1. אוכל
  2. מתכונים
  3. עוף ובשר

פילה מניון ברוטב תמרינד ותמרים על מצע בטטה וקונפי פורטבלו

כמות המנות: 4

משך ההכנה: כשעה וחצי

דרגת קושי: קל

מצרכים: ק"ג אחד של פילה בקר, מחולק לארבעה נתחים, 250 גר' הנתח קורט מלח קורט פלפל 4 כפות שמן לטיגון לרוטב: 200 מ"ל רוטב תמרינדי ותמרים 200 מ"ל ציר עוף 15 גר' כוסברה 15 גר' נענע לבטטה: 130 גר' בטטה 25 גר' ג'ינג'ר אגוזי קשיו קורט מלח קורט סוכר 2 כפיות שמן זית לקונפי פטריות פורטבלו: 200 גר' פטריות פורטבלו 500 מ"ל שמן זית 2 שיני שום קורט מלח 2 עלי טימין.

אופן ההכנה: 1. מתבלים במלח ובפלפל את הבשר ומטגנים במחבת מכל הצדדים, עד לדרגת מדיום. 2. הכנת הרוטב: מבשלים את כל החומרים ומצמצמים עד לדרגת הסמיכות הרצוייה (לפי הטעם). 3. הכנת המצע בטטה: מבשלים את הבטטות עד ריכוך, מועכים בממחה ומוסיפים את התבלינים ואת שמן הזית. 4. הכנת קונפי פטריות פורטבלו: אופים את הפטריות בתוך תבנית, בתנור מחומם ל-140 מעלות צלזיוס, עד לריכוך, כשעה. 5. אופן ההגשה: מניחים על צלחת את מצע הבטטות, מעליו את מנת הפילה ויוצקים את הרוטב עם קונפי הפטריות.

המתכון באדיבות פיטר הומל, שף מסעדת ישרוטל רויאל ביץ'

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>