1. אוכל
  2. כתבות

מתכונשף: עוגיות יויו של אבי לוי

אבי לוי חולק מתכון לעוגיות היו-יו המפורסמות,הישר ממסעדת המוציא שבירושלים

אבי לוי מוכר כזוכה הגדול בעונה האחרונה של תכנית הריאליטי מאסטר שף. לוי גילה את המטבח בגיל 12 וכמו בשלנים רבים הושפע מהבישול של אמא שלו ומהמטבח הצפון אפריקאי. » המוציא - לשעות פעילות ולכל הפרטים» טאקוס בשר של מסקל» קראמבל תאנים של סרדיניה» ג'בטת פירות ים של סנדוויץ'לוי פתח את מסעדת המוציא לפני מספר חודשים בירושלים וכיום היא בית אוכל חם שמשלב בין סגנון בישול צפון אפריקאי שורשי למטבח ירושלמי שהוא תוצר של קיבוץ גלויות. אחת ממנות הדגל במקום הינה קינוח של עוגיות היו-יו, הזכורות ללוי עוד מימי מאסטרשף, עוגיות אלג'יראיות ביתיות מטוגנות ממולאות בקרם שקדים שקשה לעמוד בפניהן.אבו יו-יו. אבי לוי (צילום: ינאי יחיאל) עוגיות יו-יו 

מצרכים ל-25 עוגיות בקוטר של כדור פינג-פונג:לבצק5  ביצים 1/2 כוס סוכר 1 שקית אבקת אפייה 3/4 כוס שמן5 כוסות (750 גרם) קמחלסירופ2 כוסות מים 2 כוסות סוכר 2 כפות מיץ לימון סחוטלמילוי150 גרם שקדים קלופים 2  כפות סוכר 50 גרם חמאה 1 כף תמצית שקדים 1/2 כף מי ורדיםשמן לטיגון עמוק לציפוי1 חבילת קוקוס

אופן ההכנה:1. מכינים את הבצק: מערבלים את הביצים במערבל עם וו לישה במשך שתי דקות. מוסיפים את הסוכר, אבקת האפייה והשמן ולשים במשך שבע דקות עד לקבלת תערובת אחידה.2. מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים לעבד עד קבלת בצק אחיד ודביק. מניחים בצד במשך שעה ולאחר מכן יוצרים כדורים מהבצק.3. מכינים את הסירופ: מבשלים את המים והסוכר על אש נמוכה במשך כ-45 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון.4. מכינים את המילוי: מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה. מניחים בצד כ- 1/4 מכמות התערובת להגשה עם המנה. 5. משטחים מעט את כדורי הבצק, ממלאים במילוי וסוגרים היטב. 6.  מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד הזהבה. טובלים את העוגיות בסירופ הסוכר ומצפים מיד בקוקוס.

מניחים את העוגיות בקערה או על גבי מגש ומזלפים לצדן ממילוי קרם השקדים

עוגיות יו-יו  - לגרסת הדפסהאוכלים אחת וחושבים על הבאה. עוגיות יויו (צילום: בועז לביא)

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>