1. אוכל
  2. כתבות

טורקיז: המסעדה שתחזיר את התל אביביים לים

אחרי עשר שנים מול הים, מסעדת טורקיז משנה פנים וטעמים

מתברר שבמציאות הקולינרית הנוכחית כמעט ואין מסעדה שיכולה להרשות לעצמה שלא לזרום עם טרנדים ועם מגמות בענף - אפילו כאלה שעובדות יפה גם בימי מיתון מעורפלים. טורקיז - שנחשבת לאחת המסעדות היציבות בעיר - נסגרה לכמה שבועות בתחילת ינואר, ונפתחה שוב לפני כשבועיים לאחר שעברה מתיחת פנים רצינית שהגיעה עד הפרטים הקטנים, כולל רהיטים, כלים וסכו"ם. בהמשך ישיר לשיפוץ הותאם גם התפריט להלך הרוח הקולינרי, מה שאומר: מנות קטנות, חצאי מנות ונשנושים. הפאסון של ארוחה בת שלוש מנות התעדן והתמתן, ועכשיו אפשר לבוא ורק לנשנש: "רצינו להתקדם ולהתחדש גם מבחינת החוויה, ולהציע מקום בילוי עם אווירה שמחה ולא רק מקום עם אוכל", מסבירה מנהלת המקום קורין ניסים, "המסעדה תמיד עבדה ותמיד עובדת, אבל בכל זאת רצינו לעמוד בסטנדרטים שרצים עכשיו בתחום המסעדנות".על התפריט אמון בשש השנים האחרונות השף עודד אורן, שרקח מחלקה שלמה של נשנושים קטנים (75-18 שקל) ובהם ברזאולה, פרושוטו או סלק אפוי עם גבינת המאירי. לצדם הצטרפה גם רשימת פסטות וריזוטו (85-75 שקל) הכוללת פפרדלה עם פטריות, ספגטי עם צדפות וונגולי (שמגיעות מאיטליה) או ריזוטו על בסיס זנב שור. שיטת המנות הקטנות - שכבשה את רוב תפריטי מסעדות העיר - קיבלה כאן תפנית קלה, ומעתה יש בתפריט כשמונה מנות משתנות שאפשר להזמין אותן גם בגרסת החצי.

אורן, אחד הדברים שאפיינו את טורקיז במשך השנים היה היציבות בתפריט ובמנות וחוג הלקוחות הקבוע. סחתיין על הזרימה."השדרוג נעשה גם בוויזואליות של המנות וגם באופן שבו הן מרגישות בפה - הטעמים הרבה יותר מעודנים, הרבה יותר ירקות, פחות דברים כבדים. עכשיו אפשר למצוא הרבה מנות שאפשר לחלוק, מה שאומר שטווח הטעמים גדל ושהחוויה אחרת. כל השינויים חיוביים וברוח התקופה, זו כבר לא טורקיז של לפני 19 שנה".

טורקיז. הרצל רוזנבלום 6, סי אנד סאן. טל' 6996306. פתוח: א'-ה' 24:00-10:00, ו'-שבת 24:00-9:30.

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>