1. אוכל
  2. מתכונים
  3. מאפים

מלבניות דבש ושקדים פרוסים

מלבניות דבר ושקדים
צילום: Bert Folsom | Dreamstime

דרגת קושי: בינוני

מצרכים:
1/2 כוס סוכר (50 גרם)
1/2 כוס סוכר דמררה (50 גרם)
1/4 כוס דבש
50 גרם חמאה
1/4 כוס חלב (60 מ"ל)
1/3 1 כוס קמח (175 גרם)
1/2 כפית קינמון (לא חובה)
1 כפית אבקת אפייה (3-4 גרם)
1/2 כוס שקדים פרוסים (60 גרם)

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר את הסוכר, סוכר הדמררה, הדבש, החמאה והחלב בוו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים ב"פעם אחת" את יתרת החומרים ומערבלים עד לקבלת בצק.
3. מוציאים את הבצק הישר לתבנית ריבועית/ מלבנית ודוחסים את הבצק פנימה, ולבסוף עוברים עם מערוך או עם מרית ומיישרים.
4. מקפיאים כשלוש שעות.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות, פורסים לעוגיות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. אופים למשך כ-10 דקות עד להזהבה.
ניתן לאחסן בצנצנת עד כ- 10 ימים.

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>