1. אוכל
  2. כתבות

שישי שרוף וקבלת שבת יוונית: המלצות טעימות לסופ"ש

עינת שרוף מתארחת במסעדת יפו תל אביב בשישי בצהריים, תפריט חדש במסעדת פילמרקט, קבלת שבת במונטיפיורי שבע, חגיגות הזית בבית הבד קצרין ושוק אוכל אורגני חדש בנס ציונה ועוד

השבוע נגמר אבל כל האפשרויות טעימות רק מתחילות: קבלת שבת עם עינת שרוף במסעדת יפו תל אביב, תפריטי חורף חדשים במסעדות פלימרקט וקפה 48, סופ"ש קולינרי במסעדת מרינדו שכולל ארוחת שפים של עומר מילר וגיא בן שמחון, קבלת שבת בסגנון יווני במונטיפיורי שבע, אירועי הפתיחה לשבוע שמוקדש לזיתים ברמת הגולן, שוק איכרים אורגני חדש בקניותר שבנס ציונה ועוד.שישי שרוף במסעדת יפו תל אביב אם אתם מחפשים אופציה שמחה ומעוררת לשעות הצהריים של יום שישי, בואו לשישי שרוף במסעדת יפו תל אביב. המסעדה, של השף חיים כהן, תארח ביום שישי את הזמרת עינת שרוף לצהריים שמחים ומשוחררים של תפריט מיוחד ואוכל טוב שמלווים בשירים שתבצע שרוף. היכן: יפו תל אביב - יגאל אלון 98, תל אביבמתי: יום שישי, 7.12, בין השעות 13:00-16:00שישי שרוף. מסעדת יפו תל אביב (צילום: נועה מגר)תפריט חדש בפלימרקט מסעדת פלימרקט מציגה תפריט מעודכן לחורף ובו מנות ספיישל. בין המנות החדשות: מרק בויאבז - מרק דגים עם מולים, חצי סרטן על הגריל, ברוסקטה וחמאת בויאבז (69 שקלים); שקדי עגל - שקדי עגל וארטישוקים צרובים על הגריל, ארטישוק ירושלמי, בייבי סלק, פטריות יער צלויות , קרם כרובית ונגיעות קרם שום (69 שקלים); שפונדרה וטלה מיטיטאי - בשר שפונדרה וטלה בתיבול; נקניקיות מיטיטאי רומניות מוגש עם טחינת מנגולד ירוקה וסלט ירקות עונה (69 שקלים); ומנות ספיישל משתנות כמו טרטר טונה מטונה אדומה, אפונים, מלפפון, בצל ירוק, מיקרו ראשד עם דיו של דיונון ויוגורט צאן (59 שקלים), ספיישל אויסטרים על הבר בימי חמישי ועוד הפתעות.היכן: פלימרקט - רבי יוחנן 8, יפותתחדשו. טרטר טונה (צילום: חנה כצנלסון)ניחוחות של חורף בקפה 48 קפה 48 מתחדש בתפריט שיחמם לכם את החורף. בין המנות החדשות: ספגטי עם שאלוטס, פטריות אנוקי וקרם פרש (55 שקלים); פפרדלה זנב שור (75 שקלים); לחי בקר מתפרקת בבישול ארוך מאוד עם גזר, כרישה וחזרת מגוררת (85 שקלים); דג קוד צלוי עם פירה מזלג ושמן זית בויניגרט צלפים וחרדל (88 שקילם); מרק עוף בתיבול תאילנדי של סוכר דקלים, למון גראס, גלנגל ולימון (לא קבוע בתפריט, 45 שקלים); ועוגת בננות משוגעת (30 שקלים). במתוקים החדשים: עוגת גבינה עם קראסט בייגלה מלוח (32 שקלים); וטירמיסו בכוס הפוך עם קקאו מריר (30 שקלים). לצד התפריט החדש ניתן ליהנות גם מקוקטיילים חדשים: קפירנייה קנה סוכר - קני סוכר טריים מושרים בקשאסה ברזילאית (38 שקלים); בלאדי מרי עם שורש סלרי וגרדת חזרת (41 שקלים); וסלאשי ווינטר - בקרדי רום לבן, קמפרי וקוניאק הנסי עם אנגוסטורה תפוז (39 שקלים).היכן: קפה 48 - נחלת בנימין 48, תל אביבקפה 48 (צילום: יח"צ)סופ"ש קולינרי במסעדת מרינדו

במסעדת מרינדו בנמל שבקיבוץ עין גב מציעים לכם ערב מיוחד: ביום חמישי, 6.12, יתארחו במקום השפים עומר מילר (שולחן, חדר האוכל) והשף גיא בן שמחון (וילה וי) ויחד השניים יכינו ארוחת שף מיוחדת בגוון וסגנון אישי. » פסטיבל טעם כנרת - לכל הפרטים והאירועיםהיכן: מרינדו - קיבוץ עין גבמתי: ארוחת השפים תתקיים ביום חמישי, 6.12, בשעה 19:00 ובשעה 21:00. מחיר: 179 שקלים כולל מבחר יינות מיקבי רמת הגולן, שילוו את הארוחהמבשלים ביחד. עומר מילר וגיא בן שמחון (צילום: יח"צ, דור מלכה)קבלת שבת יוונית במונטיפיורי שבע במונטיפיורי שבע ממשיכים את מסורת קבלת השבת הים תיכונית בימי שישי עם מזטים יווניים, אלכוהול, הופעה חיה ואווירה שמחה. הסועדים יכולים ליהנות מתפריט המסעדה הרגיל, או מספיישל של חמישה מזטים יוונים, חלה של שבת ובקבוק אוזו פלומארי במחיר של 159 שקלים. המזטים כוללים: צזיקי, זיתים מתובלים, גבינת פטה עם עלי אורגנו טריים ושמן זית, איקרה עם בצל סגול וטוביקו שחור ובישבש. הזמנת מקום סביב שולחן מותנית במינימום הזמנה של 100 שקלים, הישיבה סביב הבר היא ללא חיוב מינימום. היכן: מונטיפיורי שבע - מונטיפיורי 7, תל אביבמתי: יום שישי, 7.12, בין השעות 14:00-18:00 יאסו שבת. קבלת שבת במונטיפיורי שבע (צילום: אנה פלינר)סופ"ש טעים במיוחד בצפון הנגב בסוף השבוע הקרוב, 7-8.12, יתקיים בצפון הנגב סוף שבוע גדוש בפעילויות ובחוויות תיירותיות וקולינריות. האירוע המרכזי יתקיים במצפה גבולות בו חקלאי הדרום, אמנים, בשלנים ויוצרים יציגו את תוצרתם בשוק איכרים, וארבעה שפים מוכרים יעבירו סדנאות בישול. ביום שישי יבשלו לעיני הקהל, ממיטב התוצרת החקלאית המקומית ובליווי מתכונים, טיפים וטעימות, השפים גיא פרץ (מסעדות גספצ'ו קונפי), מיכאל כץ (מסעדת אדום בירושלים) ואלקנה ביטון ממאסטר שף. בשבת ילמד בינו גבסו (ד"ר שקשוקה) סודות מהמטבח הטריפולטאי. מלבד הסדנאות יתקיימו פעילויות נוספםות במהלך כל סוף השבוע.  יש לוודא את שעות הפעילויות בקישור.היכן: מצפה גבולותמתי: ימים שישי ושבת, בין השעות 10:00-15:00עונת הזית נפתחת ברמת גולן לכבוד עונת מסיק הזיתים יתקיים בגולן שבוע מיוחד שמוקדש כולו לנושא הזית ושמן הזית. השבוע יפתח ביום חמישי 6.1,2, באירוע חגיגי ובו יריד טעימות שמן זית, יין, גבינות ועוד מוצרי איכות מהגולן כמו פרליני שוקולד במילוי שמן זית שהוכנו במיוחד לאירוע. הערב יסתיים במופע מוסיקלי עם ההרכב The Northern Groove. במהלך שבוע הזית יתקיימו סיורים ללא תשלום בבתי בד ובכרמי זיתים בגולן, מסעדות שונות יגישו מנות מבוססות שמן זית ואתרים שונים יקיימו פעילויות מגוונות לילדים ולמבוגרים.

היכן: אירוע הפתיחה יתקיים בבית הבד של קצריןמתי: חמישי 6.12, בשעה 19:00שבוע של חגיגות זיתים (אילוסטרציה: dreamstime)

שוק אוכל אורגני בקניותר

שוק איכרים אורגני חדש נפתח בקניותר שבנס ציונה, תחת השם: "טעמשוק".  השוק כולל עשרות דוכני מזון של מוצרים אורגניים ויפעל מידי יום חמישי בחודש דצמבר, בין השעות 10:00-20:00 בקומת הקרקע בקניון. בשוק תמצאו  עשרות דוכנים שונים מרחבי הארץ בהם ימכרו מבחר מטעמים, חלקם בייצור ביתי: דוכני פירות אורגניים, דוכני ירקות אורגניים, דוכני דבש ושמן זית, ריבות בייצור ביתי, זיתים, רטבים, דוכני גבינות, יינות, לחמים, תבלינים, חליטות תה, חלבה, עוגות, עוגיות, שוקולדים, שתייה אורגנית, מוצרי טיפוח וקוסמטיקה ועוד.היכן: קניותר - האירוסים 53, נס ציונהמתי: ימי חמישי, 10:00-20:00מהמשק הישר לקניותר. (אילוסטרציה: dreamstime)

תגיות

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>