1. אוכל
  2. מסעדות

מסעדת הבסטה: הכי רחוק משוק, הכי טעים שאפשר

מסעדת הבסטה מציעה אוכל מגוון ומוצלח באווירה שמחה במיוחד. יקר? לא אם לוקחים בחשבון את חומרי הגלם הטובים, ואת ההקפדה על כל פרט

חזות מסעדת הבסטה, כמו גם מיקומה, ובעיקר שמה, כאילו מרמזים על האוכל העתיד להיות מוגש בה. אלא שכל אלה מתעתעים בנו, שכן את האוכל במסעדה ניתן לתאר בהרבה מילים, אך "מרושל" בהחלט אינה אחת מהן. אפשר לחשוב שאי ההתאמה הזו מכוונת, כמו מי שמנסה להרשים דווקא על ידי חוסר מאמץ מופגן, אך יכול להיות שהמסעדה, הקיימת כבר שלוש שנים, פשוט התבגרה והגיעה למימוש שמעבר למידותיה ומגבלותיה המקוריות.

בדומה למקום עצמו, קצת קשה להגדיר את תפריט המסעדה. נדמה שפשוט מדובר באוכל שמעוז אלונים ואיתי הרגיל, מי שעומדים מאחורי המקום, אוהבים לבשל ולאכול. התפריט מחולק, לשם הנוחות, למנות מהים, למנות בשריות (”אשכים, שכל ומה שביניהם") ולמנות צמחוניות (”שורשים, פרחים וגלוטן"). חלק מהמנות קטנות יותר, וחלקן ממש בגודל מנה עיקרית. בדרך כלל אפשר לנחש לפי המחיר, או פשוט לשאול. בנוסף, ישנן "כל מיני צלחות קטנות" – שמחיר כולן 24 שקלים וכשמן כן הן – קטנות, אך מגוונות, ולפחות על סמך התפריט גם מפתות.

כשהגענו בשמונה בערב המקום היה אמנם ריק עדיין, אבל כעבור חצי שעה התמלא לגמרי. כעבור כשעה נדמה כי מרבית הלקוחות כבר היו בדרכם להיות שתויים.

מה אכלנו: היינו שישה אנשים, ואכלנו הרבה. סביצ'ה פלמידה אדומה  (59 שקלים)– פרוסות של פלמידה אדומה סופר-טרייה וטעימה עם מעט עגבניות, צנוניות, לימון, שמן זית, ג'ינג'ר, כוסברה וצ'ילי. תענוג אמיתי, לא הייתי משנה במנה כלום.

קבב לוקוס ועגבניות חריפות (69 שקלים) – מנה גדולה יותר. לוקוס שנקצץ דק לכדי קבב במרקם שהזכיר קניידל אוורירי, על מצע לחם ספוג במיצי הקבב וברוטב עגבניות פיקנטי אך לא חריף מדי, מחתיכות גסות של עגבניות טריות.

מעורב ירושלמי (49 שקלים) - אחת המנות המבריקות והטעימות שטעמתי לאחרונה: חלקי פנים של כבש עם בצל, דחוסים היטב בתוך שני חצאי פיתה טרייה ומוגשיםלצד עמבה ביתית אלוהית, טחינה, ופלפל חריף מסוכן. אם הייתי אוכלת פיתה כזו כל יום אולי הייתי בריאה פחות, אבל בוודאי מאושרת מאוד.

בורקס חזיר (69 שקלים) - עוד מנה שמשתעשעת עם מנת רחוב קלאסית ומקפיצה אותה לגבהים חדשים: שילוב של בצק עלים איכותי שנאפה במקום, בשר חזיר בבישול ארוך, עשיר בטעמו ומושלם במרקמו. מנה מעט כבדה אך מפתיעה ומאוד מאוד טעימה.

שידרוג מופלא של מנת רחוב. בורקס חזיר (צילום: אושרת יקותיאל)

פרוסות דלעת וגורגונזולה (39 שקלים) – מנה שמעידה על בטחון עצמי גבוה וכנראה מוצדק: מדובר בפרוסות דקיקות של דלעת טרייה נאה (כמו קרפצ'יו) שעליה מונחים גבשושי גבינת גורגונזולה גרגירית ,שעורבבה עם מעט מסקרפונה לכדי מרקם כמו שמנתי. מנה כל כך פשוטה אך כל כך מעודנת ופשוט מצויינת.

שומר אפוי, רשד וגבינת כבשים מסרדיניה (39 שקלים) - עוד מנה מבריקה ומדוייקת: פרוסות גדולות של שומר אפוי שנותר מעט פריך, עלי רשאד, צימוקים קטנים ושקדים, גבינת עיזים, בתיבול מינורי אבל מתאים על בסיס שמן זית ולימון.

פיצה לבנה עם גבינת עיזים רכה של קורנמל, אספרגוס, כמהין שחורות וחלמון ביצה (98 שקלים) – היא עוד מנה שאם היינו מקבלים אותה בטובות שבמסעדות העולם לא היינו מתאכזבים. בצק דק ופריך עליו הונחו התוספות המעולות במידה נכונה שבין נדיבות ואיפוק. שום טעם לא הלך לאיבוד ועם זאת הפיצה נותרה קלה ואלגנטית. לא התאפקנו והזמנו גם קלמרי פלנצ'ה (69 שקלים) – מנה פשוטה אך מבוצעת בשלמות של גופי וראשי קלמרי על הפלנצ'ה, עם מעט עגבניות צלויות ופלפלים חריפים, מלח, פלפל ולימון.

חוץ מזה אכלנו גם סרדינים כבושים (24 שקלים), צוואר חזיר מעושן (24 שקלים) ומנה של פנצ'טה עם תפוחי אדמה מעוכים (89 שקלים). האחרונה היתה המנה הכי פחות חביבה עלי היות ופנצ'טה, מטבעו, הנו חלק שמן במיוחד (בטן החזיר). בניגוד לשאר המנות שהיו מעודנות היתה המנה בוטה בטעמה, אך בכל זאת בוצעה היטב. כוכב הערב: ניסינו לדרג את המנות שאכלנו והתקשינו במשימה. אחד אמר סביצ'ה פלמידה, אחר אמר מעורב בפיתה. האמת שעם כל כך הרבה שחקנים מוצלחים, לא צריך לבחור כוכב.

שירות ואווירה: האווירה רגועה, לא פורמלית ושמחה. את פני הלקוחות מקבלות המלצריות, או מעוז אלונים בעצמו, שבחן לא קונבנציונלי מצליחים ליצור תחושה שזה המקום ליהנות בו. כמו האוכל שמפתיע באיכותו, כך גם השירות: על אף העדר הגינונים, הוא מצליח להיות לגמרי יעיל ובעיקר לא מעצבן – לא משהו מובן מאליו לצערי. המנות הגיעו בקצב הנכון (חשוב במיוחד כשמדובר בהרבה מנות) הצלחות פונו בזמן, היין נמזג כל הזמן, ולא הרגשנו בנוכחותה של המלצרית שלא לצורך. תפריט היין: מגוון ומעניין וכולל יינות רבים מאיזורים שונים מאיטליה, מספרד ומבורגון בצרפת. יש מעט יינות ישראלים יחסית. התפריט מתומחר בזהירות וחלק נכבד מהיינות מוצעים גם בכוסות.

בשורה התחתונה: האוכל בבסטה אמנם אינו זול אך אין סיבה שהוא יהיה, היות שמדובר בחומרי גלם מצויינים ובביצוע יצירתי ונכון. מסעדות רבות נשענות על גימיקים למיניהם וכאן הרי ברור למדי שאין שום גימיקים פרט לאוכל שמצליח להתעלות לרמות גבוהות ביותר. האוכל של הבסטה לא מתנצל ופוגע בכל המקומות הנכונים, ולכן התמורה שמקבלים עבור הכסף הוגנת.

החשבון: סביצ'ה פלמידה אדומה - 59 שקליםקבב לוקוס ועגבניות 69 שקליםמעורב ירושלמי 49 שקליםבורקס חזיר 69 שקליםפרוסות דלעת וגורגונזולה 39 שקליםשומר אפוי, רשד וגבינת כבשים מסרדיניה 39 שקליםפיצה לבנה עם גבינת עיזים 98 שקליםסרדינים כבושים 24 שקליםצוואר חזיר מעושן 24 שקליםפנצ'טה עם תפוחי אדמה מעוכים 89 שקלים----------------------------סה"כ 559 שקלים» הבסטה, השומר 4, תל אביב

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>