1. אוכל
  2. מתכוני שף

עוגת פאדג' שוקולד

פאדג' שוקולד כשר לפסח מיקי שמו
צילום: דן לב

עוגת פאדג' שוקולד

מצרכים:

2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ או תבנית פיירקס בגודל 17X27 ס"מ
8 ביצים, מופרדות
160 מ"ל (2/3 כוסות) חלב
120 גרם (1 כוס) קמח מצה דק
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
300 גרם חמאה
300 גרם (1/2 כוס) סוכר

לציפוי:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
2. טורפים את החלמונים עם החלב בעזרת מטרפה ידנית בקערה, מוסיפים קמח מצה ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
3. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת החלמונים ומערבבים.
4. מקציפים את החלבונים עם סוכר בקערת מיקסר למשך 4-3 דקות עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה, ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים את התערובת לתבניות ומחליקים.
5. מניחים את תבנית האפייה בתוך תבנית עם שוליים גבוהות ויוצקים לתוך התבנית החיצונית מים חמים עד גובה 2 ס"מ מהתבנית הפנימית (נזהרים שלא יכנסו מים לעוגה). 6. אופים במשך 45-40 דקות עד שקיסם ננעץ במרכז העוגה ויוצא יבש עם פירורים לחים, ומצננים היטב.
7. מכינים את הציפוי: מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן, יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים 30 דקות לטמפרטורת החדר.
8. מחלצים את העוגות מהתבנית, יוצקים את הגנאש ומחליקים (בתבנית פיירקס מצפים את העוגה כשהיא בתוך התבנית).
9. מאחסנים את העוגה מכוסה במקרר עד שבוע.

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>