1. אוכל
  2. חדשות אוכל

איך פלורנטין האוס החדשה של שרון כהן?

מה קורה כשהשף של שילה מגיע לפלורנטין? האסיאתית החדשה של שרון כהן מציעה מטבח אקלקטי מהמזרח, שלא קורע את הכיס. לצד התמחות במשפחת הכיסונים המורחבת, יש גם בשורה מרגשת בגזרת הקינוחים שנושקים לאלוהים

כשהפנים מועדות לפלורנטין, הן בדרך כלל מכוונות מטרה כלפי ישיבה עם חברים, בירה באחד הפאבים השכונתיים, או מאנצ' דוגמת גלידה באניטה או פיצה בג'וספה. מסעדות גורמה עיליות או כאלה שהתמקם בהן שף, הן לא מצרך שכיח באזור המקורזלים, ואולי זה דווקא מה שהוביל את השף שרון כהן (שילה, קפה אירופה), להגיע לאזור. לפני כמה ימים נפתחה במתחם הבילויים מסעדת השף האסיאתית החדשה של כהן, שרק אם תחפשו ממש טוב, תצליחו לאתר. פלורנטין האוס החדשה, מסתתרת מאחורי פרלה הוותיקה, וכמעט חומקת מן העין, אבל יש מצב שתצטרכו להמתין לא מעט בשביל להשיג בה מקום בתקופה הקרובה.

» מדור אוכל - כל הכתבות» השוק הצפוני שכל פודיסט חייב להכיר» ביקורת: המסעדה החדשה של רזי ברווזי» מנות האגז בנדיקט הכי טובות בעיר

בכניסה למסעדה מחכה המארחת, היא מספרת שלא בטוח שיהיה מקום, אבל אחרי התמקחות קצרה שהסתיימה בהבטחה לישיבה קצרה, התמקמנו. המקום משדר אסיאתיות מגניבה עם אקלקטיות נעימה לעין, בדמות מדפים עמוסי פחיות צבעוניות והדפס ילדותי על הקיר. המטבח פתוח עם כסאות בר מצד אחד, שולחנות לזוגות מצד שני, ועל הקיר תלויות לאורך ולרוחב רפסודות עץ שמהוות תפאורה אלגנטית. כשנכנסים פנימה מתגלה חלל נוסף עם אופי שונה ואורבני יותר, בזכות ספות, מטבח פתוח נוסף ותאורה מעומעמת עתירת פאסון. בחוץ תמצאו מרפסת נעימה עם פינת ישיבה תחת כיפת השמיים למי שרוצה לנשום קצת אוויר או להדליק סיגריה.סוג של עילוי. קינוח באן טאטן (צילום: הללי עמיעד)התפריט עדיין בתקופת הרצה ומורכב ממנות בינוניות (32-68 שקלים), ושלוש עיקריות גדולות יותר (88-98 שקלים). על חלקו התחתון של התפריט מפת ציורים שמסבירה ומפרטת כל מנה: האם היא צמחונית, טבעונית, חריפה או אם יש בה כוסברה - פרט חשוב שעוד מסעדות צריכות לשקול לשתף. את ההזמנות מסמנים על גבי התפריט ומוסרים למלצרית. הזמנו כיסוני וון טון (58 שקלים), מנה שמורכבת מכיסונים עדיני בצק מאודים וממולאים בפרגית, ולצידם פרחי ברוקולי, אספרגוס, בצל, עלי גרגיר ורוטב סויה. הכיסונים היו יפים וחריפים, עזי טעם ובעלי מליחות שהגיעה מהסויה. בגזרת האלכוהול נחתה על השולחן כוס יין הבית (25 שקלים). באופן מפתיע, תפריט האלכוהול דל יחסית בהיצע אסיאתי, ופרט לבירה קירין היפנית וליינות לבנים ואדומים, לא תמצאו בו הפתעות מעולמות הסאקה והקוקטיילים היצירתיים.ירוקה ולא שגרתית. מנת כיסוני וון טון (צילום: הללי עמיעד)

בגזרת המתוק מוצעים כרגע שני קינוחים: פודינג אורז פירותי או באן טאטן, גרסה אסיאתית לקינוח הצרפתי הקלאסי. הלכנו על הצרפתי-אסיאתי (42 שקלים), שהתברר כבר בביס ראשון כהברקה ששווה לקפוץ למקום רק בשבילה. הטוויסט המקומי לטארט טאטן מורכב מלחמנית באן מאודה שמוגשת בכלי אידוי של דים סאם, רכה כמו ענן ועמוסת תפוחים מתובלים וגלידת וניל. התוצאה אלוהית ומתוקה, אבל לא מדי, ומאפשרת להמשיך את הערב בצורה קלילה, מבלי להיכנע לפתיחת הכפתור במכנס.אקלקטיות אסיאתית. פלורנטין האוס (צילום: הללי עמיעד)

בתום הארוחה המלצרית כורעת ברך ופותחת מגבון לח. המחווה היפנית יוצרת תחושה שמדובר במסעדה שאפשר לקחת אליה את אמא כשהיא קופצת לבקר בעיר, או לסירוגין את בת הזוג לערב של פינוק. כנראה שלא תמצאו את עצמכם מגיעים למקום החדש של כהן כדי לסתום את הבטן ברגע רעב או מאנצ', אבל אם תמיד רציתם לטעום את יציר ידיו הקולינרי, פלורנטין האוס הוא הזדמנות מעולה, שגם לא תפגע משמעותית בכיס. בשורה משמחת נוספת היא מכונת הדים סאם הגדולה הניצבת בלב המסעדה, ותוך כמה ימים תתחיל לפעול ולספק לתושבי האזור אבל לא רק, אופציה נגישה לטייק אווי של כמה סוגי כיסונים שמכינים כל יום במטבח הפתוח. אז גם אולי נוכל להכריז על תחילתו של טרנד חדש ומאוס קצת פחות מהלטיני-אסיאתי שפושה בעיר.פלורנטין האוס - פלורנטין 6, תל אביב

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>