1. אוכל
  2. מתכוני שף

מקרון שוקולד

מקרון שוקולד של מיקי שמו
צילום: דן לב

מקרון שוקולד 

מצרכים לעוגיה:

5 חלבונים
1/3 כוס סוכר
380 גרם אבקת סוכר
40 גרם קקאו
200 גרם אבקת שקדים

למילוי:

100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן הכנה:

1. מכינים את העוגיות: מקציפים את החלבונים עם 1/3 כוס סוכר למשך דקה במהירות גבוהה, עד קבלת קצף רך ולא יציב מידי (מרקם של "קצף גילוח").
2. מנפים בעזרת מסננת את החומרים היבשים (אבקת סוכר, אבקת שקדים וקקאו), בקערה נפרדת.
3. מקפלים אל תוך קצף החלבונים את החומרים היבשים המנופים, בעזרת מרית/לקקן עד קבלת תערובת תפוחה וסמיכה.
4. מניחים נייר אפייה בתבנית אפייה ומזלפים בעזרת שק זילוף את התערובת לעיגולים קטנים, סך הכל 90 עוגיות בתבנית.
5. אופים בטמפרטורה 160 מעלות למשך 15 דקות, לאחר מכן מקררים לטמפרטורת החדר.
6. מכינים את המילוי: מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד המריר. מערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד, משאירים מחוץ למקרר למשך כשעה או עד התקשות חלקית של השוקולד.
7. מרכיבים את המקרונים: הופכים 1/2 מכמות העוגיות ומזלפים לתוכן מן המילוי. מכסים בשארית העוגיות הנותרות. שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר. 

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>