1. אוכל
  2. חדשות אוכל

מהמסך למטבח: המסעדה החדשה של כוכב משחקי השף

הוא נכנס ללב בזכות סיפור חיים לא פשוט והמון תשוקה למטבח, הודח בשלב מוקדם יותר ועשה קאמבק מלא ציפייה, ועכשיו, שנה ומשהו לאחר צילומי תכנית הריאליטי שהכירה אותו לאומה, פותח סאלח כורדי את אל-עאשי, פרויקט הדגל שלו בלב יפו

בכניסה לאל-עאשי לא תמצאו שלט גדול, שלט בכלל, או כל דבר שמסגיר את העובדה שמדובר במסעדה שיש ויהיה סביבה לא מעט דיבור. שתי עובדות יגרמו לבאזז שתחושו סביבכם בשבועות הקרובים. א. מדובר במסעדה המקימה לתחייה את אל ג'מילה, בעלת אורך החיים הקצר, שזכתה לשבחים רבים מצד מבקרים וכשנסגרה הוספדה באהבה רבות. ב. המסעדה שייכת לסאלח כורדי, אחד המתמודדים האהובים והמבטיחים ביותר במשחקי השף.

» המנות הכי שוברות שרב באוגוסט המהביל»  הקינוחים הכי מושחתים בסביבה» מסלול המאנצ'יז המושלם» הצ'יפס האמסטרדמי עושה עלייה» שלוש מנות מושחתות שחייבים להכניס לעורקיםהתפריט, בהמשך לאג'נדת המטבח הערבי-יפואי והגדילה הקולינרית על ברכי הסבתא, מביא את כל הטוב שיש למטבח העשיר הזה להציע: החל מקובה נייה, דרך שוש ברק, קטאייף, סינייה ומלוחיה, ועד מנסף וחלוויאת - כל אחד מהם מוגש עם מינוח קלינרי מסוים שמחבר אותו למטבח המודרני המערבי. כזה הוא למשל ה"קטאייף בלחמה" (43 שקלים), הממולא בכבש , המוגש על מצע "טחינת עירית ונענע, בלווי גרידת עגבניות פיקנטית וקרם חציל שחור", או "פסיך עג'מי" (42 שקלים), פילה אנשובי "בליווי ארטישוק על הפלאנצ'ה , עגבניות שרי צלויות ורוטב הולנדייז". גם על הצמחונים והטבעונים חשב כורדי כשבנה את התפריט, והם יוכלו למצוא בקלות שלוש מנות ראשונות, עיקרית אחת (בינתיים) וקינוח טבעוני למהדרין.הטכניקה עתיקה, הצילחות חדשני. שוש ברק באל-עאשי (צילום: יעל רייף)המחירים, בשונה לאלו של אל ג'מילה, לא זולים בכלל, ונעים בין 39-57 שקלים לראשונות, ו-82-150 לעיקריות, כך שאם מוסיפים לעסק גם יין, קינוח ושתיה קלה, אפשר בקלות להגיע ל-250 שקלים לסועד. מצד שני, אם פותחים שולחן המבוסס על הראשונות בלבד, אפשר לטעום ולחוות הרבה טכניקות וטעמים, בלי לצאת עם נזק גדול מדי לכיס. הטעמים, לפחות כרגע, נכון לתקופת ההרצה, מצדיקים את הבאזז. אם מצאתם עצמכם מריירים מול הטלוויזיה בכל פעם שכורדי הכין מאכל מסורתי מהמטבח הערבי, רוב הסיכויים שתיפלו בקסם המנות, שכל אחת מהן מדויקת להפליא. כך למשל ציפוי הבורגול של הקובה לבנייה (48 שקלים) הצמחוני, הממולא בגבינות, זעתר ירוק ותרד, ומוגש עם קרם חציל שחור וטחינת שקדים - פריך וצפוף להפליא, ברמה שיוצרת רעש נעים באוזניים כשנוגסים. החווליאת סידנה עלי (57 שקלים), מנה המורכבת ברובה משקדי עגל על האש, שכמעט והולכים לאיבוד ויזאולית במסגרת הצילחות המפואר עתיר הצבעים, מאופיינים בטעם גחלי-בשרי עז, ומביאים לרמה חדשה את העונג מחלקי הפנים הנהדרים ולא מספיק אהודים האלה.הוציא את הקובה מהקשרה הבשרי. קובה לבנייה (צילום: יעל רייף)כורדי מספר שכל הזכויות לצילחות שייכות ל"משחקי השף", שם התמקצע בעיקר בתחום זה ופיתח "ראייה אחרת של האוכל בצלחת". זאת, לדבריו, ההשראה והלימוד היחידים שלקח עימו מהתוכנית. את הבישול, הטכניקות, חיבור הטעמים והבנת הטיפול בחומרי הגלם, למד מהתקופות בהן עמד מאחורי הסירים במסעדות השונות ובעיקר בג'מילה, שפעלה בהצלחה במשך שנתיים.אם אתם בעניין של מנה מיוחדת, מעין אינטרפרטציה ערבית דגית לביף וולינגטון, לכו על תעשימה אל ג'מילה (115 שקלים), מנה מופתית של פילה דניס בתערובת תבלינים שעושה קסמים בפה, הנאפה בתוך בצק ספיחה ומוגש לצד סלט עגבניות חרפרף וקרם יוגורט-שקדים. כורדי מספר שמדובר במנה מיוחדת מאוד עבורו, שמקורה בילדותו הרחוקה, אז נהוג היה לתת לילדים חולים שסבלו מאי סיפוק תשוקה לדבר מאכל כלשהו ופיתחו חום וכאבים, נתח דג שנאפה בבצק בסיסי שנקלה מכל צדדיו עד שצבעו הפך שחור. את הבצק השחור שבתוכו נחבא הדג היו בוצעים מול עיני הילד הבוכה, והפחד מהמראה אמור היה לסלק את אותה תאווה לא ממומשת, עד להפגת החולי והחום. המנה נהדרת גם עבור הבריאים שתאוותם סופקו, ומדגימה שילוב מופתי בין פריכות בצקית מצטיינת לדג עסיסי בתיבול עשיר. גם טחינת הקדים שסאלח מכין במקום, היא הברקה נהדרת, שמתקתקותה האגוזית משתלבת נהדר עם טעמי הדג  המודגשים. מחייה את אל ג'מילה בדרכו הייחודית. שף סאלח כורדי (צילום: אפיק גבאי)קינוח נהדר, שספק אם יצא לכם לטעום, הוא צלחת תאנים מיובשות טבולות בבלילת בירה ומטוגנות קלות, במילוי פירות טריים, ומתחת רוטב אנגלייז הל (35 שקלים). הרבה הפתעות יתרחשו בפיכם בעת הביס, וינועו בין מרקמים מעניינים לטעמים שהולכים ונפתחים ככל שהקינוח שוהה בפה.המסעדה פתוחה כרגע החל משעות הערב וסגורה בימי ראשון, וגם התפריט נמצא בשלבי הרצה, כך ששינויים צפויים לצוץ. אם אתם מזדמנים לסביבה (וגם אם לא), שווה לקפוץ, לפתוח שולחן עם כמה מנות מייצגות ולהחליף כמה מילים עם כורדי, שישמח לספר על כור מחצבתו הקולינרי, שנולד אי שם ביפו, עבר בריאליטי בישול מצליח, והונח על צלחת בלוק עכשווי.

אל-עאשי - עולי ציון 4, יפו

תגיות

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>