1. אוכל
  2. מתכונים
  3. מאפים

סופגניית קצפת

סופגניית קצפת
צילום: \ Liorpt | Dreamstime

כמות המנות: 30

דרגת קושי: בינוני

מצרכים:
הבצק:
1 ק"ג קמח לבן
1 כוס מים קרים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית מלח
60 גרם שמרים לחים
90 גרם מרגרינה
1 כפית ברנדי
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
המילוי:
600 גרם שמנת מתוקה (6 חבילות של 100 גר' או 3 חבילות של 200 גר')
50 גרם אבקת סוכר
3 כפות פודינג וניל
ציפוי הסופגנייה:
120 גרם שמנת מתוקה ( 1/2 כוס)
120 גרם שוקולד מריר
60 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
1. מכניסים למיקסר קמח , סוכר ושמרים לחים , ומערבבים למשך דקה.
2. מוסיפים מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה.
3. מעבירים למהירות גבוהה למשך 3 דקות.
4. מוסיפים מלח ומרגרינה ומערבלים 4 דקות נוספות במהירות גבוהה.
5. יוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם ומניחים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של 4-5 סמ'.
6. מכסים במגבת, ומניחים לתפוח למשך שעתיים בטמפרטורה של 25-30 מעלות.
7. מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק בטמפ' של 170 מעלות.
8. מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, כשמתחילים בצד שתפח, עד קבלת גוון חום זהבהב.
אופן הכנת המילוי:
1. להקציף הכל יחד לקבלת קרם יציב ולשמור בקירור אופן הכנת הציפוי:
2. מרתיחים את השמנת, יוצקים מעל השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
3. מזריקים כ-20 גרם מילוי לכל סופגנייה.
4. טובלים את חלקה העליון של הסופגנייה ומחכים שיתקשה מעט.
עיטור הסופגנייה:
מזלפים "פונפון" קצפת על הציפוי.

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>