1. אוכל
  2. כתבות

מתכונים לראש השנה 2017: מנות ראשונות

רעננו את שולחן החג עם מנות ראשונות מגוונות ומנצחות - כבד קצוץ מסורתי, כיסונים ממולאים דלעת, ארטישוק בשמן זית וקישואים ברוטב רימונים. נסו להשאיר מקום גם לעיקריות

כבד קצוץ של קיטון
קלאסיקה מנצחת. כבד קצוץ של קיטון צילום: רלי לב

לקראת תקופת החגים וארוחות החג המשפחתיות שלא נגמרות, רעננו את השולחן עם מנות ראשונות קלילות, שלא דורשות עבודה אינסופית ופותחות ארוחת חג טעימה על הצד הטעים ביותר.

» ראש השנה – כל האירועים, המתכונים וההמלצות לחג
» מתכונים לראש השנה – לכל המתכונים לחג
» איפה קונים אוכל מוכן לראש השנה
» לא צריך לבשל: ערב ראש השנה במסעדות
» מה עושים עם הילדים בראש השנה?
» טיולים לראש השנה

כבד קצוץ מסורתי
באדיבות מסעדת קיטון שמציגה מתכון מקורי בן 71 שנה

מרכיבים:

4 בצלים
4 ביצים קשות
200 גרם כבד בקר חתוך לקוביות גדולות
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הבצלים ומטגנים בשמן עד הזהבה
2. מוסיפים את הכבד ומטגנים עד השחמה
3. טוחנים את הבצל והכבד המטוגנים במטחנת בשר ומוסיפים את הביצים הקשות.
4. מטבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

כבד קצוץ של קיטון
לא רק בחגים. כבד קצוץ של קיטון צילום: אלה פרידברג

ביצ'אק - כיסונים ממולאים בדלעת
באדיבות רות אוליבר ל'אסם'

מצרכים ל-30 כיסונים:

לבצק:
500 גרם קמח שמרים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר 120 מ"ל
שמן 200 מ"ל מים

למלית:
1/4 כוס שמן
1 בצל קצוץ דק
1 ק"ג דלעת מגוררת גס
1 גזר מגורר על פומפיה גסה
1 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף סוכר
1 כף זרעי כמון כתושים דק

לציפוי:
ביצה טרופה
קצח או שומשום

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה, ולשים במשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים למגע. מקמחים את הבצק, מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה. הבצק כמעט לא יפתח - וזה בסדר.
2. מכינים את המלית: מחממים שמן בסיר רחב על להבה בינונית, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים דלעת, גזר וצ'ילי ומטגנים במשך כחצי שעה עד שכל הנוזלים מתאדים. מערבבים מדי פעם ומקפידים שתחתית המחבת לא תיחרך. מסירים מהאש.
3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מעבירים למסננת נוחה, כדי שהירקות יגירו את הנוזלים שנותרו.
4. ממלאים את הכיסונים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
5. חובטים בבצק כדי להוציא ממנו את כל האוויר, ומחלקים ל-30 כדורים. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעיגול בקוטר 10 ס"מ ובעובי של כ-4 מ"מ.
6. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית ומברישים את השוליים בביצה. מקפלים את שולי הבצק פנימה כמו באוזן המן. מסדרים בתבנית.
7. מברישים בביצה ומפזרים קצח או שומשום.
8. אופים כחצי שעה על שפני המאפה מזהיבים. המאפים במיטבם ביום האפייה, אך ניתן לשמור עליהם בהקפאה.

» ביצ'אק - להדפסת המתכון

ביצ'אק של רות אוליבר
מאפים לפתיחת הארוחה. ביצ'אק של רות אוליבר צילום: דניאל לילה

סלט גזר בויניגרט
באדיבות עומר מילר ל'אסם'

מצרכים:
7 גזרים קלופים
3 כפות בוטנים קלויים ושבורים
חופן עלי נענע קצוצים

לרוטב:
1/4 כוס רוטב בסיס לבישול של 'אסם'
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
2 כפיות שמן זית
מלח ופלפל
כפית פלפל ירוק חריף קצוץ דק

אופן ההכנה:

1. יוצרים מהגזר רצועות דקות בעזרת קולפן.
2. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת, עד שמתקבל רוטב קטיפתי.
3. יוצקים את הרוטב על הגזרים ומערבבים. מוסיפים את הבוטנים ואת הנענע ומגישים.

סלט גזר של עומר מילר
רעננות מתוקה. סלט גזר של עומר מילר צילום: דניאל לילה

ארטישוק בשמן זית
באדיבות "עץ הזית"

מצרכים:

1/4 שמן זית ארומטי
2 שיני שום
10 תחתיות ארטישוק חצויות
צרור טימין

אופן ההכנה:

1. מחממים במחבת כמות נדיבה של שמן זית ומטגנים את שתי שיני השום. כשעולה ריח נעים של שום, מוסיפים למחבת את עשר תחתיות הארטישוק החצויות וצרור הטימין.
2. לאחר שתחתיות הארטישוק מקבלות צבע, מוסיפים מיץ לימון, פלפל ומלח לפי הטעם.
3. מוסיפים למחבת שתי כוסות מים ומבשלים למשך כ-40 דקות. 4. מוציאים את תחתיות הארטישוק ומזליפים שמן זית, מלח ופלפל.

» ארטישוק בשמן זית - להדפסת המתכון

ארטישוק בשמן זית של "עץ הזית"
הראשונה האידיאלית. ארטישוק בשמן זית צילום: דניאל לילה

קישואים ברוטב רימונים וצ'ילי
באדיבות דורעם גונט

מצרכים:

1 ק"ג קישואים
3 כפות שמן צמחי
1 פלפלון צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק
3 כפות סוכר
2 כפות רכז רימונים מלח ופלפל שחור
צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הקישואים ומורידים את הקצוות.
2. חוצים את הקישואים לאורכם, וחותכים פרוסות בעובי 4-5 מ"מ.
3. במחבת גדולה או בווק מחממים את השמן. כשהוא מתחמם, מוסיפים את הקישואים והצ'ילי. מטגנים על אש גבוהה למשך כשבע דקות, עד שהקישואים מתחילים להזהיב. מערבבים מדי פעם.
4. מוסיפים את הסוכר ורכז הרימונים ומבשלים עוד דקה או שתיים.
5. מורידים מהאש, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הכוסברה. אוכלים חם, פושר או קר.

» קישואים ברוטב רימונים וצ'ילי - להדפסת המתכון

חציל צלוי במרינדה של שום, סויה ולימון
פילה של דג לברק קריספי
סלט אפרסקים קלויים ופטה
סלט ארטישוק
סלט אורז עם סלרי וטונה

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>