1. אוכל
  2. מסעדות

קרפצ'יו בר: ארוחה נהדרת באבן גבירול

הבשר משובח והאווירה שכונתית: הקרפצ'יו בר שבאבן גבירול רק הולך ומשתבח עם השנים

כשנפתח, לפני קצת יותר משנתיים, הקרפצ'יו בר באבן גבירול, הייתי בין ראשוני הסועדים. ידידי ט', שהקרפצ'יו שוכן תחת דירתו, שלח אותי לראות את בתו ממלצרת במקום. התלהבתי אמנם מזריזות כפיה של הקל"בניקית, אבל לא פחות מהקונספט. איך לא חשבו על זה קודם, חשבתי לעצמי (קודם). הרי המנה הזו, קרפצ'ו, כבר הפכה כמעט בכל מסעדה למנת חובה של פתיח אנין ומעורר תיאבון. למה, באמת, לא לבסס את כל התפריט עליה? עולם המסעדות התל אביבי - ואולי גם בכל מקום בעולם - חקייני להפליא. ציפיתי, לכן, שפופולריות המקום תגרור אחריה עוד אי אלו קרפצ'ואיסטים זריזים שיפתחו מקומות דומים ברחבי העיר. זה לא קרה, ואולי בצדק. ביקור נוסף בשבוע שעבר הבהיר לי כי לא רק שהפנינה הקטנה באבן גבירול שומרת על רמתה אלא היא גם משתבחת עם הזמן. קשה לתת לה פייט.מנת הקרפצ'ו היא מניפת נתחים חיים של בשר בקר משובח, בדרך כלל סינטה או פילה. האגדה שבתפריט הבר מספרת באריכות מינכאוזנית כי היא נוצרה לאחר שעל איזו גבירה צרפתייה נאסר לאכול בשר מבושל, וטבח הארמון מצא לה פתרון בדמות נתחים דקים מאוד של בשר חי שתערובת של שמן זית משובח, חומץ בלסמי ולימון סוגרת אותם ומבשלת אותם במיציהם. סיפור נחמד. בכל מקרה, ברור שהקרפצ'ו קם או נופל על איכות הבשר, חומרי התיבול ודיוק ההכנה. הוסיפו לכך את האווירה התוססת ואת מבחר האלכוהול במחירים שפויים שמוצע במקום, ותבינו למה בחלקת המדרכה הזו גדלה ההתגודדות בשעות הערב המוקדמות ולא נפסקת עד אחרי חצות.המקום קטן: דלפק בר, מטבח צפוף שמאפשר לסועדים לראות איך מטפלים בנתחים הדקים שלהם, ארבעה שולחנות מוקפים גדר עץ על המדרכה. בשעות הערב מוסיפים כמה שולחנות גבוהים וכיסאות בר לאלה שמתקשים לעמוד על הרגליים. אולי משום שיום ראשון הוא יום חלש במסעדות התל אביביות, בקרפצ'יו מוסיפים בו כמה פינוקים - סנדוויצ'ונים קטנים ומוקפדים, כל אחד בשישה שקלים, מספקים נגיסה נעימה ממנעמי החיים לפני שמחליטים להזמין צלחת. ידידתי מ' לא התחכמה והזמינה מיד קרפצ'ו קלאסי - נתחי סינטה בחומץ בלסמי, שמן זית, גבינת פרמזן ועלי רוקט (32 שקל). אותו קרפצ'ו מפילה בקר עולה 38 שקל. בצד המנה מוגשת לחמנייה מרוקאית קטנה. הקלאסי היה קלאסה.אני בחרתי לדגום את אחת המנות החדשות בתפריט המתעדכן, המלצה חמה של המלצרית מורן, והיא "טטאקי פילה בקר, במרינדה של מיסו לבן עם בצלי שאלוט, שעועית ירוקה ונתחי פפאיה" (57 שקל). ההרכב אולי נשמע מוזר בתחילה, אבל המנה מעוררת ופיקנטית מאוד. למנה האירופית הזו (זוכרים את אותה גבירה צרפתייה?) נוסף נופך אסיאתי עדין ועוקצני. אי אפשר לאכול את המנה הזו בלא ליווי של יין. הקרפצ'יואים הלכו לקראתנו: בשעות 19:00-21:00 מגישים שם בירות ויינות בדיל של שניים במחיר אחד, כך שגם יין הבית, שיראז מלבק ארגנטינאי (28 שקל לכוס), לא עקץ מדי את הכיס והיה בן לוויה הולם למה שנחטף מהצלחות.תוך כך הבנתי מה כל כך ממזרי בקונספט המקומי. קרפצ'ו אינו סטייק - יש בו חצי מכמות הבשר, לכל היותר, ואתה אף פעם לא מתמלא. הפיתוי להזמין מנה נוספת לנוכח המחירים הנוחים הוא גדול, כך שהנשנוש המצטבר יכול בקלות להפוך לאוברדראפט מצטבר. נדרשת מידה של איפוק - ליהנות, לא להגזים. המלצריות במקום באוריינטציית מכירה - כל הזמן יש להן עוד דבר להציע, אבל הן עושות זאת בחן רב ולא מעיקות או מנדנדות. להפך - קל לקשור איתן שיחה, ומדי פעם, כטוב לבן, הן מחלקות צ'ייסרים על חשבון הבית למי שזקוק לעידוד.בכלל, האווירה במקום היא של בר שכונתי שכולם מכירים בו את כולם, אבל גם לזרים קל להשתלב בו. הנוכחות של מ' ושלי העלתה אמנם באופן דרמטי את ממוצע הגילים של הסועדים, אבל הדרו שם פני זקנים. מן הסתם עוד נשוב לשם.קרפצ'יו בר. אבן גבירול 8. טל' 6098118. פתוח: כל השבוע 12:00 עד לקוח אחרון.

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>