1. אוכל
  2. כתבות

המדריך הקולינרי: נחלת בנימין תל אביב

ברי יין, גבינות איכות ומסעדות עם אווירה קצת אחרת - נחלת בנימין מתחדשת במקומות מעניינים ואנחנו יצאנו בה לסיור קולינרי

 תל אביב, כידוע, מוצפת בטרנדים קולינריים כל העת, כאלה שאחרי כמה שבועות מאיימים לכלות כל פיסת מקוריות שנשארה במטרופולין הזה. אולם טרנד ברי היין, שהפך את קטע הרחובות גרוזנברג-רוטשילד בנחלת בנימין ל"מתחם ברין היין של ת"א" , הוא לא אחד שנמאס מהר כל כך, אלא להיפך:  האופנה הזו יוצרת מציאות קולינרית כמעט אידאלית. בתי אוכל לא מכופתרים המגישים טאפאס ים תיכוני-ספרדי-צרפתי מוקפד, לצד מבחר גדול של יינות שמתאימים כמו כפפה ליד לוייב הקליל ולאווירה הבלתי מחייבת, נעדרת הגינונים. כולם פוגעים בול, שותים הרבה קאווה ולרוב גם לא קורעים את הכיס בדרך.הפעם, כאמור, בחרנו להתמקד בנחלת בנימין שבין רוטשילד וגרוזנברג, אבל אל דאגה - בשבוע הבא יתפרסם פה החלק השני של המדריך לנחלת בנימין, עם פירוט המקומות המעניינים שבו. המדריך הקולינרי בשיטוט מפוכח מתמיד בנחלת בנימין, עם עוד כמה גילויים מפתיעים על מתחם האוכל הלוהט בעיר. » המדריך הקולינרי: גן החשמל» המדריך הקולינרי: טשרניחובסקי» המדריך הקולינרי: הרצל

קפה אייפל

במבט ראשון גשן עשויה להיראות כעוף מוזר בין אחיותיה למתחם - המסעדות היאפיות והנינוחות, חובבות פירות הים. שלא כמותן, גשן היא מסעדת בשרים מעט כבדה ורשמית, ומזכירה ביסטרו מוקפד או מסעדת יוקרה עם ריצפת שיש מעוטרת, הרבה עץ כהה, נברשות וחדר לאירועים פרטיים. אבל השינוי הבולט ביותר נובע מהעובדה כי האוכל בה כשר. חדרי השירותים והחדר הפרטי נראים מהקומה התחתונה דרך שני קירות זכוכית - טוויסט משמח ,שמאוורר את הנימה העיצובית הרצינית . גשן מציעה מבחר רב של בשר ודגים כשרים: צלעות טלה 250 גרם (85 ₪), דניס שלם עם זרעי כוסברה, לימון, שעועית ירוקה וג'ינג'ר (74) בראשונות תמצאו ברזאולה שייטל בבלסמי מצומצם(32) ופוקצ'ה ביתית במלח אטלנטי ( 18). בצהריים נעות כאן העסקיות במחירים שבין 35 ל- 85 שקלים.  » גשן, נחלת בנימין 37בנימין

לא רק בגלל המוזיקה. גבינות בבנימין (צילום: איתן אשכולי)

הטרקלין הרבה לפני הטרנד, הטרקלין עשה כאן את הדבר הקרוב ביותר לבר יין, עם ביסטרו –בר  שמבוסס על הרבה יינות איכות ובשר מעולה. יש כאן יותר מ-140 סוגי יין, רבים מהם מיקבי בוטיק קטנים, ובשר מובחר בלי פשרות. היין במחירים סבירים (25-49 שקלים לכוס, 100-240 לבקבוק), האוכל קצת פחות, אם כי  אפשר לטעון שאיכות הבשר מצדיקה את מחירו. כך לדוגמה, נתח קצבים 300 גרם עם פוטטוס וצ'ימיצ'ורי עולה כאן 115 שקלים, וסינטה 300 גר' פרוסה דק על חלוקי נחל תעלה 98 שקלים. האווירה בטרקלין אמנם קלילה, אך אל תטעו - בערב המקום הופך חגיגי יותר משאר ברי היין בסביבה.   » הטרקלין - ביסטרו בשר ויין, נחלת בנימין 41

בר יין

פינצ'וס

הפינצ'וס הוא טייק-אוף מבית פאב הארמדילו (וחברי ה"אורקה" ששכנה כאן עד לסגירתה) על מסורת ברי הפינצ'וס - טאפאס מיניאטורי על גבי ברוסקטה, שנאכל בעזרת קיסם - של צפון ספרד והבאסקים.  אלה נעשים במקום על ידי השף, ערן שרויטמן, ומשתלבים היטב בבר רווי האלכוהול והקאווה . המיתון, הטרנד הספרדי ונגיעות המכחול של שרויטמן גורמים למקום להיות מלא באנשים כמעט מדי ערב. מה מנשנשים? קרוקט בייקון (17), פינצ'וס (5), פולנטה פירות ים (22 ) פאייה (56), דג ופטאטס (33).  ואתם, נסו גם - ולו בגלל כלוב היין מעורר ההשראה באמצע החלל, וסרג' גינצבורג שבוקע מתוך ארבעה רמקולים איכותיים. לזה קוראים להתייחס בכבוד לאורחים שלך. » פינצ'וס, נחלת בנימין 57 כמו בספרד. פינצ'וס (צילום: איתן אשכולי)

בטי פורד  חילופי הבעלים בבטי פורד, לפני שנתיים, לא השפיעו על האווירה החד פעמית שהביסטרו-בר הלילי הזה מציע, עם עיצוב הפופ-ארט וינטג' שלו,  המנורות היפהפיות והמרפסת הנעימה, שלא לדבר על השירותים עם שולחן הביליארד. האוכל, לעומת זאת, עבר שינוי מסוים: בטי כבר לא אוהבת שרימפס וספריבס, ובמקום אלה תוכלו ליהנות ממנות טעימות אחרות שאינן מבוססות על בשר לא כשר ואינן מערבות בשר וחלב: מרק כרישה (25), חזה עוף לואיזיאנה בגריל, עם יין לבן וקיג'ן (46), קסדייה טוסט עם אמנטל ופלפל קלוי (32).  לצד יינות ישראלים לא מרגשים במיוחד, יש גם יינות מקליפורניה ומקומות אחרים, ובאופן כללי תמצאו כאן מבחר אלכוהול שיסדר לכם כל קוקטייל לילי שתחפצו בו. » בטי פורד, נחלת בנימין 48 קפאין  על חורבותיה של מסעדה אורגנית שלא האריכה ימים, נפתח בית קפה עם שם בנאלי, אך עם קריצה מעניינת למטבח הגיאורגי והקפדה על חומרי הגלם. הסלטים, הכריכים והמאפים כאן, כולם שזורים אלמנטים גיאורגים: לחמניות גרוזיניות וחינקלי שנאפים במקום, סלטים עם אגוזים וגבינה גרוזינית (16- 28).  ומיני כריכים (9-24). הקפה כאן נעשה מבלנד מיוחד שנרקח על ידי הבעלים, שגם דאג לשפץ את המרפסת האחורית, ולהפוך אותה לאחת החצרות השקטות והנעימות בעיר, במיוחד בלילה. »קפאין, נחלת בנימין 63לה צ'אמפה - Casa de Cava לה צ'אמפה, בית הקאווה א-לה בר ברצלונאי ממוצע לבני ה-20, הוא קלישאת הטרנד בהתגלמותה, אך הוא עושה זאת טוב. קותלי חזיר נתלים מהתיקרה, קאוות איכותיות בייבוא אישי נמזגות לכוסות וכל זה עטוף במוזיקה חזקה ובאווירה שמחה במיוחד.  על הלוח, בגיר כמובן, מופיעה רשימת הטאפאס היומית : דגים כבושים (22 שקלים), המבורגר לבן  100 גרם (17), גבינות (15-21). קאווה בכוס (15-17), בקבוק (59-74), ריזרב (112-209). » לה צ'אמפה, נחלת בנימין 52   

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>