1. אוכל
  2. עסקיות

בטי פורד: מסעדה אטרקטיבית גם בימי מיתון

בטי פורד מציעה אוכל טעים במחירי מיתון, ומתאימה במיוחד לימים החמים של תל אביב

אולי כדי לשדר הזדהות עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שאכל די הרבה קש בביקורו הראשון אצל הזוג הנשיאותי בבית הלבן, החלטנו גם אנחנו לחפש מזור אצל אחת הגברות הראשונות המיתולוגיות של אמריקה. בטי פורד, או Betty כפי שקוראים לה ידידיה, חיכתה לנו דווקא ברחוב נחלת בנימין (השבט ולא רה"מ) בתל אביב והיא הציעה הרבה יותר מקש.

הביסטרו-בר Betty, שהוקם ב-2002 במבנה לשימור משנות ה-20 של המאה הקודמת, נקרא על שמה של אליזבת אן בלומר וורן (בטי) פורד, אשתו של נשיא ארה"ב לשעבר ג'ראלד פורד. בטי פורד ההיא נזקקה לגמילה מאלכוהול ומתרופות הרגעה. אחרי שעמדה במשימה, שנתיים לאחר ההפסד של בעלה בבחירות 1976 לג'ימי קרטר, היא קנתה את עולמה כשהקימה בקליפורניה את מרכז בטי פורד לגמילה, ואף כתבה ספר על חוויותיה.

Betty שלנו דווקא חיה בשלום עם כוסית או שתיים ויש לה בר מגוון עכשווי ומושקע. אלא שבאנו רעבים וצמאים והדבר היחיד ששתינו, ביום הכי חם שהיה השנה בתל אביב, היה דיאט סבן-אפ או סודה ב-10 שקלים לבקבוק. בעל המקום, השף זיו בן צבי ("אני מכיר כמעט כל לקוח אישית"), שיצא מבין הסירים כשירד קצת הלחץ של ההזמנות ("הזמנים לא קלים, אבל ביום שבו הבורסה עולה - הכל כאן מלא") סיפר שבלילות המקום משנה את אופיו ונהפך לבר עם פחות אוכל כבד ויותר שתייה חריפה וטאפאס.

אין ספק, המיתון עושה רע למסעדנים: לפחות שמונה מסעדות ותיקות שפרחו בתקופת הגאות בסמוך ל-Betty - ובהן ג'קו הדייג, אורקה, תהל, דוקרס ואמילי - נסגרו. אבל לסועדים, הנמנים עם ארגון רעבי תל אביב, הוא עושה טוב - כך שארוחה עסקית ב-Betty עולה החל ב-35 שקל, ובמטבח של בן צבי מדובר בדיל לא רע בכלל.

מה שהופך את הארוחה הרגילה של Betty לעסקית הוא המנה הראשונה שמתלווה לעיקרית ללא תוספת מחיר. שתי הראשונות שהזמנו היו אנטיפסטי של ירקות קלויים וקובה בשר (שהוגש עם טחינה והיה קטן אבל מצוין). בנוסף הוגשו לשולחן כיכר לחם הבית, זיתים וצלוחיות טחינה שמולאו מחדש מדי פעם.

למנות העיקריות הלכנו על סירת חצילים ממולאת בשר עוף ברוטב עגבניות על מצע אורז לבן (42 שקל) וסטייק פרגית ברוטב ציר בקר אמריקאי שנח לצד אורז בזעפרן (52 שקל). החציל היה עשוי במידה ולא מתובל מדי, העוף נימוח ורוטב העגבניות היה עשיר בטעמו. מנת הפרגית היתה מוצלחת במיוחד והצטיינה באיזון ובמינון כמויות הבשר מול התוספות. הפרגית, מנה אסתטית, והחציל, מנה מקורית, הוגשו בתוספת ירקות מוקפצים והיו טעימות ומשביעות. גם גודלן היה במידה - כך שלא נישאר רעבים אך לא נצא מלאים מדי לחום התל אביבי ולהמשך יום העבודה. קינחנו בקפה הפוך (12 שקל) ובכדור מרענן של גלידת קוקוס (6 שקלים).

השורה התחתונה ההצעה: מנה ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית - החל ב-35 שקל. טוב לביזנס: מתאים גם ללגימת בירה קרה לקראת סוף יום העבודה. בשולחנות הסמוכים: בנקאים, ברוקרים, רוכשי רהיטים מרחוב הרצל ותיירים שמחפשים משמעות ברחובות תל אביב. יתרון יחסי: בלילה המקום לובש פנים אחרים. מישהו מטפל בך: שירות אישי וקשוב אך לא מציק.

בטי פורד, נחלת בנימין 48 תל אביב, טל': 03-5100650. העסקית מוגשת בימים א'-ה' בשעות 17:00-12:00 

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>