1. אוכל
  2. כתבות

שיגי דיגי: המבורגר קטן, כשר ומפתיע לטובה

השם מבלבל, העיצוב מתעתע, אבל ההמבורגרים של שיגי דיגי מצוינים וגם החוויה שבצדם

מה זה "שיגי דיגי"? אין לי מושג. צירוף ההברות המשונה הזה מעורר בי חיוך, וזיכרון של שפת ילדים שמתעצלים להגות מילים שלמות. אולי זו שפה סודית של אוהבים, שמגרגרים מילות חיבה זה באוזני זה? "תעשי לי בבקשה שיגי דיגי אחד, מדיום", אני ממלמל לעצמי בעודי פוסע ברחוב הארבעה ומצפה שהקופאית, שתיקח ממני בעוד כמה דקות את ההזמנה, תדגדג אותי. מתברר שלא, כשאני שואל אותה מה זה שיגי דיגי היא מסבירה לי באורך רוח ובסלחנות מסוימת כי "שיגי" זה הכינוי המקומי לבשר בקר, ו"דיגי" הוא טלה. מדובר במסעדת המבורגרים מתוקתקת ומפתיעה בעיצובה. ייתכן ש"שיגי דיגי" הוא ראשי תיבות של "שיגעון דיגיטלי", שכן עם קבלת ההזמנה היא מפנה אותי לשעון דיגיטלי המוצב בכניסה. כשמספר ההזמנה שלי יופיע עליו, אדע שהמנה שלי מוכנה. שיגעון. החלל המקומי שיגי דיגי לגמרי. הרצפה נירוסטה, הקיר נירוסטה, האולם הוא מסדרון צר למדי שעלול ליצור תחושה קלסטרופובית קלה, אלמלא שפע הצבעוניות המתעתעת. על הקיר ממול תצלום צבעוני מוגדל, בצבעים חיים ופנטסטיים, דמות של נער־נערה שדולפינים בשערו/ה, ומן התקרה משתלשלים אהילים צבעוניים, צורות משונות וחביבות המפיצות תאורה נעימה. היית מצפה שהפסקול יהיה פאנקיסטי או בסגנון מוזיקלי שמרובע שכמוני אינו מכיר, אבל אני שומע את בוב דילן, להקת אמריקה, ואת "מי אנד מיסיס ג'ונס". מה קורה פה? גיא לוי, השף, פתח כאן מזללת המבורגרים שונה. ההמבורגרים מגיעים בזוגות, כל אחד מהם שוקל 100 גרם, הם נתונים בלחמנייה, אבל זו לחמניית בריוש. הם באים עם עגבנייה, אבל במקום בצל יש "שערות בצל", הרטבים מיוחדים (מיונז סמוק, למשל), התוספות מפתיעות (פלפלים קלויים, פיסת חזה אווז, תאנים צרובות על הגריל), שיגי לגמרי.

(צילום: דרור כץ)המנה שלי מגיעה במגש נירוסטה עגול, שבו מושכבות הלחמניות הזעירות במגרעת המתאימה להן בדיוק. שתי מגרעות נוספות מתאימות בדיוק לתחתית כוס פלסטיק של שיגי גזוז. על השיגי שלי מונחת, כבקשתי, ביצת עין. מאיפה הם משיגים ביצים קטנות כאלה עם חלמון מושלם כזה? גבר מבוגר שלוכד את מבטי הסקרן (הוא ואני הבוגרים האחראיים היחידים כאן, כל השאר לא עברו את ה־30) מתנדב להסביר: אלו ביצי שליו. הוא מוציא מהמקרר מגש של תריסר ביצים כאלה, עם קליפותיהן המנומרות. מתברר שקליפת ביצת השליו קשה, ויש מכשיר מיוחד לפצח אותה בלי לפצוע אותה. "זו פעם ראשונה שלך כאן?", הוא שואל בסקרנות מסבירת פנים. כן, ואתה? הוא, במקרה, האבא של השף. בתו וחתנו עוזרים בניהול. נראה על פניו שיש לו נחת גידול בנים. אכן, בצדק. ההמבורגר מצוין. הקציצה הקטנה הזו, עבה ותפוחה, עשויה בדיוק במידה שביקשתי - הבשר עסיסי, תוכו ורדרד, שיגי שיגי. ניסיתי גם את הדיגי, הטלה, בבית. אריזת הטייק אוויי מעוצבת וצבעונית אף היא, הטלה ענוג, אבל לאכול אותו בבית, בלי נברשות צבעוניות ומסחררות מעל, זה לא אותו דבר. המחירים טיפ טיפה יקרים מהמקובל. המנה המקורית עולה 39 שקל, אבל עם תוספת של צ'יפס (פריך) וכוס גזוז, בנקל תגרדו עם שני ההמבורגרים הממזריים הללו את ה־50 שקל. קצת יקר, אבל שווה.

שיגי דיגי. הארבעה 10. טל' 5613888. פתוח: א' 1:30-12:00, ב'-ד' 2:00-12:00, ה' 3:00-12:00, ו' 15:30-12:00, שבת2:00-19:30. המטבח כשר.

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>