1. אוכל
  2. מתכונים
  3. דגים ופירות ים

גפילטע פיש

גפילטע פיש
צילום: \ Yifatverchik | Dreamstime

דרגת קושי: בינוני

מצרכים: 1 קרפיון גדול (1.5 ק"ג לפחות) מפולט, אבל יש לשמור את הראש ,העור והעצמות בשביל הציר
3 בצלים
3 גזרים
3 ביצים
3 כפות
פירורי לחם
1 פרוסת חלה ללא החלק הקשה
מלח, פלפל שחור
1 כף סוכר
1 כפית סודה לשתיה
לציר:
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
פלפל אנגלי
עלה דפנה

אופן ההכנה:
1. טוחנים את כל מצרכים הדג במעבד מזון, עד לקבלת עיסה אחידה.
2. מכניסים לקירור של כמה שעות, עדיף לילה שלם.
3. מבשלים את שאריות הדג יחד עם שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, גזר, מלח, פלפל, מעט סוכר, עלה דפנה ופלפל אנגלי למשך כחצי שעה, עד לקבלת ציר. לאחר שהציר מוכן – מסננים אותו.
4. מעבירים את הציר המסונן חזרה לסיר ומוסיפים 3 גזרים חתוכים.
5.בידיים רטובות צרים מתערובת הדגים קציצות. מחליקים אותן לסיר עם הציר, כשהוא ברתיחה עדינה.
7. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כחצי שעה.
8. מניחים לקציצות להתקרר בסיר ומגישים.

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>