1. אוכל
  2. מסעדות

אחד העם טאפאס: המקום החדש של רושפלד

החורף מתחמם עם אחד העם טאפאס - מיזם קולינרי מבית השף יונתן רושפלד

בתום טיזינג ארוך וציפייה מורטת עצבים חנך בחמישי האחרון השף יונתן רושפלד את אחד העם טאפאס, המיזם הקולינרי הספרדי שעליו עמל בחודשים האחרונים. המקום - שעל עיצובו חתום אלון ברנוביץ' - מלא בצבעים ובאקססוריז, שאמורים לגרום לכם להרגיש כמעט כמו בדבר האמיתי. השותפים במסעדה הם עדי שטראוס ועירית שטראוס, וכמובן השף עצמו - שלא יהיה נוכח במטבח פיזית אבל נתן את הרוח ואת הטון לכל המנות שבתפריט, שעליו הוא גם חתום. את המחבתות והסכינים הוא הפקיד בידיו של רועי גנצולה, השף בפועל שמנהל את הצרמוניה הספרדית.אחד העם טאפאס - טלפון, כתובת ושעות הפעילותהתפריט במקום מחולק לקטגוריות שונות, ולכן קל להתמצא בו: טאפאס מסורתי (13-39 שקל); בשרים קרים (25-51 שקל); גבינות (25-26 שקל); עלים ומרקים (16-48 שקל); ירקות (16-21 שקל); דגים, פירות ים ובשר מהפלנצ'ה (26-65 שקל); ביצים וקסדיות (26-38 שקל); ומנות מהמטבח הספרדי המסורתי (31-79 שקל). במנות, המגיעות על צלוחיות בשלל צבעים, תמצאו ברבוניות על הפלנצ'ה, גבינת עזים עם עגבניות, ספריבס, תבשיל עוף וזיתים, קרם חצילים וגבינת עזים, תבשיל מנגולד וחומוס, אמפנדס בשר, ז'מבון מעושן וביצים עם בקר ביין אדום. הספיישלים יוצאים מהמטבח לקול תרועת פעמון, ומתנייעים סביב השולחנות על גבי מגשים גדולים. המחירים אמנם די נמוכים, אך אל לנו לשכוח שמדובר בטאפאס, ומי שמגיע סקרן או רעב יכול לצאת עם חשבון גבוה למדי. על הלחמים ועל המתוקים אמונה נעמה שטייר, השפית-קונדיטורית של הרברט סמואל, שלוהקה גם למקום החדש. תפריט הקינוחים אינו קבוע, והיצע המתוקים מסתכם בשלב זה במכונת גלידה אמריקאית בתוספת טופים משתנים, ובנגיעות מתוקות ופשוטות שמשתנות מערב לערב ומנסות להתאים את עצמן לאווירה של המקום. אבל גם בלי החלק המתקתק של הארוחה נראה, לפחות במבט ראשון, שמדובר במקום שעומד להיות חם ומתוק. חם אמרנו? נו טוב, אולי חם מאוד.אחד העם טאפאס. אחד העם 27. טל' 5666966. פתוח: כל השבוע 19:00-2:00 (בתום תקופת ההרצה, שתימשך כנראה שבוע נוסף, ייפתח המקום לפעילות משעות הצהריים).

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>