1. אוכל
  2. כתבות

ראש השנה 2017: איפה אוכלים במסעדות?

ארוחה שכולה מנות אסיאתיות, סעודת חג בניחוח הודי רחוק או ערב מסורתי עם מיטב המנות הקלאסיות - כל הדילים וההצעות של המסעדות לראש השנה

ראש השנה במסעדת זויה
חוגגים בלי להתעייף. ערב חג במסעדת זויה צילום: סטס קורינסקי

ראש השנה הוא אולי מאורע שמח ומרגש, אבל אם תשאלו את אלה שעומלים ומארחים בערב החג אולי תקבלו תשובה קצת אחרת. במקום להכין רשימת קניות ארוכה, לסחוב שקיות הביתה, לברר עם האורחים מי רגיש למה ולחזור למטבח הלוהט לערבב את התבשיל, אמצו מסורת חדשה - ערב חג נעים במסעדה, שתתאג לכם לכל מה שארוחה משפחתית צריכה. לכם נשאר רק ללבוש בגדי חג ולצאת לאכול.
 

» ראש השנה 2016 - כל האירועים והמתכונים
» איפה קונים אוכל מוכן לראש השנה?
» מדריך המתכונים לארוחת ראש השנה

טשרניחובסקי 6 

בביסטרו הוותיק טשרניחובסקי 6 מזמינים אתכם לארוחת ראש השנה באווירה חגיגית ומשפחתית כמיטב המסורת של המקום. בארוחה, שתוגש ביום רביעי, ה-20 בספטמבר, החל מהשעה 18:00, ייהנו האורחים מתפריט הכולל: תפוח בדבש, רימונים, מבחר מנות ראשונות, מנה עיקרית, קינוחים ושתיה כיד המלך. למנה ראשונה יוגשו לשולחן גפילטע פיש וחזרת אדומה, כבד קצוץ עם בצל מטוגן בשמאלץ ועוד. בשלב העיקרית ניתן יהיה לבחור בין המנות הבאות:  צלי עוף בתנור ביין לבן ופלפלים; ביף בורגיניון בבישול ארוך עם ירקות שורש; שוק אווז קונפי עם רוטב פורט ודבלים; פילה סלמון ברוטב לימוני או פילה דג בעגבניות שרי ויין לבן. האורחים הצמחונים והטבעונים יוכלו ליהנות מארוחת חג מותאמת כולל קינוח (יש לציין מראש בעת ההזמנה).
איפה: ביסטרו טשריחובסקי 6 תל אביב
מתי: 2 באוקטובר, החל מ-18:00
מחיר: 350 שקלים לאדם, כולל שתייה קלה ויין ללא הגבלה.

טעם של בית. גפילטע פיש של טשרניחובסקי 6 צילום: צילום דן לב

אינדירה 

הצעה יצירתית לארוחת חג מגיעה מאינדירה, ההודית הוותיקה, שמציעה סעודת חג בניחוחות הודים, מלאה תבלינים וצבע. למי שיגיע למסעדה בערב החג יוצע תפריט הודי אותנטי, שיורכב מפתיחים של ברכות, מנה ראשונה, עיקרית וקינוח. בראשונות תוכלו לנסות פפדאם, נאן שום, פאקורה ירקות וטבעות בצל בנוסח הודי. בזמן העיקריות יגישו טיקה מסאלה- חזה עוף צלוי בטנדור בתערובת תבלינים הודיים; ביריאני ירקות; אלו גובי- פרחי כרובית וקוביות תפוחי אדמה מוקפצים בתבלינים הודים וג'ינג'ר ועוד מגוון קלאסיקות הודיות מנחמות. לקינוח תפנק אינדירה את הסועדים בגלידה הודית במגוון טעמים ובעוגת דבש בגרסת המקום. יין, שתיה קלה ושתיה חמה יוגשו ללא הגבלה.
איפה: אינדירה תל אביב
מתי: יום רביעי, ה-20 בספטמבר, סרוויס ערב
כמה: 229 שקלים לסועד, ו-115 שקלים לילד עד גיל 5

נורמן

מסעדת נורמן שממוקמת בקומת הכניסה של מלון נורמן בתל אביב, מזמינה את הקהל לסעודה חגיגית ויוקרתית במיוחד שיבשל שף המקום ברק אהרוני. אהרוני ירקח מנות שמשלבות מסורת עם טאץ' מודרני ויצירתי, תוך שימוש בחומרי גלם עונתיים וטריים. במסגרת הארוחה, שמחירה 600 שקלים לסועד, תקבלו מבחר ראשונות למרכז שולחן, ותוכלו לבחור עיקרית מתוך הרשימה, שתגיע לצד תוספת חמה. בראשונות: כרוב ממולא עם מנגולד וצימוקים שחורים; סלט אנדיב עם עשבי תבלין, אספרגוס ויוגורט; סיגרים מרוקאים ממולאים בחלקי פנים וקציצות דגים עם לימון פרסי, תרד טורקי וכרובית . בעיקריות תוכלו להזמין אוסבוקו טלה בבישול איטי עם ירקות שורש לבנים וזעפרן; פילה לוקוס עם תבשיל שומר וארטישוק ירושלמי; או קיש טבעוני של פטריות, בצל ועשבי תיבול. המחיר כולל שתיה קלה וחמה.
איפה: נורמן תל אביב
מתי: יום רביעי, ה-20 בספטמבר החל מ-18:00
מחיר: 600 שקלים לסועד

כרוב ממולא של מסעדת נורמן
מנות מסורתיות עם טאץ' של שף. כרוב ממולא בנורמן צילום: דיוויד לופטוס

ננוצ'קה

הממלכה הגרוזינית הטבעונית של ננה שרייר ממשיכה במסורת ומציעה משתה חגיגי ושמח שכולל ראשונות, עיקרית לבחירה, קינוחים ואפילו יין להשלמת החוויה. הארוחה תפתח עם מנות חג וראשונות שכוללות תפוח בסילאן, רימונים, סלט ירוקים, סלט קינואה ועוד הרבה פירות וירקות ברוח סמלי החג. בשלב העיקריות תוכלו לבחור מנות חגיגיות שמוכיחות שאפשר גם בלי בשר או דגים, כמו ירקות ממולאים בפריקי ופירות יבשים; אורז בבישול ארוך עם ירקות שורש; או חריימה טופו ואצות עם רוטב פיקנטי. ננוצ'קה חושבת גם על הילדים ותגיש להם תפריט מיוחד שכולל שניצלוני טופו בציפוי תירס ואורז ומאפה גרוזיני מסורתי במילוי תפוחי אדמה. יש להזמין מקומות מראש.
איפה: ננוצ'קה תל אביב
מתי: יום רביעי, ה-20 בספטמבר, סרוויס ערב
מחיר: 280 שקלים לסועד, 100 שקלים לילדים עד גיל 10

סוהו 

עזבו אתכם מגפילטע פיש - עמוק בפנים כולנו היינו רוצים לאכול את הדג שלנו ארוז באצה, קצת אורז מתקתק ועם חתיכת אבוקדו ומלפפון. במסעדת סוהו שבראשון לציון כבר מזמן הבינו שעם כל הכבוד למסורת, אוכל טעים זה יותר חשוב. בראש השנה הקרוב יציעו לכם בסוהו ארוחה עם הרבה מנות אסייתיות טובות, שיוגשו למרכז השולחן וללא הגבלה. בראשונות תוכלו להתענג על סלט שורשים ויאטנמי; נתחי פילה עוף עטופים בציפוי אסיאתי על בסיס סויה; אגרול טיוואני במילוי חזה עוף טחון; וכרובית בליוו רוטב אסיאתי. ממנות הסושי הרבות של המקום תפגשו  טייפון - רול במילוי טונה חריפה, עטוף בסלמון צרוב, מיונז, טריאקי ושבבי בטטה;  ופרייד ססמי אין סיידאאוט במילוי סלמון אפוי, אבוקדו, גבינת פילדלפיה ובטטה. בעיקריות יציעו שיפוד ג'מבו פילה בקר במרינדת דבש; צלעות כבש; פילה סלמון ועוד מגוון תוספות חמות שילוו את המנות. הסוהו ידועה במתוקים המושחתים שלה, על כן תציע ברגע האמת גם פירמידת קרם ברולה ברוטב קרמל חם; פאדג' שוקולד עם גלידת וניל ופבלובה עם סורבה ורוטב פירות יער. הארוחה כוללת שתייה קלה חופשית, וכוס יין להרמת כוסית. יש להירשם מראש.
איפה: סוהו ראשון לציון
מתי: יום רביעי, ה-20 בספטמבר, החל מ-19:30
מחיר: 390 שקלים לסועד, 180 שקלים לגילאים 3-10 וילדים עד גיל 3 חינם.

סושי של סוהו
כל אחד והדג שלו. ראש השנה בסוהו צילום: איציק בראל

זויה

מי אמר שצריך לציין את ערב החג עם מנות מפונפנות באווירה מעונבת ורצינית? מסעדת הגריל המשפחתית זויה שבנתניה תערוך בערב החג ארוחה כיפית ומשתלמת, עם מנות שתמיד כיף לפגוש. הארוחה תתחיל במבחר סלטי הבית שיגיעו למרכז שולחן, ולאחר מכן תינתן אפשרות בחירה לאחת הראשונות מהתפריט: טרטר סלמון, סביצ׳ה מוסר ים, סלט פטריות חם; סלט פאטוש; או סלט ארטישוק. בעיקריות תוכלו לבחור בין דג עסיסי על הגריל (דניס, לברק, פילה סלמון, בורי או מושט) לבין אחת ממנות הבשרים שכוללות פרגית, קבב טלה, חזה ברווז, כבש עסיסי, לבבות עוף, כבדי עוף או מעורב זויה. מי שירצה לשדרג את העיקרית שלו יוכל להוסיף 30 שקלים לארוחה ולקבל פילה עגל, אנטריקוט או צלעות טלה. לקינוח יוגש לשולחן מלבי בתוצרת המקום, פלטת פירות העונה ושתיה חמה לבחירה. יש להזמין מקומות מראש.
איפה: זויה נתניה
מתי: יום רביעי, ה-20 לספטמבר, סרוויס ערב
מחיר: 120 שקלים לסועד

ברסארי עין כרם

בברסארי המשובח שבעין כרם, מבשלת השפית לירז שדה תפריט סגור לראש השנה. התפריט המיוחד כולל בחירה של מנה ראשונה, בחירת עיקרית, קינוח זוגי ומים מינרליים ושתייה חמה חופשית לבחירתו של הסועד. בראשונות תוכלו לבחור ממנות כמו מרק ארטישוק ירושלמי עם ערמונים ושמן כמהין; קרפצ'יו עם וינגרט זעתר, רוזמרין ופרמזן; או  קרבונרה מפסטה שחורה שרימפס וקוויאר סלמון. בעיקריות אפשר לבחור בין פילה עגל עם קרם מדגסקר; שוק אווז קונפי;  מג'דרה פירות ים עם בייבי בוראטה ועגבניות; דניס שלם עם ריזוטו עשבי תיבול ועוד. לפינאלה תקבלו קינוח זוגי שתבחרו מתוך הרשימה הבאה: ברולה קראמבל; קראק פאי; עוגת גבינה; פודינג שוקולד או טירמיסו.
איפה: ברסארי עין כרם ירושלים
מתי: יום רביעי, ה-20 בספטמבר, בשני סבבים: 18:30 ו-21:00
מחיר: 295 שקלים לסועד

בראסרי עין כרם
סיומת מתוקה לארוחה חגיגית. טירמיסו של בראסרי עין כרם צילום: אפיק גבאי

שטרודל

מסעדת שטרודל החיפאית של האחים עיסא ועלאא אסעד תפתח את שעריה בערב המדובר ותציע מגוון מנות ספיישל ייחודיות ומושקעות שנרקחו ברוח החג. תוכלו להגיע למסעדה האותנטית ולמצוא מנות כמו פילה לוקוס בשמן זית ועשבי תיבול, עם תבשיל ירקות שורש (95 שקלים); וצלעות טלה על עלי גפן מגולגלים ויוגורט עיזים ביתי עם שום קונפי ועלי זעתר (135 שקלים). בשלב הקינוחים תוכלו לסיים עם עוגת גבינה ערבית בשילוב מי ורדים ופיסטוק (42 שקלים) ובקבוק יין הבית יימכר לאורך הערב במחיר משתלם של 59 שקלים.
איפה: שטרודל - המושבה הגרמנית, חיפה
מתי: יום רביעי, ה-20 בספטמבר, סרוויס ערב
מחיר: משתנה לפי מנות

 

 

תגיות

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>