1. אוכל
  2. חדשות אוכל

בלקן ביט: המסעדה החדשה ברחוב העליה

סופלקי בפיתה, מוסקה של חצילים ובשר, מוזיקה משוחררת וניחוחות שמזכירים חופשה – מסעדת סמואל החדשה מביאה לדרום תל אביב את כל מה שטוב בתרבות הבלקנית

מוסקה של מסעדת סמואל
אוכל שמתאים לקיץ. מוסקה חצילים בסמואל צילום: רונן מלחן

חלק מהדבר היפה ביותר בחילופי עונות, אלה השינויים המרעננים שמתרחשים בזירה הקולינרית - האוויר החם, השמש בבקרים והאור שעוד מככב בחוץ כשיוצאים מהמשרד, מצליחים לשכנע אותנו להמשיך את היום ולהתפנק עם אוכל טוב וקצת אלכוהול משמח. כל אלה כנראה היוו עיתוי מושלם לסמואל – מסעדה בלקנית חדשה ומסקרנת, שנפתחה לאחרונה בפינת הרחובות פרנקל והעליה בתל אביב. 

» הבלקנית שתרענן לכם את הקיץ
» איפה תחגגו כמו אלים יוונים?
» אסיאתית חדשה ברחוב לבונטין
» הפיצות השוות של תל אביב

מסעדת סמואל
אווירה חמה ומשפחתית. מסעדת סמואל צילום: רונן מלחן

אם אתם תוהים למה פינת הרחובות נשמעת לכם מוכרת זה ודאי בגלל המוסד התל אביב הידוע שטייטל ששכן שם שנים רבות והיווה נחמה להרבה מתושבי האזור הוותיקים. כעת תפגשו שם חוויה קצת אחרת אך חמה לא פחות. מסעדת סמואל מציעה בילוי שכולו כבוד למדינות הבלקן מלאות הטעמים - החל מהמוזיקה האותנטית, דרך אווירת האלכוהול הזורם, תמצאו תפריט שופע ולא מחייב, שעושה חשק לפתוח שולחן ולהזמין עוד כמה חברים לסגור איתכם את היום. בתפריט מגישים כאן מנות מאזה קטנות שיבואו לכם יופי עם הדרינק הראשון, כמו קיופולו- סלט פלפלים וחצילים שרופים ( 24 שקלים) וסוג'וק (נקניק תורכי - 28 שקלים). במנות הבינוניות כבר תוכלו להזמין מוסקה חצילים ובשר (48 שקלים); ורביולי כבש בנוסח טורקי ברוטב פלפלים ויוגורט (57 שקלים). בעיקריות תפגשו עוד קלאסיקות תורכיות ויווניות כמו סופלקי פרגיות או כבש עם פיתה וירקות על הגריל (48-79 שקלים) וקציצה סרבית במילוי גבינת קשקבל עם ביצת עין (64 שקלים).

השם מגיע משמו של הבעלים -  השף שמואל בן בסט, שבכלל למד בעברו מנהל עסקים ומימון והחליט לפנות לעולם המטבח המאתגר רק בגיל 30. לאחר מסלול לימודים בבית הספר הקולינארי של קראון פלזה תל אביב, פנה השף להשתלמויות בבישול במסעדות מובילות רבות באיטליה, הקים 2 מפעלים ליצור פסטה טרייה ועבד במטבחים מגוונים ברחבי הארץ. כעת החליט בן בסט לפנות לדרך משלו ולפתוח מסעדה שתדבר ברוח אהבתו הגדולה למטבחים העשירים של יוון, תורכיה ובולגריה. בתקופת ההרצה הקרובה המקום יפעל בימי חול בשעות הערב בלבד: בין השעות 17:00-19:00 ניתן להזמין מאזטים ומנות ראשונות, ומ-19:00 נפתח המטבח החם. בשישי המקום נפתח ב-11:00 לבראנץ' צהריים כיפי וקליל לפני כניסת השבת. 

מנות ראשונות במסעדת סמואל
מנות ים תיכוניות קלילות. ראשונות בסמואל צילום: רונן מלחן

סמואל - ידידיה פרנקל 64, תל אביב

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>