1. אוכל
  2. חדשות אוכל

חדשות אוכל: במנזר מציעים לכם לשתות בזול

בפאב המיתולוגי משיקים רפורמה בתפריט האלכוהול בגלל עליית המחירים, מסעדת דים סאם חדשה בתל אביב, הארוחות הסודיות של משב שלף ואיפה תוכלו לאכול הכל בתוך לחם? 

לצד לא מעט ברים ומסעדות שהזדרזו לעדכן מחירים כלפי מעלה, יש מי שחותר תחת הזרם. שמו של ה"מנזר" יצא אמנם כחמארה מודרנית בה אפשר לשתות ובזול, אבל גם שם מרגישים את אפקט עליית מחירי הבירה, "לקוחות מרגישים שנלקח מהם אחוז, על אף שבפועל העלנו מחירים בצורה מינורית. הם מתלוננים, ובצדק - ישראל הפכה למדינה השלישית בעולם ביוקר הבירה", אומר אחד מהבעלים, ליאור הרגיל. "אבל יש פרצה - מחיר האלכוהול האיכותי ירד בטירוף וזה הזמן לשינויים בהרגלי השתייה". בזמן שהברים והיבואנים עדיין מבולבלים מכמה כסף צריך לגבות על כל בקבוק, משיק הרגיל תפריט אלכוהול איכותי במחירי רצפה, לפחות עד שיתבררו המחירים באופן סופי. כך אפשר למצוא במנזר סינגלים שמחירם הקודם נע סביב 80 שקלים, ב-50 שקלים ואף למטה מזה. רום אפלטון אסטייט רזרב יעלה 24 שקלים, ג'ים בים שחור יעלה 36 שקלים, וודקה בלוודר ב-32 שקלים, וזאת רק רשימה חלקית. "בסופו של דבר יהיה שינוי. זה ייקח זמן אבל האנשים יבינו שיש אלטרנטיבה. בעלי הברים יהיו גרידיים בהתחלה, עד שהתחרות תעשה את שלה והקהל יצביע ברגליים". מנזר - אלנבי 60, תל אביבהעם דורש אלכוהול איכותי. המנזר (ניר כפרי)

פוראמה: מדרום תבוא הבשורה מי שחשב שתם עידן הדים סאם, צריך לחשוב שוב. כמוהו גם מי שחשב שלאשקלון אין מה לתרום לקולינריה התל אביבית. תכירו את פוראמה - מסעדת דים סאם שנחתה לפני מספר שבועות בחלקו הדרומי של רחוב בן יהודה. פוראמה נוסדה ב-1985 באשקלון כמסעדה אסייתית בדגש על מטבח סיני ונחשבה במשך שנים ארוכות כמוסד קולינרי חשוב בעיר. כעת, 28 שנים אחרי, היא פותחת שלוחה תל אביבית, אך במקום להביא את התפריט רב המנות מאשקלון היא החליטה להתמקד בדים סאם. בתפריט הארוך קשה אפילו לאמוד את כמויות הכיסונים שאפשר לאכול מהמנה הראשונה ועד קינוח: שו מאי ממולאות תערובת בשר לבן ושרימפס, שה-צ'או, כיסונים עשויים בצק אורז עם שרימפס וערמוני מים, גאו-טי, שאו-לונג, כיסונים מבצק חיטה ממולאים בשר לבן וכמובן באו (24 שקלים למנה).פוראמה - בן יהודה 7, תל אביב

סוד כמוס: הארוחות הסודיות של משב שלף

החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עובד במעבדה לחקר הסרטן ולומד מדעי הקוגניציה. לפחות זה מה שקרה למשב שלף. לאחר שהבינה שהחיים לא יכולים להישאר באזור המעבדה בלבד, שלף הלכה ללמוד בישול בפריז ונרשמה לבית הספר הגבוה לקולינריה "פרנדי", שמקבל רק 30 תלמידים שאינם צרפתים בשנה. עם הגעתה לפריז היא פתחה בלוג באנגלית בו תיעדה את קורות חייה הקולינריים, שהלך וצבר תאוצה ומעריצים אירופאיים. אחרי שנת לימודים וסטאז' במסעדות מכוכבות בפריז, חזרה ארצה עם רצון להמשיך להתעסק באוכל אבל לא במסעדות. והחלה לערוך ארוחות מחתרתיות בהשתתפות חבריה ובני משפחתה שהעבירו את הבשורה מפה לאוזן.כעת החליטה שלף לערוך שתי ארוחות חודשיות במשך סוף שבוע אחד, בהן היא מארחת בביתה עד 12 איש לארוחה רבת מנות. בסוף השבוע הקרוב תקיים שלף שתי ארוחות - בשישי ובשבת בערב, 12-13.7. הערב מתחיל בצפייה בשקיעה מהמרפסת עם קוקטייל מרטיני לבן וקריר שיפתח את התיאבון. אחר כך, מתיישבים הסועדים סביב שולחן גדול לארוחה בקונספט צרפתי עם נגיעות אסייתיות ובשימוש בטכניקות מהמטבח המודרני עם שילובים לא שגרתיים וטעמים חדשים. הארוחה תיפתח עם מקרון ברווז קונפי וסלט פפאיה מפורק, אחריהם יגיעו פסטה עם ריקוטה ביתית ושעועית מש וריבת אגוז מלך, דג לבן בסוביד וחזה ברווז ביין פורט ועוד. את ארוחת הטעימות ילווה לחם בעבודת יד, יין, קינוחים ושתיה חמה. איך נרשמים? דרך האתר של שלף והעלות היא 250 שקלים למשתתף + 10% שירות. להרשמה - לחצו כאן.בשלנית סודית. משב שלף (צילום: באדיבות משב שלף)

מרי ג'יין: בר קוקטיילים חדש בצפון תל אביב

בשנה האחרונה אי אפשר להתעלם מטרנד הקוקטיילים. אחרי האימפריאל שהפך את תל אביב, ששון בחיפה ותפריטי קוקטיילים מושקעים במסעדות כמו טאיזו, פופינה וארייה, מצטרף כעת בר קוקטיילים קטן בשם מרי ג'יין, שנפתח בסוף השבוע האחרון ברחוב ירמיהו, במקום בו פעלה מסעדתם הראשונה של דוד ויוסף. מרי ג'יין היא תוצר חלומו של ארז פורטל, מי שאמון שנים ארוכות על ברים נבחרים בעיר, כמו הסושיאל קלאב וננה בר ונחשב למי שהפך לא מעט ברים למצליחים. כעת החליט לפנות לדרך עצמאית עם מקום קטן בו יוכל לארח ולחדש את הקשר עם המבלים. "לאחרונה נתקלתי בפריז בברים קטנים, חמימים וביתיים, לא כמו הסוללות הגדולות שאיבדו את הקשר עם הבליין. זה ליווה אותי עד שמצאתי את המקום הזה", אומר פורטל ומוסיף כי דווקא למקום קטן יש את יתרון הגודל והאירוח - "זה מקום אירופאי, קלאסי וקטן. יש לי שליטה על מה שנעשה, כך שהכל מוקפד יותר". פורטל יגיש במרי ג'יין מגוון סוגי אלכוהול ייחודיים ויינות בוטיק, ככה שלא ייווצר מצב שבו לקוח לא יקבל את האלכוהול שהוא רוצה. מלבד זאת, כל קוקטייל בתפריט נקרא על פי הערים בעולם מהם הגיעו המרכיבים המרכזיים בו כמו קוקטייל "ריו דה ז'נרו" שקיבל את השם מהקשאסה שבו. אם כל זה לא מספיק, שף המקום, ניר גוזמן, יצר תפריט "לא מתחצף" תומך אלכוהול וכיפי, עם מנות כמו: צלחת נקניקים וצלחת גבינות, כריך בריוש עם עוף ואבוקדו, חציל עם עגבניות וטחינה ועוד.

מרי ג'יין - ירמיהו 22, תל אביבלחיים. מרי ג'יין (צילום: רותם מימון)

הכיכר: המקום שמגיש הכל בתוך כיכר לחם

בדיוק כשחשבנו שנגמרו כל הקונספטים בעולם, מגיעה מסעדת הכיכר ומכניסה ארוחה שלמה לתוך לחם. "אני חובב לחם וכל מה שאני אוכל חייב להיות עם לחם", אומר נועם רפאלי שהקים יחד עם כרמל מאירי את המקום, "די מאסתי באוכל פלצני ונראה לי שגם הקהל. הכיכר פונה לאנשים שרוצים פשטות שלא תעלה להם הרבה כסף". בכיכר אופים כיכרות לחם מחמצת בגודל של כ-400 גרם, מוציאים את התוכן וממלאים בכל טוב - איולי לימון מוצלח עם אנטריקוט ובצל צרוב על הפלנצ'ה; סינייה - קציצות בבישול ארוך עם טחינה; עוף מעושן עדין עם בצל מוקפץ; ולצמחונים - כיכר בלאדי עם חציל קלוי שלם וטחינה. גולת הכותרת היא התבשילים שמוכנסים לתוך הלחם - קובה אדומה, קובה סלק ומפרום. רפאלי ומאירי עבדו שנים רבות כמנהלי מסעדות עד שהחליטו לצאת לעצמאות, אבל חיפושם אחר הקונספט דרש פיתוח ממושך. "לקח זמן עד שמצאנו את המרקם הנכון, כי ללחמי מחמצת יש קראסט שלא יכול להיות קשה ולא רך מדי, אלא קריספי וכיפי". את התוכן שמוציאים השניים מתוך הלחם, הם הופכים לקציצות שמחלקים לסועדים בזמן ההמתנה למנה. הכיכרות הבשריים יעלו 38 שקלים ובעסקית יחד עם שתייה - 42 שקלים, ואילו הצמחוני - 32 שקליםהכיכר - יהודה הלוי 44, תל אביב

זאזו: חברה חדשה בקבוצת מסעדות לופט

רק לאחרונה סיפרנו פה על סגירת הטאפאס בר טאפאיה בראשון לציון והנה כבר תפסה את מקומו זאזו, מסעדה שעושה סיבוב באגן הים התיכון מצפון אפריקה לאיטליה, דרך יוון והבלקן ועד המטבח הישראלי המקומי. זאזו, כמו טאפאיה לפניה, באה מבית קבוצת המסעדות לופט ואת התפריט הרכיבו השפים יהונתן ברבי ויותם רביבו, עם מנות פתיחה כמו שקדי טלה צרובים בפלנצ'ה, עם סלט עגבניות ופלפל חריף וקרם עריסה (38 שקלים); סרדינים שלמים צלויים על לחם קלוי עם קרם חזרת ועשבי תיבול מקומיים (44 שקלים); דגים נאים עם הדרים, תערובת נבטים עם צ'ילי וצנונית, שמן זית ולימון (47 שקלים); ועוד. בעיקריות תוכלו למצוא:  צופינו - תבשיל דגים ופירות ים בציר טרגון ועגבניות עם זרעי שומן קלויים ופסטיס (96 שקלים); ים יבשה - נתח קצבים מפולפל עם שרימפס צרוב על מקל רוזמרין ושקדי עגל עם ביסק סרטנים, פירה וסלסה (97 שקלים); פילה בורי טרי צרוב על סלט טאבולה עם לימונים כבושים וקרפצ'ו חציל בלאדי שרוף (74 שקלים) ועוד.זאזו - משה בקר 12, ראשון לציוןחדשה בשכונה. מסעדת זאזו (צילום: דניאל לילה)

בסטסיאסטה: מתמודדים עם החום בבסטה,שבפאתי שוק הכרמל, החליטו להתמודד עם החום המעיק בעזרת סיאסטה. מעוז אלונים ואיתי הרגיל החליטו גם השנה להזיז את שעות הפעילות במהלך חודשי יולי- אוגוסט ומנחילים תנומת צהריים שזכתה לשם "בסטסיאסטה", כלומר הבסטה תיפתח בשעות בהן באמת אפשר להתחיל לנשום, 18:00. מי שמודאג מאובדן עסקית הצהריים המצוינת של הבסטה יכול להירגע, כיוון שעכשיו היא שווה אפילו יותר ומוגשת החל משעת הפתיחה החדשה ועד חצות. בין המנות שאפשר יהיה למצוא בתפריט הקיץ ובעסקיות הליליות: בורקס סרטנים, סטייק לוקוס עם שרימפס וציר סרטנים (169 שקלים); המבורגר (80 שקלים); פסטה קציצות בשר עם מיץ עגבניות (79 שקלים); קבב לוקוס (69 שקלים); בראטוורסט בסגנון בווארי (75 שקלים); ועוד, כשכל מנה שמסומנת בנקודה בתפריט מוגשת כשתי צלחות טאפאס. מהמנות הקטנות יגיעו לבנה ופקוס, ביצה כבושה ובוטרגו, פולנטה אספרגוס וכמובן כל הדגים הכבושים בהם מתמחה הבסטה. להשלמת התמונה, אל עסקית הערב החדשה הוסיפו בבסטה רשימת משקאות קיציים וקלילים. בספטמבר תשוב הבסטה לפעול החל משמונה בבוקר, עם תקווה לבריזה מרעננת מהים.

בסטה - כל השבוע, החל מהשעה 18:00מתקררים. מסעדת הבסטה (צילום: מוטי מילרוד)

ונזכור את כולן

הירושלמית של אביב משה נפתחה בשנה שעברה בשיאו של גל הסנדביצ'ים שתקף את תל אביב והתמקמה בסמוך לבר אוטו בצפון דיזינגוף. אביב משה ביקש להביא את המטבח הירושלמי עליו גדל עם קציצות מבית אמא ולהגיש אותן כמו שהוא הכי אוהב – בפיתה. הירושלמית, שהיתה אמורה להתרחב לסניפים נוספים סגרה במפתיע את הדלתות לפני מספר שבועות. נקווה לזכות בתחייתה במקום אחר.

פרידה עצובה באופן אישי למדור היא סגירתה של הפיצריה דה פפה שתתרחש לקראת סוף החודש. דה פפה, שבראשה עמד השף הנפוליטני ג'וזפה ג'ורדנו נפתחה לפני כשנתיים לאחר שג'ורדנו הגיע לארץ מניו יורק יחד עם אשתו הישראלית, ובה הוא הכין פיצות ופסטות כמו בבית. לאחר לבטים ארוכים ואחרי קשיי התאקלמות, יחזור ג'ורדנו לניו יורק וסוגר אחריו את אחת מהפיצריות הטובות בעיר. » פותחים מקום חדש, משנים תפריט, מרחיבים פעילות, ממנים שף חדש? דווחו לנו ואנחנו נספר לכולם food.prod@mouse.co.il

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>