1. אוכל
  2. כתבות

חנוכה 2016: מדריך הסופגניות הגדול

אחרי שבועות של יסורים והרבה צלוליטיס עודף אנחנו שמחים להכריז על הסופגניות המצטיינות (והמצטיינות פחות) של 2016. מבחן טעימה עם שומן רווי

כל שנה אותו סיפור - אנחנו נשבעים שנהיה חזקים, לא ניקח אפילו ביס אחד ולא ניכנע לריבה! אבל אז מגיע שליח אחרי שליח, שנושאים בידיהם מגשים עם סופגניות בוהקות, נוצצות ומפוצצות במילויים שאנחנו אפילו לא מספיק מוכשרים כדי לדמיין. הסופגניות של 2016 קורצות לטעמי הילדות, ולא מתביישות להציג גרסאות חדשות של בצק למאכל המסורתי. יחד עם זאת, נדמה שכל המאפיות והקונדיטוריות השכילו להבין שעם כל הכבוד לקישוטים ומתכוני בוטיק, הכי טוב זה לתת לעם ישראל את הריבה הקלאסית שלו. אז מי זכתה בתואר הסופגניה של השנה? המצעד הגדול של חנוכה יוצא לדרך.

» חנוכה 2016 - המדריך המלא בעכבר חנוכה» הצגות חנוכה - לוח מופעים» מתכון לסופגניות - כל המתכונים לחנוכה» מתכון ללביבות - כל המתכונים לחנוכה

ציון 10 - רולדין

מה טעמנו: קולקציית סופגניות שכוללת - שוקולד בינאקו (גנאש קרם חלב איטלקי בציפוי שוקולד בלגי וצ'ייסר שוקולטה אגוזי לוז), פבלובה קרים צ'יס (קרם מסקרפונה וניל בציפוי שוקולד לבן ופירות יער, שברי מרנג, אוכמנויות וצ'ייסר קסיס פטל), בננה קופי-טופי (גנאש בננה בציפוי קרמל, דרג'ה שרדים מקורמלים ושוקולד חלב, פולי שוקולד קפה וצ'ייסר קופי טופי), חלבה פיסטאש (גנאש חלבה, בציפוי שוקולד לבן, פקאן מקורמל וצ'ייסר פיסטוק סיציאליני), פרלינה (גנאש פרלינה בציפוי קרמל, קריספ פאייטה אגוזי לוז וטוויל שוקולד מריר), מסקרפונה פירות יער (קרם מסקרפונה וניל בציפוי פירות אדומים, תחרות שוקולד ואוכמנויות), סוכריות קופצות (שוקולד וסוכריות קופצות בציפוי שוקולד בלגי וסוכריות צבעוניות), שוקו שוקו (גנאש שוקולד חלב ופנקוטה בציפוי שוקולד בלגי ופניני שוקולד קריספ), סנט הונורה (קרם מסקרפונה קרמלה בציפוי קרמל, תחרות שוקולד, קרם שנטילי ופרופיטרולים), ריבת תות קלאסית, ריבת חלב וקצפת (בציפוי שוקולד בלגי).

מה חשבנו: כשמגש הסופגניות של רולדין נחת במערכת נאלצנו לחפש את מכשיר האינהלציה הקרוב ביותר כדי להשיב לעצמנו את הנשימה. לראשונה שהמילה "קולקציה" עושה צדק לפחמימות החגיגיות. ברולדין לא לקחו שבויים, ויצרו טעמים שהם לא פחות מיצירות אמנות של קונדיטוריה. הבצק בכל הסופגניות היה ניטרלי מאוד, וקיבל את כל התוספות בהכנעה הראויה. בד בבד, הסופגנייה הקלאסית, שהיא ה-מבחן של כל קונדיטוריה שמכבדת עצמה, הייתה נהדרת - בצק ספוגי במידה, מעט פריך בחוץ וריבה חמצמצה-מתוקה שמילאה את הפה ברעננות. מתוך כל התכשיטים שהגיעו אלינו אהבנו במיוחד את הבננה קופי-טופי, הודות לטעם הבננה העדין והלא משתלט, והשילוב עם הקראנץ' למעלה; את הפרלין שהרגיש כמו הגרסה הסופגניתית לפררו רושה; ואת המסקרפונה פירות יער, סופגניה שאכלסה היטב טעמים חמוצים ומתוקים. החלבה פיסטאש הבהילה אותנו קצת בגלל הירוק החזק של הפיסטוק, אך הטעם לא השאיר מקום לספק - מדובר כאן בעבודת רוקחות של טעמים ומרקמים, שממציאים מחדש את הקונספט של סופגניה. מחיר: 5-11 שקלים ליחידה.רולדין - לכל הסניפיםמתנו ועלינו לגן עדן. סופגניות של רולדין (צילום: רונן מנגן)

ציון 9.5 - לחמים

מה טעמנו: סופגניית ריבת תות שדה עם המון פרי, סופגניות שוקולד, סופגניות מרציפן וסופגניות קרמל מקושטות בשברי אגוזי לוז קלויים.מה חשבנו: זה הזמן לגלות שאנחנו חושבים שמרציפן הומצא בגיהנום. אין דרך להסביר את המתוק המשונה הזה, שהוא בה בעת מתוק מדי ומר מדי. לכן, כשראינו את דף המרציפן הדק מתנוסס על הסופגניה של לחמים רצינו קודם כל לברוח. אבל ביס אחד הספיק לנו כדי לחזור בתשובה, ולהודות שמדובר באחת הסופגניות השוות של השנה. בצק רך, שאין בו זכר לשמן, שהמרציפן מלטף אותו כמו שמיכה נעימה ביום גשום. גם הסופגניה הקלאסית זכתה פה לשבחים, בעיקר בזכות הריבה החמצמצה, שרעננה את הכובד הפחממתי של הבצק.   מחיר: 7-8 שקלים לסופגניה, מארז 6 סופגניות - 42 שקלים, מארז 9 סופגניות - 63 שקלים.לחמים - לכל הסניפיםחזרנו בתשובה. סופגניות של מאפיית לחמים (צילום: דניאל לילה)ציון 9 - ביסקוטי מה טעמנו: סופגניית במבה(!), סופגניית תות קלאסית וסופגניית שומשום.מה חשבנו: לפעמים אנחנו אוהבים את העבודה שלנו, באמת. לפעמים יש רגעים שאנחנו מרגישים ששיחקנו אותה - אמנם משלמים לנו בכרטיסים לסרטים רומנים ונותנים לנו את השאריות בקפיטריה, אבל פעם בשנה מגיע משלוח שבשבילו שווה הכל. כזה הוא המשלוח שהגיע מביסקוטי. נתחיל מהקלאסית, שהייתה בפשטות מושלמת. מצד אחד וייב של סופגניה של פעם, מינוס השמנוניות המוגזמת, מצד שני ריבה שמרגישה ביתית ומתוקה במידה. אפשר לגמרי להוריד מכמויות אבקת הסוכר, אבל זה לא פוגם בחוויה. לגבי הבמבה, ובכן, מדובר ברעיון מגניב, אך עד לביצוע מגניב יש עוד קצת דרך. הטעם של המילוי לא היה לגמרי ברור, דומה לווניל אבל לא בדיוק. אם היו הולכים עד הסוף עם חמאת בוטנים קלאסית, או לפחות נוגט (בווייב של במבה נוגט) היינו מתעלפים לגמרי. מחיר: 6-9 שקליםביסקוטי - הירקון 67, בני ברקציון 8.5 - נומילי פטיסרי

מה טעמנו: בנומילי פטיסרי החליטו שחנוכה הוא חג צרפתי, ושלחו מארז שלא היה מבייש את פושון. בין השאר היו בו סופגניות במילוי גנאש שוקולד חלב-קרמל בעיטור אורז תפוח מקורמל, סופגניות במילוי קרם פרלינה אגוזי-לוז בציפוי ברס, סופגניות במילוי ריבת חלב ארגנטינאית וסופגניות במילוי קונפיטורת תות משובחת העשויה פרי.מה חשבנו: סופגניית ריבת החלב נראתה לנו מגרה במיוחד, אבל מדובר בביס מתעתע. הבצק  שמנוני ולא טעים, והמילוי היה בסדר, אבל לא משהו שהיינו כותבים עליו הביתה. לעומתה סופגניית הקרמל המלוח הייתה פנטסטית! הבצק היה אפוי במדיה הנכונה והמילוי היה בכמות מכובדת. טעם הקרמל המלוח הורגש מאוד והותיר תחושה מתוקה וכיפית בפה. סופגניית השוקולד זוכה בתואר ה"מקום טוב באמצע" - הביס הרגיש אלגנטי, לא שמן מדי, הבצק החזיק היטב את המילוי וכלא אותו בפנים כך שבכל ביס הורגש שוקולד נעים ולא מתוק מדי, שלא זלג לכל עבר. אהבנו את הפשטות שבטעם והעיצוב הצנוע. מחיר: 8-10 שקליםנומילי - סוקולוב 3, כפר סבאדרושה אחידות. סופגניות של נומילי (צילום: פיני שניר)ציון 8 - בוטיק סנטרל

מה טעמנו: סופגניות בריוש בחמישה מילויים: הקלאסי - במילוי ריבת תות איכותית; האנין - במילוי דובדבני אמרנה, עם קישוט חגיגי בייבוא מיוחד מפריז; הפריזאי - במילוי קרם פטיסייר; המפנק - במילוי רום מסקרפונה, עם קישוט חגיגי (נכון, גם הוא מפריז); וכזה שמחזיר לילדות - במילוי עשיר של שוקולד נוטלה.מה חשבנו: מן המפורסמות הוא שמאכלי החג המסורתיים הכי טעימים כשהם מגיעים בצורות אחרות, כלומר כאשר גוזלים מהם את הסממנים הכי ברורים שלהם. במקרה של הסופגניות של בוטיק סנטרל הגיעו אלינו בריושים אפויים, שנשללה מהם האפשרות לשחות בים של שמן עמוק רותח. התוצאה היא סופגנייה שמזכירה קצת יותר לחמניה וקצת פחות את הקינוח המקורי. יחד עם זאת הוורסיה החדשה טעימה להפליא - הבצק רך ביותר, והורטב בתחתית באיזה סירופ שהזכיר לנו קינוח אחר - הסברינה. המעטה הקשיח אפשר נגיסה טעימה, שהעבירה בין הבצק למילוי. דווקא כאן לא התחכמו - נוטלה בצורתה המקורית כמעט זרקה אותנו לעולמות של פיתה עם שוקולד (בקטע טוב), קרם פטיסייר גרם לנו לחלום על אקליירים והקלאסי היה פשוט, ובכן - קלאסי וטוב.

מחיר: 7 שקלים לסופגניה, ובמבצע - רוכשים 6 סופגניות בריוש אפויות ומקבלים את השביעית במתנה. בוטיק סנטרל - לכל הסניפיםאפוי זה לגמרי נחמד. סופגניות של בוטיק סנטרל (צילום יח"צ)ציון 8 - בייקרי

מה טעמנו: סופגניה במילוי תות. מה חשבנו: אנחנו מחבבים את החבר'ה של הבייקרי כי הם לא מנסים להתחכם. שלחו סופגניה עם ריבה, כמו שאלוהים התכוון. הבצק היה מושלם - מצד אחד עם מעטה סמי-פריך, ומצד שני עם מרקם אוורירי מספיק. נכון, לא כולנו עפנו על המילוי, אך הטעמים היו בסך הכל טובים ומאוזנים. מחיר: 6 שקליםבייקרי - לכל הסניפיםפשוט ולעניין. סופגניה של הבייקרי (צילום: עידית בן עוליאל)ציון 7.5 - מיקי שמו

מה טעמנו: במטבח של מיקי שמו החליטו להשיק השנה סופגניות בהשראת ממתקים אהובים. טעמנו, בין השאר, סופגניית פררו רושה, סופגניית אוריאו וסופגניה בציפוי קליק. מה חשבנו: מלחמת עולם נפתחה במערכת בעקבות המגש שהגיע ממיקי שמו. עיקר המחלוקת נסובה על ההבדלים בין הסופגניות, שלא רק שהיו קשורים (כמובן) בציפויים ומילויים שונים, אלא בעיקר ברמה של כל אחת מהן. כך למשל, בסופגנייה במילוי קרם תות הבצק היה אידיאלי - אוורירי, לא שומני ונושא את המילוי היטב. הריבה שבפנים הייתה משובחת, וניצלה ממלכודת הטעם התעשייתי. לעומתה, סופגניית שוקולד בציפוי של שוקולד קליק הייתה מעט יבשה, וקמצנית בכמות המילוי. מה שגאל אותה מאבדון היה הציפוי, שהיה טרי וקראנצ'י, גם אחרי הביס הראשון. אקסטרה בונוס לכך שכדוריות קליק נשארו דבוקות לסופגנייה ולא התפזרו לכל עבר. מחיר: בין 8 ל-10 שקלים.מיקי שמו - לכל הסניפיםמלחמת עולם של טעמים. סופגניית פררו רושה של מיקי שמו (צילום: דניאל לילה)ציון 7.5 - ברמן מה טעמנו: בברמן חשבו שסופגניה אחת תרגיש בודדה, והחליטו להגיש את מאכל החג שלכם במארז שכולל ערכת "עשה זאת בעצמך". המארז מכיל שמונה סופגניות קלאסיות ללא כל מילוי, כאשר לצד הסופגניות מצורפת אריזת אבקת סוכר ומזרק ממולא ריבת תות. בנוסף שלחו שלל סופגניות מלאות ובהן סופגניה במילוי גבינה וקרם עוגיות אוריאו, במילוי קרם גבינה אוורירי ובציפוי גבינה, ריבת חלב ו במילוי קרם שוקולד חלב.

מה חשבנו: הסופגנייה במילוי קרם גבינה הייתה נדיבה בגזרת המילוי שלה, אם כי זה היה מעט מתוק מדי. נקודות בונוס לציפוי הגבינה, שהפך את הביס מעניין יותר. הסופגניה שהגיעה עם מזרק הייתה אולדסקול במובן הטוב של הביטוי - נוטפת שמן, מתוק, עם בצק סופגנייתי קלאסי של פעם, ריבה זרחנית ומתוקה. נכון, זה היה קצת גדול, אבל עם זאת אפשר לאכול אותה ולהרגיש שעשיתם את שלכם בחנוכה. מחיר: 7.90 שקלים ליחידה, 39.90 למארז סופגניות קלאסיות.ברמן - מלכי ישראל 17, ירושליםאחת וגמרנו. סופגניות של ברמן (צילום: אסף אמברם)ציון 7.5 - גרקו

מה טעמנו: לוקמדס, סופגניות יווניות מסורתיות שמטגנים, ואז טובלים בדבש וקינמון. מה חשבנו: ראשית היה נחמד מאוד לקבל פשוט קופסה אחת עם סוג אחד של סופגניות, בלי יותר מדי ציפויים, מילויים ובלבולי מוח. שנית הלוקמדס של גרקו היו ספוגות שמן, אך את זה אפשר לייחס לכך שהגיעו אלינו במשלוח, ולא טעמנו אותן חמות מהסיר. מעטה הסופגניה היה פציח במידה, וביס אחד מילא את פינו בטעמים של בצק (בעל טעם ניטרלי יחסית), דבש, קינמון ואושר. קחו בחשבון, כאמור, מדובר בסופגניה שיותר מזכירה ספינג' מבחינת המרקם שלה, ולכן לא בטוח שזה הדבר שכדאי להביא בקופסה להדלקת נרות הביתית. מחיר: 39 שקלים למארז של 12 סופגניות. גרקו - צבי גרינברג 25, תל אביבטעמים של אושר. לוקמודס של גרקו (צילום: דן פרץ)ציון 7 - ג'ייקובס

מה טעמנו: בג'ייקובס הלכו השנה על סופגניות אפויות, שהן למעשה בריושים עם לוק של סופגניה ובצק שמרים תפוח. בין הוורסיות שהגיעו אלינו - טופי קראנץ', טירמיסו, פקאנצ'ינו, פררו רושה ומסקרפונה פירות. מה חשבנו: האמת? הסופגניות של ג'ייקובס לא רעות בכלל, למרות ההתעקשות לוותר על טיגון עמוק של הבצק. הטירמיסו מצוין (אבל אנחנו סאקרים של טירמיסו, אז קשה להגיד), והשוקולד נחמד אבל הטוויסט המעניין זה אלה עם המשהו המלוח בפנים. בסך הכל מצליח להיות מתוק בלי להיות דוחה בפה.מחיר: 7.5-15 שקליםג'ייקובס - איתן 1 קריית אונו, החרושת 19 רמת השרוןטוויסט מלוח מעניין. סופגניות של ג'ייקובס (צילום: רוני נחמיאס)ציון 7 - פיס אוף קייק מה טעמנו: בפיס אוף קייק חשבו בחנוכה הזה על כולם. מצד אחד סופגניות מבצק חמאה עם מילויים קלאסיים ומוכרים (ריבה, שוקולד וכו'), ומצד שני דונאטס טבעוניים.

מה חשבנו: והפעם בפינתנו "מקום טוב באמצע" אנחנו מארחים את רשת הקונדיטוריות של פיס אוף קייק. מצד אחד בצק הגון, ששמר על מתיקות מעודנת. מצד שני מילויים בנאליים, שלא בישרו שום דבר חדש על העולם. הכוכבת של המשלוח הייתה סופגניית הווניל, עם קרם שלא נפל למלכודת הטעם המוגזם. מחיר: 5-6 שקלים ליחידה, 39.90 שקלים למארז. מקום טוב באמצע. פיס אוף קייק (צילום: מאיר בולקה)ציון 7 - לחם יין

מה טעמנו: בומבולוני - סופגניה איטלקית מסורתית ממולאת בקרם פטיסייר וניל עם אבקת סוכר. בנוסף גם סופגניות קלאסיות במילוי שוקולד, קרם לוטוס, ריבת חלב וריבת תות.מה חשבנו: הבומבוליני הן ה-סופגניות בגודל ה-מושלם. אמנם פחות עפנו על המילוי (כי קרם הווניל היה קצת בנאלי), אבל סך הכל מדובר באלטרנטיבה טובה למי שאוהב את הסופגניות שלו יותר חו"ליות וקוקטיות. בנוסף, המארז של "לחם יין" הוא אחד האסתטיים שקיבלנו, ולגמרי תשמחו להביא אותו למשפחה. מחיר: קלאסיות - 5-8 שקלים, בומבולוני - 6 שקלים ליחידה. לחם יין - דרך החורש 4, יהוד הגודל כן קובע. בומבולוני של לחם יין (צילום: בועז לביא)ציון 7 - דלאל הקונדיטוריה

מה טעמנו: השנה בדלאל הלכו על קולקציה צנועה אך מהודקת - סופגניה ללא מילוי, סופגניה במילויים שונים - תות, ריבת חלב, שוקולד, וניל או פיסטוק. מה חשבנו: הסופגניה הקלאסית הצטיינה מאוד בגזרת הבצק, שהיה גם מתוק במידה הנכונה וגם נימוח בפה. הרביעה לעומת זאת לא הייתה מתוקה מספיק. הסופגניה במילוי פיסטוק סבלה מבעיה דומה - אמנם המרקם מלטף ואלוהי אבל המתיקות כאילו נעלמה לגמרי. צריך לומר שדווקא בוורסיית השוקולד המתיקות הנמוכה הייתה משמחת.

מחיר: 5-8 שקלים, מארז של 4 סופגניות - 28 שקלים, מארז 12 סופגניות - 88 שקלים. דלאל הקונדיטוריה - כל ישראל חברים 7, תל אביבדרושה מתיקות. סופגניה של דלאל (צילום: מאיר כהן)ציון: 6.5 - SEEDS

מה טעמנו: סופגניה במילוי שוקולד, דונאטס בציפוי שוקולד ספרדי מריר, סופגניה במילוי גבינת קשיו ופירורים, סופגניית לוטוס, לביבות גבינה, לביבות תפוחי אדמה, לביבות עלי סלק, מטבל מיונז תפוחי אדמה ופלפלים, יוגורט קשיו וחציל.מה חשבנו: הסופגניות הטבעוניות של סידס היו הראשונות שנחתו כאן בתחילתה של תקופת הטעימות. כתוצאה מכך היה להן יתרון של המפגש עם קיבה רעבה וחיך שעדיין לא רוצה להקיא כל פעם שהוא רואה בצק מטוגן. סופגניית הלוטוס הייתה בעלת בצק ניטרלי יחסית, כנראה כדי לפנות מקום לממרח הלוטוס, שהגיע עם מליחות עדינה לאיזון המתוק הכללי. יחד עם זאת, מדובר היה בממרח במרקם של טחינה גולמית, ויחד עם הבצק היה קשה מאוד לפתוח את הפה בלי להרגיש שהחניכיים דבוקות. סופגניית הגבינה והפירורים היתה סבירה ולא יותר. הגיע הזמן שבקינוחים טבעוניים יפסיקו לקרוא לממרח קשיו גבינה, כך אין ציפיות שמתבדות. קצת יותר גרידת לימון עם שילוב של פרי בפנים היו מקלילים את כל הסיפור. בהקשר הזה גם הדונאט שוקולד סבל מאותם יחסים בין בצק אנמי יחסית לציפוי לא מספיק מעורר השראה (שהזכיר לחלקנו סירופ שוקולד מהסופר). בגזרת הלביבות הביצועים הזכירו לביבות ביתיות מהסוג הפחות מנחם. מצד אחד השמן הורגש בביס, ומצד שני הירקות (תפוח האדמה והסלק) לא בלטו החוצה כדי להצדיק את כל השומן הזה (שלא לומר את המחיר הגבוה ליחידה). מחירים: 7-9 שקלים ליחידה לסופגנייה, ו-5-10 שקלים ליחידה ללביבה. סידס - קינג ג'ורג' 88, תל אביבבצק אנמי, ציפוי דורש שיפור. דונאטס שוקולד של סידס (צילום: אפיק גבאי)ציון 6.5 - קוקיז

מה טעמנו: האנשים שהביאו לכם שתי עוגיות עם גלידה באמצע אוהבים לחגוג גם את חנוכה. בקוקיז משיקים השנה קולקציית סופגניות אפויות בעבודת יד ובטעמים שונים: קרמל מלוח, גנאש שוקולד וסוכריות, שברי אוריאו ושוקולד לבן, קרם פיסטוק, ריבה קלאסית וסופגנייה במילוי כדור גלידה באמצע.מה חשבנו: סופגניה במילוי וניל וופל סבלה מעודף מוטיבציה. בעוד הבצק היה אוורירי, והמילוי היה עשיר ונדיב, הוופל שהונח למעלה היה יבש מאוד. בכך נפלו בקוקיז בפח התפסת מרובה לא תפסת. מחיר: 8-7 שקלים, עם כדור גלידה באמצע: 18 שקלים. קוקיז - לכל הסניפים

אתם לא רואים, אבל יש גלידה בפנים. קוקיז (צילום: שי בן אפרים)ציון 6 - מתוקה

מה טעמנו: לביבות אפויות של בטטה ותפוח אדמה (עם מטבל יוגורט נענע בצד), סופגניית תות סברינה (פתוחה במילוי ריבת תות וקרם וניל קצפת בתוספת תות טרי), סופגניית טירמיסו (פתוחה טבולה בליקר קפה עם קרם מסקרפונה, בקישוט מקרון), סופגניית שוקולד לבן ונוגט, סופגניית שוקולד אייריש מעוטרת באבקת זהב, סופגניית שוקולד חלב ופיצפוצים (עם פצפוצי קליק) וסופגניית אלפחורס (במילוי קלאסי של ריבת חלב ובציפוי ריבת חלב וקוקוס). וגם - ליין של סופגניות קלאסיות עם ריבה, חלבה, שוקולד השחר ועוד. מה חשבנו: ראשית הלביבות - הערכנו את העובדה שבמתוקה מכינים את מאכל החג הנפלא הזה, רק שביס אחד הספיק לנו להבין שכוונות לחוד ומציאות לחוד. מילא הערבוב המיותר בין תפוח אדמה לבטטה, אבל הוספה אגרסיבית של תבלינים (ובראשם ככל הנראה כורכום) האפילה על הטעם של חומרי הגלם. נשבעים שחיממנו לפי ההוראות, ועדיין ללביבה היה טעם של קציצה שמגישים בחדרי אוכל צבאיים כמנה צמחונית לצהריים. באשר לסופגניות נאמר שהשוס הגדול (ולמעשה היחיד) במגש היה הטירמיסו - הודות לאיזון נכון בין ליקר קפה וגבינה, נפגשו לנו בפה מרירות, מתיקות ובצק שהחזיק את כולם יחד.

מחיר: 5-8.5 שקלים ליחידה, לביבות - מגש קטן 12 יחידות - 49 שקלים / מגש גדול 24 יחידות - 100 שקלים.מתוקה - לכל הסניפים לא חייבים להתחכם. לביבות וסופגניות של מתוקה (צילום: בני גמזו לטובה)ציון 5.5 - ברד סטורי מה טעמנו: סופגניות אפויות במגוון מילויים - ריבת חלב, תות, קרמל בציפוי מלוח, בציפוי שוקולד עם נוטלה בפנים, סופגנית פיסטוק ועוד. מה חשבנו: פייר, רצינו ממש לאהוב את הסופגניות של הברד סטורי. יש לנו פינה חמה בלב למקומות שקמים על טהרת הפחמימות. אלא שבמקרה הנוכחי כגודל הציפייה כך גודל האכזבה - הסופגניות היו יבשות, והלעיסה העלתה תחושה של קטיפה בפה (ולא במובן הטוב של המילה). למרות שהמילויים עצמם היו חביבים, לא היה בהם מספיק כוח כדי להתגבר על הבצק. בסופגניה אפויה הקושי הוא בדיוק לשמר אווריריות מבפנים, עם קראסט מעט קשיח מבחוץ. ייתכן שהבצק לא קיבל מספיק זמן תפיחה, או שהטמפרטורה בתנור לא הייתה מספיק גבוהה, וייתכן אפילו שסופגניות כאלה לא צריך לאכול אלא כשיוצאות חם-חם מהתנור. תהיה הסיבה אשר תהיה, פחות התחברנו. מחיר: 6-9 שקלים.ברד סטורי - דיזנגוף 88, תל אביבפחות התחברנו. סופגניות של ברד סטורי (צילום: שרית גופן)

ציון 5 - קונדיטוריה שני

מה טעמנו: מארז של מיני סופגניות פרלינים - 12 יצירות קטנות בטעמים של בורבון מריר וקקאו, פיסטוק קלוי, קוקונט קרוז, בראוניז אנד קרים, גולדן לוז ויוגורט תות. מה חשבנו: מיני סופגניות הן משהו מועד לפורענות. כל הקטע בסופגניה טובה הוא יחס נכון בין הבצק, שאמור להיות כמעט ניטרלי, לבין מילוי שאמור להיות מתוק במידה. במקרה שלפנינו מיעוט הבצק השאיר את החיך שלנו עם תחושה שכאילו לא היה פה בצק בכלל. מרקמו היה מעט יבש, וביחס למילוי הוא היה אנמי ביותר. מה שכן, זאת אחת הקופסאות היפות שראינו, ובהחלט אפשר להביא אותה מתנה גם בימים שבהם לא מדליקים נרות.  מחיר: 59 שקלים למארזקונדיטוריה שני - לכל הסניפיםמישהו ראה את הבצק? מיני סופגניות של קונדיטוריה שני (צילום: יפעת כהן)ציון 4 - ויקטורי

מה טעמנו: סופגניה קלאסית במילוי ריבה וציפוי אבקת סוכר, סופגניה עם ציפוי שוקולד וסוכריות, סופגניה במילוי שוקולד עם נטיפים של שוקולד לבן. מה חשבנו: אנחנו מודים שלהיתקל במגש סופגניות של ויקטורי הותיר אותנו מבולבלים. מצד אחד זאת רשת מזון שאנחנו שמחים שקיימת בעולם הזה (אין לנו כסף לקנות אוכל), מצד שני לא סגורים שהיינו קונים שם סופגניות מראש. והאמת היא שגם הסופגניות היו קצת מבולבלות. מצד אחד נעשה כאן ניסיון לשלוח אלינו סופגניות עם ציפויים מפונפנים, מצד שני הביצוע גרר את המאמץ הזה לתהומות. ובתהומות היה שמן, הרבה שמן, ורוטב שוקולד תעשייתי וריבה שנדמה ששכפלו אותה מתאי די.אן.איי של ריבה ולא מפרי אמיתי. לא שהקאנו או משהו כזה, אבל בימים שבהם קונדיטוריות משיקות קולקציה של סופגניות, אפשר וצריך להתאמץ יותר. מחיר: 5 שקלים ליחידה.קצת התבלבלנו. סופגניות של ויקטורי (צילום: יח"צ ויקטורי)

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>