דקה יחסית, שמוכנסים לתוך עגלת סופר מיניאטורית. השוס הידוע פה, שמזמן כבר כל המסעדות האחרות הספיקו לגנוב, הוא גרידת הלימון שמפוזרת מעל, ושמקלילה את הטעם המטוגן ומוסיפה ניחוח ממכר לביס. לפני מספר חודשים נסגר הסניף המיתולוגי של ויטרינה באבן גבירול (עקב שיפוצים ברחוב) אך ניתן ליהנות מנפלאות הצ'יפס שלהם בסניף הגדול יותר ברחוב לילנבלום. 

המחיר: 12 שקלים למנה קטנה, 18 שקלים לגדולה.

שורה תחתונה: היה ונשאר אחד הצ'יפסים הטובים בעיר.

ויטרינה - לילנבלום 40, תל אביב

צ'יפס של ויטרינה
הסוד הוא בלימון. ויטרינה צילום: רותם מימון

PATAT - פטאט

לפני כמה חודשים סיפרנו לכם על פתיחתו של הצ'יפס החדש בקינג ג'ורג'. מאז הספיק המקום לעשות באזז בעיר, ולמשוך אליו מתנסים חדשים לצד לקוחות חוזרים שניסו והתאהבו. הצ'יפס כאן עשוי לפי הספר ועובר תהליך ארוך לפני שנכנס לקונוס. את תפוחי האדמה משאירים עם הקליפה (מה שמוסיף מרקם לביס), חותכים לפרוסות שמנמנות ונותנים להם לנוח לפחות חצי יום במקרר לפני הטיגון הראשון. לאחר מכן נותנים להם לנוח שוב והם יכנסו לשמן בשנית רק אחרי שתזמינו מנה. ההפתעה האמיתית היא שלל הרטבים שמוצעים כאן, שעשויים כולם במקום מדי יום וחלקם אף מוגשים חמים. במיוחדים שבהם תוכלו למצוא רוטב חם של שמנת אווז, פפרוני, ארבע גבינות וסאטה שרוקחים מחמאת בוטנים טבעית ואיכותית.

המחיר: 12 שקלים לקונוס קטן ו-18 שקלים לגדול. המחיר כולל שני סוגי רטבים לבחירה.

שורה תחתונה: חדש ומבטיח, בעיקר כי חשבו כאן על הכל. החור הייעודי בשולחנות העץ קנה אותנו. 

פטאט - קינג ג'ורג' 30, תל אביב

צ'יפס של פטאט
כיף בקונוס. צ'יפס של פטאט צילום: אפיק גבאי

בית רומנו

לא האמנו לאייל שני כשאמר שהצ'יפס שלו הכי טעים בתל אביב, עד שהגענו ערב אחד לבית רומנו. לשולחן הוגשו קוביות תפוח אדמה הכי פריכות שנגסנו בהן בחיים, עם כמות מדויקת של מלח. הצ'יפס של המאסטר שף עובר שני מחזורי טיגון ועוד ייבוש בתנור, והמינון הנכון של המלח הופך אותו למשהו שאי אפשר להפסיק לאכול אותו. שני ממשיך ללהטט ביכולת שלו להשתמש במספר מצומצם של חומרי גלם, מהם הוא מפיק את המיטב. בליווי המוזיקה המעולה שמנגנים ברומנו, מדובר בתוספת המושלמת לצד אלכוהול.

המחיר: 29 שקלים, לא כולל הדרינקים שתמשיכו להזמין. 

שורה תחתונה: טעים כמו שרק אייל שני יכול לעשות.

בית רומנו - דרך יפו 9,  תל אביב

אבו דאבי

החומוסייה הקטנה ברחוב קינג ג'ורג' הופכת בימי שישי לאטרקציה רצינית עבור תל אביבים רעבים. חלקם באים לפה במיוחד וחלקם עוברים באזור ומחליטים לעמוד בתור עם כולם. כאן יגישו לכם חומוס חלק וחמים, סלט קצוץ דק-דק וכדורי פלאפל טריים. אבל אם להיות כנים, אנחנו באים הנה בשביל הצ'יפס שנראה כאילו נחתך ביד, ממש כמו בבית, ומגיע כמערום נאה על צלחת. תפתחו בירה ותתחילו את הסופ"ש. 

המחיר: 16 שקלים למנה קטנה ו-20 שקלים לגדולה. 

שורה תחתונה: האופציה הביתית בחבורה. אמנם מדובר בחומוסיה, אבל הצ'יפס גונב את ההצגה. לכו על המנה הגדולה.

אבו דאבי - קינג ג'ורג' 81, תל אביב

בראסרי

בקונוס נייר עם הדפס של עיתון מגיע צ'יפס דק-דק וטעים טעים. הצ'יפס של הבראסרי הוא נשנוש מעולה לצד מנות דגל דוגמת הטרטר בקר או הגרבלקס בליני, וילווה נהדר גם את אחד הקוקטיילים המעולים שמכינים כאן, בלי התחכמויות ועם המון טעם. כיאה למקום שפתוח 24/7, מנת הצ'יפס תבוא לכם בול במקום, במיוחד באמצע לילה רווי באלכוהול כשמחפשים פינה שקטה לצרוך בה פחמימות סופגות. אנחנו ממליצים להזמין ישר שתי מנות.

המחיר: 24 שקלים.

שורה תחתונה: יש סיבה שאנחנו חוזרים אל הצ'יפס הזה שוב ושוב - קוראים לה יציבות.

בראסרי - אבן גבירול 70, תל אביב

צ'יפס של בראסרי
תמיד בא טוב. צ'יפס של בראסרי צילום: אנטולי מיכאלו

דיקסי

לפעמים בא לנו לטייל לשנות ה-90', ובהעדר מכונת זמן אנחנו מתקשרים לדיקסי או לפילדלפיה, שם מחכים לנו ההום-פרייז שהגה חיים כהן. הטוגנים המפורסמים כבר הספיקו ליצור לעצמם שם ברחבי הארץ, כי יש דברים שלעולם לא נמאס מהם. כנראה שהשילוב הקדוש של החמאה עם הצ'ילי המתוק עושה כאן את ההבדל. נכון, זה כבר לא פוליטיקלי קורקט לאכול ככה, אבל בזמני רעב אין לנו כוח להיות מתחשבים.

המחיר: 23 שקלים.

שורה תחתונה: הכי פריך מבחוץ והכי רך מבפנים. אם טרם ניסיתם לכו במיוחד.

דיקסי  - יגאל אלון 120, תל אביב (להזמנות לחצו על הקישור)

הום פרייז בדיקסי
ממכר כבר שנים. הום פרייז של הדיקסי צילום: דניאל צ'צ'יק


אמסטרדם פרייז

יש אנשים מגניבים שחושבים על אמסטרדם כי זה המקום שבו הצליחו לקנות וויד בלי להתחבא מהמשטרה, ויש סחים כמונו שמתגעגעים לעיר הזאת בגלל הצ'יפס שלה. האמת? לא ברור איך הצ'יפס הזה לא יובא לארץ קודם, אבל מה שבטוח הוא שאנשי אמסטרדם פרייז ראויים לאיזה פרס בינלאומי קטן. במסעדה שלהם ברחוב פלורנטין הם מציעים צ'יפס אולטרה-פריך, עם אופציה של למעלה מ-20 רטבים שונים לבחירתכם - ממיונז סטנדרטי ועד קטשופ קארי. לפני כמה חודשים גם התחילו למכור במקום נקניקיות, שזה מבחינתנו רק הסייד קיק של הדבר עצמו.

המחיר: 12 שקלים לקונוס קטן, 18 שקלים לבינוני ו-24 לגדול.

שורה תחתונה: אם אתם כבר בפלורנטין לכו עד הסוף עם המאנץ' ואל תפספסו.

אמסטרדם פרייז - ויטל חיים 10, תל אביב

צ'יפס של אמסטרדם פרייז
מגוון רטבים מרשים. אמסטרדם פרייז צילום: ערן לאור

צ'יפסטאר

אם לא יבוא לכם להדרים עד פלורנטין בשביל הגרסה הולנדית תוכלו למצוא אחת באבן גבירול - צ'יפסטאר, רשת אירופית ידועה שנחתה אצלנו לפני קרוב לשנה, שמגישה גם היא את המקלות האהובים בגרסה ההולנדית הפריכה. ואכן מדובר בחתיכות קטנות יחסית, ציפוי מעט שמנוני וריח שעושה את העבודה כבר כשמתקרבים למקום. לא תמיד מטגנים כאן עם ההזמנה כך שאולי השירות מהיר אך המנה לא תמיד יוצאת חמה מספיק. לצד הצ'יפס תמצאו תפריט רטבים עשיר וגם כמה נקניקיות. סטיק טו דה פרייז. 

המחיר: 15 שקלים לקונוס קטן, 20 לבינוני ו-25 שקלים לגדול.

שורה תחתונה: טיול לאורכו של אבן גבירול עם קונוס ביד, אנחנו תמיד מוכנים.

צ'יפסטאר - אבן גבירול 90, תל אביב

הצ'יפס של צ'יפסטאר
צהוב זה טוב. הצ'יפס של צ'יפסטאר צילום: דודו בכר

זכאים

הנה משהו שלא ידעתם על טבעונים - הם אוהבים לאכול, אפילו מאוד. מסעדת הזכאים שברחוב בית השואבה היא ההוכחה הניצחת לכך שאפשר לעשות אוכל מושחת בלי להזיק לאף יצור חי. הצ'יפס של הזכאים הוא למעשה קרעי תפוחי אדמה, שבושלו קודם במים ונזרקו לאחר מכן לשמן עמוק. התוצאה היא מעטפת מתפצחת בפה, עם מלית חמה, מתוקה כמעט, שנשפכת לתוך הפה. שווה להגיע לכאן רק בשביל המנה הזאת.

המחיר: 36 שקלים ותקבלו גם מיונז טבעוני מחלב סויה אורגני.

שורה תחתונה: טבעונים או לא, חובה לנסות.

זכאים - אלנבי פינת בית השואבה, תל אביב.

סוסו אנד סאנס

כמעט חצי שנה עברה מאז שהחליט עומר מילר לעזוב את מטבחי היוקרה של המסעדות הקודמות שלו ולעשות המבורגרים בגרסת שף להמונים, ועד כה קשה להגיע למקום מבלי לעמוד לפחות כמה דקות טובות בתור. הבוטקה המדובר סוסו אנד סאנס מציע המבורגרים מושחתים להפליא, ובגזרת התוספות תמצאו כאן שתי אפשרויות מטוגנות: צ'יפס או כדורי פירה קטנים. הצ'יפס עשוי בגזרה דקה, פריכה מאוד, עם חיתוך אחיד ומליחות מדויקת. מקבלים כמות גדולה ומפנקת ותתקשו להפסיק עד שהצ'יפסון האחרון יחוסל מהאריזה. זה הזמן לספר שבשבועות הקרובים יפתחו שני סניפים חדשים - הראשון בדיזנגוף פינת בן גוריון וסוסו אנד סאנס נוסף בקניון האופנה של גינדי. נמתין בסבלנות.

המחיר: 16 שקלים.

שורה תחתונה: צ'יפס של עומר מילר. נקודה.

סוסו אנד סאנס - הרצל 6, תל אביב.

צ'יפס של סוסו אנד סאנס
מלווה את ההמבורגר בכבוד. צ'יפס של סוסו אנד סאנס צילום: חן בן יוסף

 

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>