1. אוכל
  2. כתבות

מתכונים לחורף חם: מרקים של ZUPPA

ברוקולי, עגבניות ושעועית - לא משנה באיזה ירק תבחרו להשתמש, כשמזג האוויר סוף סוף מראה סימנים של חורף, זה הזמן לבשל ארוחה שלמה בסיר אחד

בין שהיום סוער וקר ובין שאתם סתם מפנטזים על הגשם שבדרך, אין כמו מרק לוהט כדי לחמם את הגרון והבטן. דצמבר כבר כאן וזה הזמן להיכנס למטבח ולהתחמם עם מרקים עשירים. המרקייה העירונית זופה, בניצוחם של קובי בנדק ועופר אלמליח, מגישה מתכונים קלים ומהירים, שאפשר להכין בסיר אחד ויהפכו כל יום גשום לשמחה גדולה. » בדיוק לסערה: תבשילי קדרה מנחמים» 20 מתכוני מרקים שיחממו לכם את החורף» מרקים מפנקים שישאירו אתכם בבית » אדום ומנחם: מתכונים מנצחים למרק עגבניות

מרק מינסטרונה

מצרכים: 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות3 שיני שום קלופות וקצוצות דק4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות4 ענפי סלרי קצוץ2 גזרים חתוכים לקוביות3 כפות שמן זית לטיגון1 כף רסק עגבניות1 כף פפריקה מתוקה100 גרם שעועית אדומה מושרית ומבושלת2 ליטר ציר עוף, בקר או ירקות5 עלי דפנה1 פלפל שאטה1 כפית זרעי כוסברה100 גרם פסטה קצרה מבושלת4 יחידות פלפל אנגלי1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה:1. מטגנים את הבצל בסיר גדול במשך כשתי דקות, מוסיפים את השום, הגזרים, הסלרי והעגבניות ומאדים במשך כארבע דקות נוספות. 2. מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים והציר. מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעה, עד שהירקות מתרככים.3. מוסיפים את הפסטה והשעועית. מתקנים תיבול לפי הטעם ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.

מרק מינסטרונה - להדפסת המתכון

כל מה שטוב בסיר אחד. מרק מינסטרונה של זופה (צילום: בועז לביא)

מרק ברוקולי

מצרכים:1.400 ק"ג ברוקולימים לחליטהמלח ופלפל לבן לפי הטעם

אופן ההכנה:1. מחלקים את הברוקולי לפרחים קטנים.2. מרתיחים את המים בסיר גדול, וחולטים את פרחי הברוקולי במשך שלוש דקות. מוציאים שליש מהברוקולי, ואת השאר משאירים בסיר לבישול של ארבע דקות נוספות.3. מסננים ושומרים כ-400 מ"ל ממי הבישול.4. טוחנים בבלנדר את הברוקולי עם המים. מתבלים במלח ופלפל לבן.

מרק ברוקולי - להדפסת המתכון

מרכיב אחד עיקרי. מרק ברוקולי (צילום: בועז לביא)

מרק עגבניות שרי תמר עם פלפל שושקה וטרגון

מצרכים: 1 ק"ג עגבניות שרי תמר חצויות1 בצל בינוני2 שיני שום50 מ"ל שמן זית3 יחידות פלפל שושקה פרוס1/2 כפית מלחקורט פלפל לבן1/2 כפית סוכר1/3 צרור טרגון1/2 ליטר ציר ירקות5 ענפי טימין1 פלפל שאטה1/2 כפית פפריקה מתוקה2 עלי דפנה4 יחידות פלפל אנגלי1/3 כפית זרעי שומר

אופן ההכנה:1. מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והשום. כשהבצל מזהיב קלות מוסיפים את זרעי השומר, פלפל השאטה, הפלפל האנגלי, עלי הדפנה וענפי הטימין. 2. ממשיכים לטגן כדקה ומוסיפים את פלפל השושקה והעגבניות החתוכות. מבשלים על אש בינונית עד לריכוך מלא, במשך כ-25 דקות. מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים במשך רבע שעה. 3. מתבלים את המרק במלח, פלפל, פפריקה מתוקה וסוכר. 4. קוצצים את הטרגון, מוסיפים לסיר, טוחנים את כל הירקות ומגישים.

מרק עגבניות שרי - להדפסת המתכון

חם וחריף. מרק עגבניות של זופה (צילום: בועז לביא)

מרק גולאש

מצרכים:1/2 ק"ג בשר כתף עגל חתוך לקוביות 2*22 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות3 שיני שום3 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות2 גזרים חתוכים לקוביות3 כפות שמן זית לטיגון1 כף רסק עגבניות 1 כף פפריקה מתוקה1/3 כפית פפריקה חריפה1 מח עצם 1 ליטר ציר עוף, בקר או ירקות5 עלי דפנה8 יחידות פלפל אנגלי שלם

אופן הכנה: 1. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבשר עד שמשחים. מוציאים את הבשר ומצננים.2. מטגנים באותו סיר את הבצל במשך כשתי דקות, מוסיפים את השום, הגזרים, הפלפלים והעגבניות ומאדים כארבע דקות נוספות.3. מחזירים את הבשר לסיר. מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים והציר. מערבבים היטב. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומתקנים תיבול לפי הטעם. 4. צולים את מח העצם בתנור למשך כ-15 דקות ומוסיפים לתבשיל.5. לאחר שהמרק רותח, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים בסיר מכוסה.

מרק גולאש - להדפסת המתכוןמרק שהוא ארוחה שלמה. מרק גולאש של זופה (צילום: בועז לביא)

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>