1. אוכל
  2. כתבות

פחמימות לנצח: לחמניות כשרות לפסח

לחמניות כשרות לפסח הן כבר מזמן לא ברירת מחדל, אלא פינוק פחמימתי מענג שיכול להפוך למאפה מפתיע וממכר. קבלו שני מתכונים שווים במיוחד, שיצליחו להרגיע במעט את הגעגועים לבצק

לחמניות כשרות לפסח של מותג מאסטר שף
לא מוותרים על הפחמימה. לחמניות כשרות לפסח של אינה קראבצקי צילום: אסף אמברם

יש אנשים שמחכים שנה שלמה כדי להתעורר בבוקר וליהנות מקפה לצד מצה פריכה עם שוקולד, ויש כאלה שרק סופרים את הדקות עד שיוכלו לחזור ללחם המוכר והאהוב. כך או כך תוכלו לשלב בתפריט של פסח הקרוב גם לחמניות קטנות ומטריפות שיוכלו לשמח את לבבות השומרים ולהרים את מצב רוחם של אלה שמתקשים. גרסה קלאסית או טבעונית - הלחמניה שתציל לכם את החג.

» פסח 2017 - המדריך המלא
» אירועי ליל הסדר במסעדות
» מסעדות כשרות לפסח
» אוכל מוכן לפסח 2017: איפה מצטיידים?

לחמניות כשרות לפסח
באדיבות אינה קראבצקי עבור המותג הקולינארי מאסטר שף
מתכון לכ-15 לחמניות

מצרכים:

2 שקיות (400 גרם) קמח תופח לפסח של מותג "מאסטר שף"
1 מיכל שמנת חמוצה
1 ביצה
1/2 כוס מים
1/4 כוס שמן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סודה לשתיה
ביצה טרופה להברשה 

אופן ההכנה:

1. בקערה מערבבים את כל המצרכים, עד לקבלת בצק רך ואחיד.
2. קורצים עיגולים בגודל כדור פינג פונג ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
3. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעט גרגירי מלח גס/ אורגנו/ טימין / רוזמרין.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה והלחמניות מוכנות.

לחמניות כשרות לפסח של מותג מאסטר שף
זה רק נראה חמץ. לחמניות ללא גלוטן של אינה קראבצקי צילום: אסף אמברם

לחמניות טבעוניות כשרות לפסח
באדיבות זיו סנדלר שף פטיסייר ובעלים של הפטיסרי הטבעוני סידס
מתכון לכ- 8 לחמניות

מצרכים:

3  פחיות חומוס שימורים
כוס ו- 2 כפות קמח טף
4  כפות עמילן טפיוקה
כפית מלח
כף סוכר
שלוש רבעי כוס מים
רבע כוס שמן
רבע כוס מחית תפוח עץ
חצי כפית קסנטן גאם (מרכיב חיוני לאפייה ללא גלוטן. הקסנטן פועל כמו "דבק" ומוסיף נפח ללחמים, עוגות, עוגיות ושאר מאפים ללא גלוטן).

אופן הכנה:

1. מסננים את הנוזלים של הפחיות חומוס לסיר קטן, את החומוס עצמו מחזירים למקרר (אין צורך בו במתכון). מרתיחים במשך כרבע שעה עד שמצטמצם לשליש.
2. בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים את מי החומוס עם סוכר עד שנוצר קצף יציב
3. בקערה נפרדת שמים את כל האבקות: קמח טף, עמילן טפיוקה, מלח, קסנטן גאם. מערבבים, מוסיפים את השמן, המים ומחית התפוחים, מערבבים קלות.
4. מוסיפים 1/4 מכמות הקצף, מערבבים חלקית לתוך עיסת הטף.
5. בתנועות קיפול מוסיפים את שאר הקצף עד שהתערובת אחידה.
6. מחלקים לשמונה תבניות מאפינס, עד קצה השקע. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 למשך 20 דקות.

לחמניות כשרות לפסח של המעדניה הטבעונית סידס
גם טבעוני וגם כשל"פ. לחמניות פסח של מעדנית סידס צילום: נטלי עזרא

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>