1. אוכל
  2. ארוחות בוקר

ארוחת בוקר: סוניה געצל שפירא

ארוחת הבוקר בחצר של סוניה געצל שפירא היא השילוב המושלם בין עיר לכפר. יעל רייף חונכת את המדור ומתבלת בחמשיר

הדיל: חצץ, חלוקי נחל ושולחנות מוזאיקה היו תמיד התפאורה האהובה עלי. ככה זה כשאת חיה בעיר, נושמת פיח אגזוזי, אוספת אבק כתחביב ושומעת ציוצי ציפורים רק ברינגטונים של הערסים בשינקין. מקמו את שולחנות המוזאיקה בחצר פנימית עם עצי הדר ומזרקה צבעונית ועליזה, וקיבלתם פסטורליה אסקפיסטית עירונית. זאת אחת הסיבות לחיבתי לסוניה געצל שפירא שבסמטה אלמונית בואכה קינג ג'ורג', כי מלבד הסיפור היפה מאחורי השם והתפריט הכמעט לירי, פיסת הטבע הקטנה בתוך עירי הסואנת, היא שהופכת את המקום לבית הקפה המועדף עלי.

התפריט מציע מגוון נאה של ארוחות בוקר. התל- אביבית (29 שקלים) כוללת שתי ביצים, ירקות, קעריות ממרחים, גבינות ו"לחם מרוקו" – כיכר שטוחה בעלת קרום עבה ופציח המעוטר במלח גס. לאוהבי השקשוקה מוצעות ארבע וריאציות, כשהמעניינת בהן היא האיטלקית (39 שקלים) המורכבת מעגבניות טריות, רוטב עגבניות, פלפל גמבה, בצל, פטריות, מוצרלה, ביצים וצ'ילי חריף. מנשנשי העלים יוכלו למלא עצמם בויטמינים ובסיבים תזונתיים עם אחד משבעת סוגי הסלטים היצירתיים. בסוניה גם אוהבים ילדים, ועבורם ישנן מנות מיוחדות שגם קטנטנים אוהבים.

השעה: מתחשבת למדי. גם משכימי הקימה, אנשי העמל והעצלנים חסרי הדאגות, יוכלו ליהנות מארוחת הבוקר המוגשת בכל שעות היום ולהתחיל את יומם במנה הגונה של חלבון, ירק ופחמימה.

החברה: בני אנוש אופנתיים וחיות המחמד שלהם, מגוון נאה של תינוקות וטף. הישיבה ב"סוניה" היא בחצר בלבד, ויש לה יתרונות וחסרונות. באחרונים כלולים כל אותם ברחשים לא מזיקים שלוקחים לעיתים חלק פעיל בארוחה. ברקע עצי הדר וציפורים עירוניות.

השתייה: באופן יוצא דופן, אינה כלולה בארוחת הבוקר ומאפשרת לכם להזמין ככל העולה על רוחכם: קפה מעורר, אכזרי ונוכח של ava בכוס רטרו קטנה (10 שקלים) או גדולה (13 שקלים). לחובבי השתייה הצוננת מוצעת אופציה חביבה של משקאות משולבים: כזה הוא התפוליזה (20 שקלים) - שילוב ברדי ושובב של תפוזים עם לואיזה, הלימוציות (20 שקלים) - ברד לימונדה וחמוציות, והאשכולינענע העוקצנית (19 שקלים).

הממרחים: קעריות קטנות עם תכולה בנאלית למדי - זיתים, גבינה, טחינה, חמאה, פרוסה נוסטלגית של גבינ"צ ופינוק ילדות בדמות קערית שוקולד "השחר" מרגרינתי ומנצח.

(צילום: מרק נבסקי)

הסלט: אסופת ירקות צפויה ולא מרגשת במיוחד - חסות, גזירי גמבה, גזר, טבעות מלפפון, בצל ועגבניות שרי.הלחם: מרקש אקספרס. "לחם מרוקו" מצטיין בפריכות חיצונית ובתוך רך, ענוג וחמאתי. הקמח הלבן, אויבי המושבע, מעולם לא היה מפתה כל- כך.

הביצים: אופטימיות. מתוך המבחר הרגיל (יש גם ביצים קשות לאלו שמתגעגעים לטירונות) בחרתי באומלט מוצלח ואוורירי שטוגן עד לדרגה הנכונה והיה רך וביתי.

השירות: מלאי נאה של מלצרים קשובים ויעילים המפנקים בבקבוק מים קרים בעת הישיבה לשולחן, שמחים להמליץ על מנות, פתוחים לשינויים או אילתורים, וסבלניים גם כלפי אנשים מאתגרים ,כמוני, שאוהבים את הסלט שלהם ללא בצל, את הלחם שרוף ואת המים עם לימון.

השורה התחתונה: המנות קלילות ומגוונות, המקום אופטימי, שמח ומאכלס בצורה אידיאלית את המשבצת הספונטנית של "איפה נשב עכשיו". אורחים מחו"ל יחושו אותנטיות עירונית, העירוניים יחוו רוגע אסקפיסטי והרעבים השכונתיים ירוו נחת מהחציל הקלוי על האש בטחינה וסילאן + לחם מרוקו (29 שקלים).  פסיפס צבעוני ופירות של הדר, מזרקה ועצים ירוקיםתפוליזה חמצמצה עוקצנית כראוי, לימוציות ותה עשביםכולם לבושים ממש לקנא, מפתחים לי את חוש האופנהואני בטרנינג ירוק ומביך, נראית כמו אישה עגונההשמש מלטפת בחצר הפנימית, משרה אסקפיזם מושלםאמהות מיניקות תינוקות עוללים, מפנקות בציץ פה וציץ שם

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>