1. אוכל
  2. מתכונים
  3. פסטה

לזניית בטטה וקוטג'

לזניית בטטה וקוטג'
צילום: Martin Rettenberger | Dreamstime

כמות המנות: 8

משך ההכנה: 45 דקות

דרגת קושי: בינוני

מצרכים:
1 בטטה בינונית מקולפת וחתוכה לקוביות
2 בצלים בינוניים, קצוצים
2 ביצים
50 גרם חמאה
500 גרם קוטג' שטראוס 5%
1/2 כפית פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית נענע קצוצה
מלח, פלפל
רוטב בשמל:
500 מ"ל חלב
100 גרם חמאה
כף חמאה
מלח, פלפל
מעט אגוז מוסקט
כוס גבינה צהובה מפוררת
6 עלי לזניה מוכנים.

אופן ההכנה:
1. מחממים חמאה במחבת ומקפיצים כ-5 דקות את הבצל והבטטה.
2. בקערה מערבבים את הקוטג', הנענע, הביצים, מוסיפים את הבטטות והבצל ומתבלים במלח ובפלפל.
3. בסיר ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומטגנים אותו קלות עם החמאה.
4. מוסיפים את החלב אט-אט תוך שימוש במטרפה. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ומורידים מן האש.
5. בתבנית חסינת אש מוזגים 3 כפות של רוטב הבשמל עליהן מניחים 3 עלי לזניה ומעל מניחים את עיסת הקוטג' והבטטות.
6. מעל מוזגים שוב 3 כפות בשמל ומניחים שיכבה נוספת של 3 עלי לזניה ושופכים מעל את שארית הבשמל והגבינה.
7. אופים 25 דקות.
טיפ:
1. קוביות הבצל והבטטה המוקפצות בתוספת עלי נענע, מהוות תוספת משגעת לסלט ירוק.
2. ניתן להשתמש בתפו"א במקום בטטה (2 תפו"א בינוניים).
3.  אפשרי להחליף את הקוטג' בסקי או סימפוניה בצל ירוק.

 

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>