1. אוכל
  2. עסקיות

כתית: העסקית האמנותית של מאיר אדוני

ארוחת הערב לא מיועדת לכל כיס, אבל לפחות העסקית נגישה יותר. מה שבטוח, היצירתיות, הטעם והעניין שווים את המחיר הגבוה

 עסקית צהריים בכתית עולה בין 175 ל-215 שקלים, אבל גם אם מאוד תצטמצמו לא תצאו משם בפחות מ־200 שקל לאדם. זו לא תלונה, זו עובדה. וזו ממילא האפשרות היחידה לרובנו לבלות מדי פעם במסעדה המצוינת הזו, שתפריט הערב שלה נגיש למתי מעט. מערכת ה"עכבר" בוודאי לא יכולה לעמוד בזה, ואני לא ניהלתי את חיי נכון מספיק כדי שאכיר מישהו או מישהי שיזמינו אותי לשם באותה קלות שבה אני מזמין חברים לפלאפל של אלעד בשוק הכרמל. בעצם אני מכיר את יודה לוי, אולי הוא יכול? אולי אם אגדיל לו את התפקיד? רעיון. גם צביקה הדר לא פראייר. עכשיו בכלל, יש לו גם את כוכב נולד וגם את בית ספר למוזיקה. גם הוא יכול להזמין אותי, וגם לו אני יכול להגדיל את התפקיד. או להקטין. דילמה שבקלות יכולה להיפתר על ארוחת ערב בכתית. או לא, הכל בסדר, לא חייבים. השיקולים שלי הם אמנותיים נטו, לא פחות ולא יותר מתוכנית הטלוויזיה של קותי, שהיא חלום ממש מוזר. מוזר לפחות כמו הכניסה שלי לכתית עם כיסא של אופניים ביד. "זה מפתח של המרצדס", אמרתי למארחת, "היא ממש גדולה".

» כתית - לשעות פעילות ולכל הפרטים» מסעדת 44: די להתחכמותהצטרף אלי לעסקית חברי הטוב דויד, שימים ספורים קודם לכן יצא מניתוח, כך שממש הגיע לו, ואני מבקש משאר החברים להפסיק להתמרמר. המארחת הובילה אותנו לשולחן מצוין ליד חלון שעליו נמתח וילון לבן שהגיע הזמן לעשות לו כביסה. המסעדה שקטה, מעט שקטה מדי לטעמי, כמעט זקנה, אבל בהחלט נעימה, נוחה ומוקפדת, לא מתיימרת, עם שירות מקצועי וידידותי אך לא מעיק. הקוקטיילים היו נהדרים: בלאדי מרי (39 שקלים) מתובל היטב, חריף וטעים, אם כי בהרברט סמואל (אלא איפה) עלו על נוסחה מתוחכמת יותר; וג'ין מוחיטו (39 שקלים), "קוקטייל מרענן ונחמד, מתקתק במידה הנכונה ומתאים לצהריים קיציים", אומר דויד. עם העסקית מגיעים גם שני בקבוקי מינרליים מוגזים בדואה, טאץ' נחמד ומפנק. לא היינו בשום אופן מזמינים מרצוננו סודה ב־30 שקלים. לחמי הבית, לבן ושחור עם הפתעות בפנים, היו מהטובים שאכלנו בימי חיינו; חמים, פריכים, מושלמים. הם הגיעו עם חמאה איכותית מוקצפת ואיולי פיקנטי עדין וממכר. לפני הראשונות הוגשה לנו כוסית יוגורט חמימה ומעוררת תאבון, עם הפתעות כמו חיטה, בצל אדום ועשבי תיבול. מעניין, לא שוס.הראשונה שלי, "ים תיכוני", היתה האכזבה היחידה בארוחה. זה למעשה סלט חם של סשימי אינטיאס, סרדינים בגריל, עגבניות, כרוב שחור, קישוא, במיה, ריג'לה ושקדים ירוקים, הכל על בסיס יוגורט כבשים. לא אהבתי את הסשימי, הסרדין היה מצוין, וכל שאר המרכיבים היו טריים, משובחים ועשויים הכי טוב שאפשר, אלא שבסופו של דבר נשארנו עם סלט בלגן פושר בטעם בולט של במיה. "זה הרגיש מוזר", מסכים דויד, "היית רוצה לאכול את הסביצ'ה והסלט קרירים יותר, ואת המקרל והבמיה חמים יותר. הטמפרטורה הפושרת הפריעה לטעמים לפרוץ". טרטר נתח קצבים השאיר את דויד נפעם. מנה מרהיבה ביופייה, כמו כל המנות שקיבלנו, נתח בשר מובחר, מתובל בעדינות ומונח בין ריבועי קרקר דקיקים המרוחים באיולי יוזו. מסביב קושטה המנה בפירורי חלמון ביצה עדינים וטעימים, פניני פרמזן, טוויל לחם, צלפים ופרוסות קטנות של אנשובי איכותי. לסיום - שאלוט, צנוניות ובייבי חרדל. "מנת טרטר קלאסית ומעודנת, שבזכות התוספות שמסביב הופכת לאוסף מוצלח במיוחד של טעמים", מסכם דויד.מצדיקה את שמה. כתית (צילום: דניאל צ'צ'יק)לעיקרית הזמנתי פילה לברק אפוי במוסלין, מיוחד ונפלא. התיבול נכח בכל חלקי הפילה וכל ביס היה תענוג. לצד הדג היו במיה, שעועית ירוקה, סליקורניה מלוחה, קציפת גבינת בושה, ריזוטו שחור ביין לבן ועוד מרכיבים המעידים על גאונות ועל יצירתיות. דויד הזמין פילה סלמון בבישול איטי בוואקום בטמפרטורות נמוכות, שנותן לדג מראה חי כמעט ומשאיר אותו עסיסי. הסלמון היה עטוף בקראסט קרמלי מתקתק ומיוחד, והוא הונח על קרם תפוחי עץ ובצל, שזיפים בשֶרי, אספרגוס לבן בחמאה ובצל ירוק. הקרם היה מתוק, והשתלב עם הדג בצורה מושלמת, אלא שזו לא מנה שתדבר לכל אחד. יש מי שיראה בה קינוח.בר וולרונה מנז'רי (60 שקלים) היה הקינוח הרשמי. הוא מהקינוחים היקרים בעיר, כמחצית ממחיר העסקית, אבל גם מהמשובחים שבהם. מדובר באוסף טעמים שמתחברים לשוקולד בצורה מופלאה: פיננסייר דובדבני אמרנה, מוס נוגט ואגוזי לוז, מוס אגוזי קשיו, קרמבל דלעת ואגוזים, טוויל שקדים וגלידת חמאה חומה. אנחנו מוכנים לחיות בתוך הדבר היפהפה הזה. ללא ספק, מאיר אדוני הוא שף אמן, שמנצח על אחת המסעדות היצירתיות, הטעימות והמעניינות ביותר בישראל. אני ממליץ מאוד לפרגן לעצמכם את העסקית הזאת. יחד עם שתייה חמה וטיפ השארנו 469 שקלים. כתית - היכל התלמוד 4, נוה צדק, תל אביבפתוח: כל השבוע 15:00-12:00, 23:00-19:00

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>