1. אוכל
  2. מתכונים
  3. עוף ובשר

פילה בקר ברוטב תאנים

כמות המנות: 8

משך ההכנה: כשעה

דרגת קושי: בינוני

מצרכים: רול פילה בקר רוטב תאנים: 1 וחצי בקבוקי יין אדם ענף תימין 2 מקלות קינמון 5 תאנים מיובשות 20 מ"ל חומץ בלסמי 100 גרם סוכר כפית קונפלור

אופן ההכנה: 1. מוזגים את היין לסיר ומצמצמים על אש גבוהה עד שמצטמצם האלכוהול. 2. מוסיפים את הקינמון, התימין, הרוזמרין ואת התאנים ומבשלים כ-3 דקת. 3. מוסיפים את הסוכר, הבלסמי ומבשלים על אש קטנה. 4. בסיר נפרד ממיסים את הסוכר ואת הקונפלור עם מעט מים (מגביהים את האש וכשמתחילה הרתיחה עדינה מוסיפים ת הקונפלור תוך כדי ערבוב), מבשלים כדקה ומצננים. 5. פילה בקר: מנקים את הפילה משאריות השומן, פורסים למנות 8 חתיכות בכל חתיכה 130 גר' בערך. 6. צולים את הפילה על הגריל עם מעט שמן, מלח ופלפל עד לדרגה הרצויה. 7. למחבת נפרדת מעבירים את הרוטב תאנים ומחממים, מוסיפים את הפילה למחבת עד לרתיחה ומגישים.

המתכון באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת כרמים

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>