1. אוכל
  2. חדשות אוכל

חדשות אוכל: אמריקנה ברמת החייל

ג'וז ולוז משנה כתובת אחרי עשור, ברמת החייל מתענגים על ברביקיו של דרום ארצות הברית ורחוב דיזנגוף מתחדש בבר שלא קורע את הכיס - כל מה שחדש בעולם הקולינריה המקומי

זוהי שעתן היפה של המסעדות הצנועות עם האווירה האינטימית, ששמות את האוכל במרכז. לא עוד היכלים עצומים עם נברשות ענק ועיצוב מוגזם, ואם אפשר, אז גם בלי תיאורי מנות משתפכים בבקשה. ברוח הדברים, רמת החייל מתחדשת במסעדת ברביקיו עם נשמה טקסנית אמיתית, בדיזנגוף נפתח בר חדש בו אפשר להתענג על פיצה טובה לצד כוס בירה במחירים שפויים, והמוסד התל אביב 'ג'וז ולוז' עובר דרומה - חדשות טעימות שלא קורעות את הכיס.

הברביקיו שחורך את רמת החייל

בין העדשים והנבטים שסוחפים אותנו עמוק יותר ויותר אל עולם שכולו חמלה וטבעונות, פתיחתה מסעדת טקסס ברביקיו היא משב רוח מעושן שמספק ארוחה מנחמת באמת, כמיטב המסורת של דרום ארצות הברית. במסעדה החדשה שהקים טל פוגלמן, הבעלים של 'בוצ'רי דה ברילוצ'ה', מוגשים נתחי בשר הנצלים בטכניקת ברביקיו מסורתית במעשנת סגורה ובה שבבי עץ, לאט, בחום נמוך וללא מגע ישיר של אש. למתכונים וסוגי העישון והתיבול השונים נחשף הצוות בעזרתם של ג'ים סטאר וקווין בלדסו, בעלי BLUDSO' BAR N CUE בלוס אנג'לס, שזכתה בתואר מסעדת הברביקיו הטובה הארצות הברית. בין המנות אפשר לטעום כנפי עוף, נקניקיית עוף וצ'דר, בריסקט או צלעות שורטריבס, לצד תוספות שהן קלאסיקות אמריקאיות מוכרות ואהובות - מק אנד צ'יז, קולסלואו, סלט תפוחי אדמה, תבשיל שעועית ולחם תירס. הארוחות הקבוצתיות מציעות דילים לכמות קרניבורים משתנה, במחירים שנעים בין 225 ל-625 שקלים.    

» טקסס ברביקיו - הברזל 7, תל אביב

אוכל אמריקאי עממי. טקסס ברביקיו (צילום: יח"צ)

פיצה קטנה ומטריפה

את הבר השכונתי ארל'ה שנפתח לאחרונה בדיזנגוף, קשה לפספס. המכונית האדומה ממנה מגיח בר האלכוהול תופסת את העין ורומזת שלא מדובר בעוד פאב עגמומי אלא במקום מפגש שמח. בגזרת המשקאות יש כאן חמישה ברזי בירה, מהפופולריות ביותר בשוק, ועוד משקאות במחירים נוחים לכיס שתואמים את הגדרת הבר השכונתי, אבל השיחוק האמיתי מגיע מכיוון האוכל. במקום הצ'יפס או הבייגלה הרגילים מגישים לצד השתייה את הקומפורט פוד שלעולם לא נמאס ממנו - פיצה. פז רוטנברג, השף של ה"איטלקיה בפשפשים" בנה תפריט על טהרת הפחמימה האיטלקית האהובה עם טויסטים כיפיים שמזכירים לנו שעוד לא יצאנו מגבולות ישראל - פיצת פלפלים חריפה עם המון סוגי פלפלים ושיפקות (44 שקלים); פיצת מדורה עם המון שום, תפוח אדמה ותירס שרוף (44 שקלים); סביח עם ביצה, חציל, טחינה ועמבה (44 שקלים) ואחת מתוקה עם נוטלה, בננות מקורמלות וגבינת עזים (36 שקלים). במהלך ההפי האוור שנמשך בין 17:00-20:30, אפשר לקבל כוס בירה וצ'ייסר בהזמנת כוס בירה אחת, או פיצה גדולה עם תוספת לצד שתי כוסות בירה ב-59 שקלים.

» ארל'ה - דיזנגוף 123, תל אביב

האוטו הזה לא נוסע רחוק. ארל'ה (צילום: רון סינגר)

סלון ולהתראות 

ג'וז ולוז אורזת את הכלים והצמחיה ועוברת דרומה ללוקיישן חדש ברחוב שקט ללא מוצא. המסעדה הביתית של עלמה פוגל ואורית רביבו מתרעננת אחרי אינספור של סרוויסים ששמרו על מגניבותם במשך עשור, ותפתח מחדש בתחילת נובמבר ברחוב גבולות 5. ב-28.10 יוגש האוכל בפעם האחרונה בכתובת הנוכחית, כך שבינתיים נותרו תשעה לילות לשמוח ולהיפרד יפה.

» ג'וז ולוז - יהודה הלוי 51, תל אביב

עוברת דירה. גוז ולוז (צילום: רותם מימון)

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>