1. אוכל
  2. מתכונים
  3. מרקים

קובה במרק אדום

קובה של מסעדת אמא
צילום: רוני ציון

קובה במרק אדום  
 

חומרים לבצק:
1 כוס אורז
2 כוסות מים
2 כוסות קמח
2 ביצים
מלח
שמן

אופן הכנת הבצק:
1. מבשלים את האורז עם שתי כוסות מים ומעט שמן ומלח.
2. מקררים ומוסיפים את הקמח ואת הביצים. לשים היטב.

מצרכים למילוי :
3/4 ק"ג בשר טחון עבה
2-3 בצלים קצוצים
מלח, פלפל שחור
פפריקה

הכנה ומילוי הקובה:
1. מטגנים יחד את כל החומרים במעט שמן עד שהנוזלים מתאדים.
2. מוסיפים מלח, פלפל שחור, קצת פפריקה ומערבבים.
3. מחכים עד שהמילוי יתקרר ומתחילים למלא את הקובה - מגלגלים כדורים בגודל בינוני, עושים בהם חור ומכניסים מהמילוי. יש להקפיד על כמות מילוי אחידה שלא תפצע את הכדור.

מצרכים למרק:
1 בצל קצוץ
½ ק"ג במיה נקיה ושטופה (ניתן להכין גם בלי)
200 גרם משמשים מיובשים שלמים
3-4 כפות רסק עגבניות
מיץ מלימון אחד
סוכר לפי הטעם
6-7 כוסות מים
מלח
 
אופן הכנת המרק:
1. מאדים את הבצל בסיר עם מעט שמן ומוסיפים את הבמיה ואת המשמשים.
2. בכלי נפרד מערבבים יחד רסק עגבניות, מיץ לימון, סוכר ומלח ומוסיפים לסיר. מוסיפים 6-7 כוסות מים ומרתיחים למשך 10 דקות.
3. מניחים את הקובה בתוך המרק ומבשלים עד שהוא צף למעלה. מכבים את האש ובתיאבון!

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>