1. אוכל
  2. מתכונים
  3. אחרים

פירה ארטישוק ירושלמי

כמות המנות: 0

דרגת קושי: בינוני

מצרכים: קילו ארטישוק ירושלמי מקולף בצל סגול מקולף 5 שיני שום קלופות שני ענפי טימין טרי כוס יין לבן 100 גרם חמאה חתוך לקוביות. מלח פלפל 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה: חותכים את הארטישוק והבצל לקוביות גסות ומערבבים. מוסיפים את שיני השום שלמות עם עלי טימין, שמן זית, מלח ופלפל. מניחים בתבנית מוסיפים את היין הלבן ואת קוביות החמאה מפוזרות. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום. אופים בתנור שחומם מראש ב220 מעלות למשך 40 דקות. מורידים את נייר האלומיניום ואופים ל-15 דקות נוספות. מוציאים מהתנור, טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים. מתבלים בהתאם לטעם ומגישים חם.

המנה של ברנע שלס, שף תפעולי במסעדת אונו שמוסר: "ארטישוק ירושלמי מזכיר לי את השוק ביום שלפני החג. ארטישוק ירושלמי תמיד מביא איתו ריח של שורשים ואדמה. האביב המוריק הוא ההזדמנות אחרונה להשתמש בשורש המדהים הזה. בארוחת החג או בליווי דגים תמיד אפשר להוריד מהמתכון על החמאה. זה לא יוריד מהטעם העשיר של הארטישוקים".

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>