1. אוכל
  2. מסעדות

אוכל פשוט וטוב באמצע שוק הכרמל

במרכז השוק ממוקמת מסעדת השוקה, שלא נזקקת לרעש וצלצולים בשביל לספק מנות טעימות ואווירה נעימה

ידידי ד' הוא סופר. שמו ידוע. הוא הוציא כבר לא מעט רומנים וקובצי סיפורים פרי עטו, ועוד ידו נטויה. במובן מסוים אני מקנא בו. לא רק בו - בכל סופר. אין לי "קנאת סופרים", אלא קנאה בסופרים. אני מקנא לא בכוחם היצירתי, בעושרם הלשוני או ביכולת ההמצאה, אלא בעיקר ביכולת ההתמדה, בחריצות ובהתחייבות לעמידה בתסכול מתמיד.כל אחד מאיתנו, אם יעמיק להתבונן בחייו ובחיי זולתו, יבין כי החיים עצמם, גם אלה שלכאורה נעדרים הוד ודרמות, מרתקים ועשירים יותר מכל רומן שקרא אי פעם. לקחת את החומרים המרתקים והמפעימים הללו, לעצב אותם, להפיק מהם תובנה ולנסות להעביר אל הכתב את העושר הבלתי נדלה שלהם מתוך הידיעה המתסכלת שלעולם לא תוכל לתאר או להבין אותם במלואם - לכך נדרשות תעצומות נפש ומשמעת עבודה סיזיפית. ד', למשל, עובד כל יום כמה שעות בסטודיו שלו בקיבוצו בצפון, יומיים בשבוע הוא נמצא בתל אביב, משלים הכנסה כעורך בהוצאת ספרים, מתרענן מעט לפני שהוא חוזר לעמל חייו. ניצלתי את אחד הימים הללו לפגישת רעים בשוק הכרמל, המולה צבעונית, שוקקת ולהוטה, שהיא היפוכה של עבודתו הנזירית היומיומית.השוקה ממוקמת במקומה של מסעדת בוחא הזכורה לטוב, ממש במרכז השוק. לא מעט מסעדות תל אביביות מתגאות בתואר "מסעדת שוק" ומכבירות סיפורים המתארים כיצד השף שלהן צועד בבוקר בין הדוכנים, בוחר בקפדנות את התוצרת הטרייה וקובע את התפריט היומי והיצירתי שלו לפי מה שגילה בבסטות. השוקה לא נזקקת לסיפורים הללו - חיי השוק נשקפים מבעד לחלונה. מלבד החלון הרחב הצופה אל הדוכנים, יש שם עוד שישה שולחנות לא גדולים, רצפה ירקרקה שמעניקה תחושה של קרירות נעימה, וזוג צעירים שאחראים על הבישול וההגשה. ארוחת בוקר, שקשוקה, כריכים וסלט טרי הם הבסיס לארוחת הבוקר המוגשת שם, ומן המנות הראשונות בחרנו לנו בשמחה מנה של כבד קצוץ (19 שקל) ולביבות קישואים ובטטה (24 שקל). הכבד היה קצוץ גס, ככה אני אוהב אותו, וטעמו עשיר. הלביבות הצטיינו בעדינות רכה. הצעתי לד' להצטרף אליי לצ'ייסר וודקה (10 שקלים) כדי לפתוח את בלוטות הטעם. ד' העדיף אשכולית אדומה. קיוויתי שלא תעלה לו לראש, עוד יום עבודה עמוס לפניו.מהמנות העיקריות (גולש הונגרי, חזה עוף, שניצל - 34-36 שקל) העדיף ד' את הגולש. אולי התגעגע הביתה, למה שמגישים בחדר האוכל הקיבוצי. סלק ממולא בשר כבש (36 שקל) אולי נראה לו נועז מדי. אני, לעומתו, לא יכול לעמוד בפני סלק. צבעו האדום מגרה אותי מהרגע הראשון. בשר הכבש, שהיה עטוף היטב בעלי הסלק, לא השתלט בניחוחו החזק על המנה, והיה בה משהו מרגיע מאוד, חרף גווניה העזים. נראה שד' היה שבע רצון מהגולש שלו. המג'דרה שהתלוותה אל המנה היתה משביעה ורגועה. אני התענגתי על פנכת הפירה שהוגשה כתוספת לסלק הממולא. הפירה היה רך וחלק ולא כבד מדי.משום מה, הרגשתי שד', שניקר ביסודיות במנתו, סגור מעט. היה לו נעים, אבל הוא חסך במילים. אולי הוא שומר אותן לרומן החדש שלו, שמתבשל על אש קטנה במטבח של מוחו.השוקה. רבי מאיר 42 פינת הכרמל 21. טל' 7016895-074. פתוח: א'-ה' 8:00-18:00, ו' 8:00-17:00.

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>