1. אוכל
  2. מתכונים
  3. עוף ובשר

פטה כבדים קלאסי וכשר

פטה כבדים של מסעדת החצר
צילום: באדיבות המקום

מתכון לפטה כבדים 
באדיבות מוטי אוחנה ממסעדת החצר בירושלים

מצרכים

500 גרם כבדי עוף טריים ובהירים
150 גרם כבד אווז
50 גרם שומן אווז מומס
2 בצלים גדולים קלופים ופרוסים
3 ביצים קשות
2 כפות ברנדי
1 כף סילאן
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. צולים בגריל את כבד האווז, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לקערה שיתקרר.
2. צולים את כבדי העוף בגריל ומתבלים. מעבירים למסננת לניקוז הנוזלים.
3. במחבת רחבה מטגנים במעט שומן אווז את הבצל עד להשחמה מלאה, מוסיפים את כבד העוף, מגבירים את הלהבה ומוסיפים את הברנדי. מטים את המחבת ומבהירים עד שהלהבה נעלמת.
4. מעבירים את כבדי העוף והבצל שוב למסננת להגרת נוזלים.
5. כאשר כל המרכיבים בטמפרטורת החדר, מעבירים למעבד מזון - תחילה את הביצים לאחר מכן את שומן האווז וטוחנים למחית חלקה. מוסיפים את הסילאן, כבדי העוף וכבד האווז וטוחנים למחית חלקה. מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך ומקררים.
6. חשוב מאוד בכל התהליך לא לטגן את הכבד יתר על המידה.
7. ניתן להגיש עם ריבה או לחילופין עם צנונית, מלפפונים חמוצים ובצל מטוגן.

תגיות

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>