1. אוכל
  2. כתבות

חנוכה 2017: מדריך הסופגניות הגדול

קרנצ'יות של בייגלה מלוח, מילוי עם מרמלדת פטל, טופינג של צמר גפן מתוק וקלאסית כמו של פעם – כל הסופגניות הכי מפתיעות שחייבים להכיר לפני הנר הראשון

סופגניות נומילי
חגיגה לעיניים ולנפש. סופגניות של נומילי צילום: דניאל לילה

אין צל של ספק שהפחמימה המייצגת של חנוכה היא המסוכנת מכל מטעמי החגים - בצק מטוגן, מליות מטריפות ובעיקר היצע מבלבל שגורם גם לחזקים ביותר להתקפל ולצאת מהמאפיה עם נזק גדול יותר מהמתוכנן. בחודש האחרון גייסנו את מיטב העורכים המומחים במערכת, שנשמו אבקות סוכר, התבשמו בריח של שמן מתוק והתכסו בלילות עם פטיסיירים - הכל כדי שתדעו איך לתכנן את צריכת הכיף השנתית על הצד הטוב ביותר. הנה עשר הסופגניות שהכי עשו לנו את זה השנה.

» חנוכה 2017 – המדריך המלא לחנוכה
» הצגות חנוכה – לוח מופעים
» איפה אוכלים עם הילדים אחרי הצגות חנוכה?
» מתכון לסופגניות
» מתכון ללביבות

מימי

מה טעמנו: סופגניה קלאסית עם ריבת תות; מילוי גנאש שוקולד; קרם טופי וקרמל; סופגניה ללא מילוי עם פצפוצי סוכר וקינמון וסופגניות ללא גלוטן במילוי תות או שוקולד (7-11 שקלים).
מה חשבנו: הבייקרי המופלא מבית נונו בהוד השרון מספק לנו הצצה לסופגניות שככל הנראה מגישים על שולחן החג בגן עדן. לא פחות. בעוד הרבה מהקונדיטוריות משקיעות מאמצים בטעמים משוגעים, פיפטות מיותרות וצבעים זרחניים, מימי שמרה על איפוק אלגנטי ויצרה את אחת הקולקציות הטובות שקיבלנו. הבצק, אוורירי וקליל אך עדיין בעל טעם מובהק של חנוכה, טמן בתוכו מילויים קטיפתיים ולא מכבידים שנרקחו במקצועיות מחושבת ועדינה - מומלץ במיוחד מילוי השוקולד המריר שנתן פייט מופתי לכל כמויות הסוכר שכבר זרמו אצלנו בדם. כנסו לאוטו וסעו במיוחד.

מימי - לכל הפרטים

סופגניות ללא גלוטן של קונדיטוריית מימי
גן עדן. הסופגניות של מימי צילום: דניאל לילה

The Showroom Bakehouse

מה טעמנו: קרונאט Cotton Candy - סופגניה במילוי מסקרפונה תות עם גלייז וניל וצמר גפן מתוק; סופגניה במילוי קרם וניל וליבת קרמל; סופגניית Ice Cream - במילוי קרם גלידה וניל, סוכריות צבעוניות וכדור וופל בלגי; וסופגניית Smores - במילוי מוס שוקולד מרשמלו עם ברולה מרשמלו (12-16 שקלים).
מה חשבנו: נכון, לא חוכמה לתת למקדש הדונטס התל אביבי להתחרות במבחן הטעימות של חנוכה, אבל נראה אתכם שומרים על פייר-פליי בנוכחות היצירות של השואורום. למרות המראה המוגזם (שנותן אשליה של יציקת סוכר מאיימת) מדובר באחד הביסים המלהיבים של השנה, אבל רק עבור כאלה שמחפשים ריגושים ומוכנים להשאיר את המסורת הריבתית בבית. סופגניית Smores - הורכבה מבצק רך-רך  שנמס בפה ונותן את הפוקוס הראוי למילוי המתקתק. אולי זאת הסיבה שכל ביס רק עושה חשק לתת עוד נגיסה. אם כבר הגעתם לכאן (לסניף האם בכיכר רבין או לפופ אפ בשרונה מרקט) תרשו לעצמכם להתפרע גם עם הקרונאט מסקרפונה - שילוב של בצק קרואסון ומוס שוקולד לבן - והנה לכם חנוכה בסגנון ניו יורק, איפה את ואיפה אנחנו.

The Showroom Bakehouse - לכל הפרטים

סופגניות קרואונט של השואורום
בצק שנמס בפה. סופגניות של השואורום צילום: סיגל סבן

קונדיטוריית שמו

מה טעמנו: בצק עשיר בשלל מילויים - קרמו שוקולד מריר וקראסט קליק שוקולד; קרמל וחמאה מלוחה; פרג עם שוקולד לבן; גנאש פיסטוק ודובדובני אמרנה; אגוזי לוז ושוקולד חלב; קרם נוגט וציפוי פניני שוקולד; ציפוי שוקולד לבן ושברי עוגיות אוריאו; וסופגניית ביס קלאסית במילוי ריבה (5-10 שקלים).
מה חשבנו: עם יד על הלב, לא קיים חובב מתוקים שיכול להישאר אדיש לפס הסופגניות המשכר של מיקי שמו. כשכל סופגניה מקבלת מיתוג ויחס של כלה ביום חתונתה, נותר רק לעשות אן-דן-דינו ולתכנן את הריצה שתעזור לכם עם ייסורי המצפון. למרות החגיגה לעיניים, בחרנו להמליץ דווקא על האולד סקול, שנחה בצד בצניעות והצליחה להשיג את אנחת הרווחה שלנו - ריבה קלאסית שקורצת לטעמי הילדות, והופיעה בכמות מדויקת ומחושבת בתוך כיס קומפקטי ושמנמן בול במידה. ברור שעבדנו קצת יותר קשה מזה, על כן לכו גם על מלית הלוז עם השוקולד חלב. שלמות.

קונדיטוריית שמו – לכל הפרטים

סופגניות קונדיטוריית מיקי שמו
צבעים משכרים. הסופגניות של קונדיטוריית שמו צילום: דניאל לילה

טאטי

מה טעמנו: סופגניות מבצק מבוסס חמאה וחלב במילוי ריבת חלב; קרם לימון ונשיקות מרנג מלמעלה; קרם פיסטוק ודובדבני אמרנה; קרם גבינה וקולי פטל וקונפיטורת תות קלאסית (6.50-8.50 שקלים).
מה חשבנו: מכירים את זה שאתם חולקים עם מישהו סופגניה, חוצים אותה לשניים אבל רק אחד זוכה בחצי השווה? ובכן, זה לא יקרה לכם עם הסופגניות של טאטי, זה בטוח. הפטיסרי יצר השנה ליין משכנע ומגוון עם שלל טעמים וכמות קרם שתשכין שלום בכל בית. כיאה למאפיה מקצועית טאטי שילבה בקולקציה טעמים קצת מתחכמים לצד אפשרויות רגועות יותר, כך שכל אחד ימצא את הכוכבת שלו לחג. נתחיל דווקא מהאופציה המורכבת יותר של מלית הגבינה - אם אתם שואלים אותנו, הצ'ייסרים הנוזליים צריכים להישאר בחוגי בישול של גני ילדים ותו לא, אבל גם כשעשינו עצמנו מתעלמים הסופגניה נותרה קצת בלגניסטית ומסורבלת. השוקולד-מרשמלו לעומת זאת, עוצבה כמו חגיגת יום הולדת שמחה וכך גם טעמה שהיה עשיר ועל זמני - תזהרו לא לריב עם עם הילד על הביס האחרון.

טאטי  - לכל הפרטים

סופגניות טאטי
לא חסכו במילוי. סופגניות של טאטי צילום: דניאל לילה

ביסקוטי

מה טעמנו: הקונדיטורית רוסלה יונה גיוונה השנה במבחר מליות, בהן שוקו-בננה וטוויל שוקולד; קרם קרמל אנגלז, ציפוי חמאת בוטנים; קרם מסקרפונה, ציפוי פירות יער ושערות קדאיף; וקרם שוקולד-נוגט עם פצפוצים (5-9 שקלים).
מה חשבנו: משחק מתחכם של מלוח ומתוק יכול בקלות להפוך לבלאגן מיותר ומעייף, אבל כשביסקוטי עושים זאת מי אנחנו שנסרב? סופגניית הבייגלה הפגיזה עם מליחות בועטת והתגלתה כהבזק מקוריות נדיר וטעים, אפילו עבור אלה מאיתנו שלא משתגעים על סופגניות מפונפנות. גם המראה המזמין של הקדאיף הפיל את נמנעי הקרמים וחסכני הקלוריות, וגם כאן ניכרה הצלחה - זיגוג חמצמץ של פירות יער, חמאתיות עשירה של מילוי מסקרפונה ונוכחות קראנצ'ית של שערות הקדאיף (שאולי פחות יתאימו לילדים) - הפכו את הפחמימה לחטא מתוק ומלא תאווה שכל מבוגר ידע להעריך.

ביסקוטי - לכל הפרטים

סופגניות של ביסקוטי
מקוריות וטעימות. סופגניות בייגלה מלוח של ביסקוטי צילום: בועז לביא

מתוקה

מה טעמנו: סופגניה גותית Drama Queen - שוקולד מריר, אייריש קרים, דובדבן אמרנה, ופצפוצי שוקולד; בקלאווה פיסטוק - קרם פיסטוק, ציפוי פונדנט וקראסט קדאיף; סופגניית לימונצ'לו עם עוגיית חמאה-לימון ומרנג שרוף; ותות סברינה עם קרם וניל וקצפת תותים טריים.  
מה חשבנו: הפתעת העונה ללא ספק מגיעה מקונדיטוריית מתוקה, שהתבלטה השנה אפילו מעל כמה מקונדיטוריות הבוטיק היוקרתיות ביותר. למשימה שלחנו את חובבת הסופגניות הקלאסיות, שמעדיפה את הריבה שלה עם כמה שיותר אבקת סוכר וכמה שפחות תוספות מתחכמות. סופגניית הסברינה המהודרת של מתוקה ענתה על כל הציפיות ואף התעלתה - הבצק עשוי היטב ומטוגן ללא פחד, מילוי הריבה נדיב מאוד ומרקמו הנוזלי רק הפך את כל העסק להרבה יותר עסיסי ומזוהה עם החג. 

מתוקה  - לכל הפרטים

סופגניות מתוקה
הפתעת העונה. קונדיטוריית מתוקה צילום: בני גם זו לטובה

נומילי

מה טעמנו: סופגניות מבצק מחמצת טבעית וחמאה, במילויים כמו גנאש שוקולד חלב-קרמל; קרם פרלינה אגוזי-לוז בציפוי ברס; קרם פטיסייר וציפוי שטרויזל; טופי קרמל מלוח בעיטור שקדים מקורמלים; ריבת חלב ארגנטינאית; וקונפיטורת תות (8-10 שקלים).
מה חשבנו: גם נומילי לא התפרעה עם צבעי מאכל וג'לטינים מהונדסים ושלחה אלינו סופגניות בגוונים חמים, ביתיים ושקטים. כבר עם פתיחת הקופסה השתחרר ניחוח שמח של חג, וברור היה שנומילי השכילה ליצור ליין שגם נותן תחושה מושקעת אבל גם שומר על צניעות. הבצק בלט בעיקר בעקבות טעמו המלוח כמעט, שאף הזכיר לחלקנו טעם של לחמניה יותר מאשר סופגניה. היו שאהבו והיו שפחות אבל דבר אחד בטוח -  הבצק מפנה את הבמה לשואו של הקרמים והפריכות שבטופינג. בחרו במלית הפטיסייר החמאתית, עם פצפוצי וניל אמיתי שקופצים לעין ושטרוייזל שמוסיף טקסטורה משחקית ומעניינת.

נומילי - לכל הפרטים

סופגניות נומילי
קולקציה נעימה ומיוחדת. נומילי צילום: דניאל לילה

לחמים

מה טעמנו: בצק שמרים במילוי גנאש שוקולד בלגי וקישוט של מטבע שוקולד; מלית קלאסית של ריבת תות שדה; וסופגניה טבעונית אפויה מ-100% כוסמין ומילוי ריבת תות (8 שקלים ליחידה). 
מה חשבנו: באופן כמעט על טבעי, לחמים יוצרת מדי שנה סופגניות שלא משאירות שום זכר של שמן על האצבעות (ותסמכו עלינו שאכלנו יותר מאחת). נודה שלעיתים עובדה זאת יוצרת געגוע נוסטלגי לסופגניה השמנמנה והמוכרת שחילקו לנו אי שם במתנ"ס, אבל כל מה שיוצא מהתנור של אורי שפט (סליחה, מהשמן הרותח) טעים למות. התחושה אוורירית ולא מכבידה, מילוי השוקולד המריר איכותי ומלטף, וכל העסק מרגיש כמו קינוח בטוח שיכול מבחינתנו להישאר בתפריט כל השנה. טבעונים אגב, ימצאו נחמה בגרסת הכוסמין שהיתה מעט יבשה בהשוואה לאחרות, אך עדיין נשאה טעמים טובים וטריים.  

לחמים - לכל הפרטים

סופגניות מאפיית לחמים
קינוח לכל השנה. סופגניות של לחמים צילום: דניאל לילה

מובינג בייקרי

מה טעמנו: סופגניות בעבודת יד עם קרם פטיסייר ושוקולד לבן; נוטלה פיסטוק; קונפיטורת אגסים; ומלית תות מסורתית. קרונאט במילוי קרם שמנת עוגיות ודובדבני אמרנה; וקרם פטיסייר (6-8 שקלים לסופגניה, 12-16 שקלים לקרונאט).
מה חשבנו: אם אתם מחפשים טעם ביתי שלא בא על חשבון עיצוב וחומרי גלם משובחים - הסופגניות של המובינג בייקרי הן בדיוק מה שאתם צריכים. מאפיית הבוטיק משיקה מדי שנה נבחרת עיניינית שתספק לכם את הקרייב של החג בלי לוותר על התחושה שמישהו השקיע בכם, ויתרה מכך - בלי לקחת משכנתא עבור מגש סופגניות מעוצבות. למרות שכל הטועמים הסכימו פה אחד שהמליות יכלו להכפיל את נוכחותן, כולן עמדו על הגבול שבין פשוט למפתיע באמצעות ציוות חכם של קלאסיקות עם טוויסטים מקוריים. אהבנו במיוחד את קונפיטורת האגסים שהרגישה כמו אבולוציה מרעננת לגרסת הריבה הנוסטלגית.

מובינג בייקרי - לכל הפרטים

סופגניות של מובינג קפה
טוויסטים מקוריים. מובינג בייקרי צילום: עידו שחם

בק-דור

מה טעמנו: שחף שבתאי ועופר בן נתן הכינו סופגניות מבצק שמרים חלבי ממולאות בקונפיטורת תות ווניל; שוקולד-וויסקי ניו מייק סינגל (בשיתוף פעולה עם מזקקת הוויסקי Milk and honey); מרמלדת פטל וגנאש פיסטוק; וגנאש שוקולד לבן מקורמל ופניני קראנץ קרמל מלוח (8-9 שקלים)
מה חשבנו: כששני מוחות גדולים עושים עבודה משותפת ומנקזים את כל היצירתיות לארבעה טעמים בלבד - ברור שיצא כאן משהו טוב. הבצק עשיר וחמאתי, מה שהופך אותו לגמיש ורך ולא מותיר לסופגנייה צ'אנס להתייבש. מתוך המקבץ השזוף והיפה, בחרנו להתמקד במילוי הפיסטוק-פטל ששיחק אותה עם טעם משמח וטקסטורות שעבדו נהדר.

בק-דור (מאפיית הבוטיק של ניטן תאי) - לכל הפרטים

סופגניות בק דור
בצק שחום ועסיסי. בק-דור צילום: דרור עינב

ועוד כמה שחייבים להכיר

רולדין"או מיי גאד איך אתם מעיזים לא להרחיב?" - התשובה שלנו היא שרולדין מעולים ואנחנו חולים על הסופגניות שלהם, לכן תרשו לנו להמעיט במילים. אמנם מדובר ביחידות לא מאוד גדולות ולא זולות במיוחד, אבל דבר אחד בטוח - גם השנה הן לא מאכזבות.

קונדיטוריית שניבספר הקיטש האהוב "מלך החומוס מלכת האמבטיה" הגיבור טוען שכל מה שמופיע באריזות קטנות - תמיד טעים יותר. קונדיטוריית שני, שידועה במרקחותיה המיניאטוריות, לקחה השארה משנות ה-70' הצבעוניות ויצרה מארז של סופגניות קטנטנות שאפשר לסיים בביס אחד. פתרון כיפי וחביב לכל אירוע שצפוי לכם בחג.

קאנאפסלא צריך ליפול מהרגליים בשביל להרגיש שמישהו שם הרבה אהבה בפחמימה. הסופגניות של קנאפס מטוגנות ביד יציבה ומפוצצות(!) בקרמים שנועדו לטפטף לכם על הסנטר ומשם ישירות לבגד. מילה שלנו? הכתם שווה את זה.

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>