1. אוכל
  2. כתבות

השולחן לובש לבן: מתכונים לשבועות 2017

עוגת גבינה של מתוקה, סלט אגסים וגבינה כחולה, שיפודי חלומי ועוד המון מתכונים מחכים לארוחת שבועות. מהרו להצטייד במיטב הגבינות והיכנסו למטבח

סלט סלק ופטה
צילום: Olena Danileiko | Dreamstime.com

טיעונים רבים הנוגעים למקור המנהג של אכילת מוצרי חלב בשבועות, מתעוררים מדי שנה. בסופו של דבר, לא משנה למה ואיך, כי מדובר באחד החגים הטעימים והאידיאליים לצמחונים. כדי לרענן את שולחן החג, נסו מתכונים יצירתיים שיהפכו את שבועות להרבה יותר שמח.  

» שבועות 2017 – לכל האירועים והמתכונים
» תיקוני ליל שבועות – למדריך המלא
» פסטיבלים לשבועות
» פעילויות לילדים בשבועות
» עוגות גבינה מומלצות
» מתכונים לשבועות
» טקסי הבאת ביכורים
» איפה אוכלים בשבועות

סלט אגסים וגבינה כחולה באדיבות שף ליאון אלקלעי, טרנטינו

מצרכים: 
50 גרם גבינה כחולה (גורגונזולה או דנה בלו)
3 כפות שמנת מתוקה
כף חומץ בן יין לבן
חצי כוס שמן זית משובח
מלח ופלפל שחור גרוס
ראש חסה אמריקאית (אייסברג) קרוע לפיסות
4 אגסים קלופים וחתוכים לפלחים
10 עגבניות שרי חצויות
10 טבעות בצל סגול
3 כפות גדושות של אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:
1. מניחים את הגבינה בקערה או צלחת עמוקה ומפוררים. מוסיפים את השמנת וטורפים למשחה אחידה.
2. מוסיפים חומץ ומערבבים. תוך עבודת מטרף, מוסיפים את השמן עד לקבלת רוטב סמיך ומתבלים.
3. בקערה עמוקה מניחים את קרעי החסה ומעליהם את העגבניות, פלחי האגסים, עגבניות שרי וטבעות בצל.
4. יוצקים מעל את הרוטב, בוזקים אגוזי מלך ומגישים.

» מתכוני סלטים לשבועות - למתכונים נוספים

מרק קרם עגבניות וקצפת פלפל

מצרכים:
100 גרם חמאה
1.5 ק"ג עגבניות בשלות
4 בצלים גדולים
1/2 כוס שמנת מתוקה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
1. חותכים בצל לטבעות דקות.
2. בסיר כבד עם מכסה ממיסים חמאה.
3. מוסיפים לסיר בצל ומכסים.
4. מאדים את הבצל עד לשקיפות.
5. מוסיפים עגבניות חתוכות לרבעים.
6. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהנוזלים מכסים את העגבניות.
7. מצננים טוחנים ומסננים, מביאים שוב לרתיחה ומתבלים (לעיתים ישנה סמיכות יתר ואז מוסיפים מים).
8. מקציפים שמנת מתובלת, עם המון פלפל שחור טחון דק ומלח.
9. מגישים בצלחת מרק שטוחה ובמרכז כל צלחת תלולית קצפת.

» מרקים לשבועות - לכל המתכונים
» מתכוני לחמניות גבינה לשבועות
» מנות פסטה לשבועות - לכל המתכונים

מרק עגבניות עם קצפת
מרק עגבניות עם שמנת צילום: © Maxim Shebeko | Dreamstime.co

עוגת שמרים גבינה

באדיבות מירי ארזי, קונדיטורית רשת מתוקה
מצרכים:
לבצק:

1 קוביית שמרים טריים
100 מ"ל חלב
3/4 כוס סוכר
4 ביצים (מס' 1)
1 ק"ג קמח
400 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
11 כפית מלח

למלית:
400 גרם גבינת כנען יבשה
500 גרם גבינה לבנה 9%
3/4 כוס סוכר
3 חלמונים
1/3 חבילת אינסטנט פודינג וניל
22 כפות קורנפלור

אופן ההכנה:
11. מכינים את הבצק: ממיסים את השמרים בחלב במיקרוגל למשך כמה שניות, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2. מערבבים במיקסר את החלב והשמרים, הקמח, הביצים והסוכר למשך כ-55 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים את החמאה, קוביה בכל פעם, עד שכולה נבלעת בבצק. לבסוף מוסיפים את המלח ומעבירים למהירות לישה בינונית למשך כ-3 דקות, עד שנוצר בצק גמיש.
33. מעבירים את הבצק לקערה ועוטפים בניילון נצמד. מתפיחים במקרר במשך לילה, עד להכפלת הנפח.
44. מכינים את המלית: טורפים את כל הרכיבים היטב, עד שמתקבלת תערובת חלקה, ומניחים בצד.
5. מרדדים על משטח מקומח את הבצק לצורת מלבן רוחבי, ומורחים על גבי 3/44 משטחו את מלית הגבינה. מגלגלים את הבצק לצורת "נחש" הדוק וחותכים פרוסות בעובי 5 ס"מ.
66. מסדרים את ה"שושנים" בתבנית משומנת בחמאה, כך שחלקן הפתוח פונה כלפי מעלה, ומתפיחים כ-45 דקות עד להכפלת הנפח.
7. מורחים ביצה טרופה עם מעט חלב על העוגה ואופים בתנור שחומם מראש ל-1755 מעלות, למשך כחצי שעה, או עד שהעוגה תפוחה ושחומה. מורחים מי סוכר (ממיסים כמות של סוכר בכמות שווה של מים) על העוגה בעודה חמה ומצננים על רשת.

» עוד מתכונים לעוגות גבינה מנצחות

בבקה גבינה של מתוקה
צילום: בני גם זו לטובה

כנאפה באדיבות שף דוחול ספאדי, מסעדת דיאנא 

מצרכים:
300 גרם אטריות כנאפה / קדאיף
100 גרם חמאה או סמנה בלאדי
250 גרם גבינת עיזים ערבית ממותקת (נטולת מלח) 
מחבת בקוטר 32 ס"מ 

לסירופ:
2 כוסות סוכר
כוס אחת של מים
כמה טיפות של מי זהר או מי ורדים לפי טעמכם

אופן ההכנה:
1. מרתיחים בסיר בישול מים וסוכר על אש בינונית עד להסמכה של הסירופ, ומכבים את האש.
2. מכינים את הכנאפה: ממיסים חמאה במחבת. מפזרים את האטריות במחבת בשכבה אחידה ודקה.
3. מפזרים מעל את הגבינה בנדיבות וממשיכים לחמם על אש נמוכה. מסובבים את המחבת ללא הפסקה כדי שהאטריות ישחימו באותה מידה. ממשיכים בבישול עד להשחמה.
4. הופכים את תכולת המחבת לצלחת הגשה רחבה, מוזגים את הסירופ, מפזרים פיסטוקים טחונים ומגישים חם. 

» קינוחים לשבועות - למתכונים נוספים

כנאפה של דיאנא
שחומה ומתוקה. כנאפה של דיאנא צילום: יורם אשהיים

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>