1. אוכל
  2. חדשות אוכל

בקפיקו: המסעדה המסקרנת של לירן גרודה

למרות תדמית השף המולקולרי וההסתייגות ללכת בדרכם של מתמודדים אחרים, לירן גרודה ממשחקי השף פותח איטלקית חדשה ומבטיח להגיש את הפיצה הטובה בעיר

מושיק רוט, מאיר אדוני ואסף גרניט יכולים להשען אחורה בסיפוק. לירן גרודה, אחד המתמודדים הבולטים בעונה הראשונה של משחקי השף, אימץ את המלצותיהם ויצא לדרך עצמאית אחרי הצילומים לתוכנית. בשונה מהטון שקבעו רוב מתמודדי תוכניות הבישול, ההחלטה לתפוס את עמדת השף לא הייתה מובנת מאליה, והגיעה אחרי המון שכנועים שתפסו את גרודה במקום הנכון, בזמן הנכון: "השנה הפכתי למפיק הקולינרי של משחקי השף. המסעדן ציון פרג'ון ניסה לשכנע אותי לפתוח מקום חדש כמה פעמים ודחיתי אותו. יום אחד הוא הגיע לצילומים ובסוף איכשהו נדלקתי. אמרתי שהקונספט חייב להיות איטלקי וככה זה התגלגל".

אוכל ללא יומרות. בקפיקו (צילום: אנטולי מיכאלו)

במסעדה החדשה בנווה צדק מגיש גרודה, שעשה סטאז' אצל מושיק רוט וייעץ למסעדת וינו סוקה אוכל איטלקי פשוט: "בניגוד לסטיגמה שהודבקה אלי כאחד שעושה רק אוכל מולקולרי, המסעדה החדשה היא בסגנון סיציליאני. האוכל זול, טרי ולא מתיימר. אנחנו מכינים פה הכל בכל יום. את הפסטה הטרייה מכינים כל בוקר, את הנקניקים והסרדינים אנחנו כובשים במקום וגם את הברזאולה. הכל חוץ מבצק הפיצה המיושן שהשקענו בו הרבה מחשבה, אותו אנחנו מכינים ארבעה ימים מראש".

להכין מדי יום כמות כזו של מרכיבים עליהן מתבססות המנות, לא כרוכה בעבודה אינסופית?

"זו המון עבודה להכין כל יום הכל מחדש אבל אנחנו מגיעים מוקדם. אנחנו פתוחים שבועיים וכבר עוברים כאן מאתיים אנשים ביום. אני מקווה שאחרי תקופת ההרצה המספרים יגדלו".

בקפיקו מעוצבת בסגנון דרום איטלקי עם קונטיינר בחזית המבנה וכוללת 75 מקומות ישיבה המתחלקים בין כמה מפלסים: מרפסת על שבזי, גינה מקורה עם דק ועלי גפן וחלק פנימי שצופה על המטבח של הפס החם ומטבח הפיצות שממוקם בתוך קונטיינר, בו אפשר להיתקל מדי פעם בטל אושרוב, מתמודדת נוספת ב'משחקי השף', אותה לקח תחת חסותו במהלך הצילומים. 

"הפיצה הטובה בעיר". באקאפיקו (צילום: אנטולי מיכאלו)

אחת ממנות הדגל של המסעדה היא הפיצה, אותה מגדיר גרודה "הכי טובה בעיר".

מה בעצם הסוד שהופך אותה לכל כך טובה?

"את הבצק יצרנו בעצמנו. יבאנו קמח ברמה גבוהה, ומהידע שלי בבצקים יצרנו פיצה דקה וקריספית. אני יכול לומר שזו הפיצה הכי טובה בתל אביב".

על התואר הנכסף מתחרות כאן פיצה נפוליטנית קלאסית, פיצה עם חזה אווז, אחת עם צ'יפוטלה ועוד. חוץ מפיצות (40-55 שקלים) אפשר למצוא מגוון מנות איטלקיות דוגמת סלט ברזאולה עם ארוגולה, בצל סגול, כוסברה ונענע; קרעי פסטה עם מבצק חלמונים עם פטריות ברוטב פורצ'יני, שמנת ופרמזן; ניוקי בקרם עגבניות עם תרד טרי ופרמזן ודג ים צרוב בקרסט קמח תירס לצד ירקות צרובים, והמחירים נעים בין 15 ל-98 שקלים עבור מנת אנטריקוט מיושן.

שמה המסקרן של המסעדה אמנם נשמע כמו גיבוב רנדומלי של אותיות, אך למעשה מדובר במנת סרדינים ממולאים בגבינת עיזים, בזיליקום ועגבניות מיובשות מדרום איטליה, שתכנס לתפריט הקבוע בתום תקופת ההרצה. 

» בקפיקו - שבזי 49, תל אביב

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>