1. אוכל
  2. מתכונים
  3. עוף ובשר

שוקי אווז צלויות בתנור עם ירקות שורש ובירה

שוק אווז של פראג הקטנה
צילום: נמרוד כץ

שוקי אווז צלויות בתנור עם ירקות שורש ובירהמצרכים: 

6 שוקיים
300 גרם מלח
300 גרם סוכר
1 בצל לבן
1 גזר
1 כרישה בינונית
1 ענף סלרי
5 ענפים של טימין טרי
5 עלי דפנה
300 מיליליטר בירה כהה
תבלינים: 1 כף מיורן, 1 כף פפריקה מעושנת, 1 כפית קימל טחון, 2 מקלות קינמון, 1 כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית פלפל אנגלי טחון, 1 כפית פלפל שאטה

אופן  הכנה:

1. מחממים בסיר עמוק 3 ליטר מים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים עד המסה מוחלטת. לאחר מכן מקררים לטמפ' חדר ומכניסים את השוקיים. מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.
2. מחממים תנור ל-150 מעלות כחצי שעה מראש. חותכים את הירקות בצורה גסה לפלחים ומניחים בתבנית חצי עמוקה שמתאימה לתנור. את השוקיים שהשרנו במשך לילה שלם מוציאים, שוטפים במים ומניחים בתבנית. בקערה נפרדת מערבבים את כל התבלינים, מצפים את השוקים היטב עד לציפוי אחיד (לא חייבים להשתמש בכל התערובת) ומסדרים אותם בתבנית. את הירקות שחתכנו מפזרים בתבנית ומוסיפים את הבירה. מכסים את התבנית בניר כסף ומכניסים לתנור למשך 3 שעות. 
3. לאחר 3 שעות מוציאים את השוקיים ומגישים לצד תוספת שאוהבים כמו אורז, פירה או צ'יפס. בתיאבון!

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>