1. אוכל
  2. כתבות

סדר אחר: מתכונים צמחוניים לערב פסח

מי אמר שחייבים מנות בשר או דגים כדי ליהנות מליל הסדר? מקנולי חגיגי עד חריימה טבעוני - הפתיעו את האורחים עם מנה עיקרית צמחונית ומפנקת במיוחד

קנלוני דלעת ברוטב ליקר אמרטו וחלב
באדיבות עומר אבישר שף בפועל של מסעדת קלארו
קנלוני דלעת ברוטב אמרטו של מסעדת קלארו צילום: עדי גיא

לצד מנות הבשר הכבדות והעוף המושקע, אפשר להציע לאורחים גם אפשרויות אחרות וטעימות לא פחות. עם השתרשות אורח החיים הצמחוני / טבעוני בשנים האחרונות, ארוחות חג על טהרת מרכיבים מן הצומח הופכות לפופולריות יותר ויותר והדודות מעקמות את האף פחות ופחות. שפים מובילים מנדבים מנות צמחוניות מרשימות במיוחד שישדרגו כל שולחן חג.

» פסח 2017 - המדריך המלא
» אירועי ליל הסדר במסעדות
» מסעדות כשרות לפסח
» אוכל מוכן לפסח 2017: איפה מצטיידים?

קנלוני דלעת ברוטב אמרטו 

באדיבות עומר אבישר, שף בפועל, מסעדת קלארו

קנלוני דלעת של מסעדת קלארו
דפים של פסטה עשויים מדלעת. קנלוני של קלארו צילום: עדי גיא

מצרכים:

לקנלוני:

דלעת גדולה
מי קרח 

למילוי:

200 גרם גבינת ריקוטה
50 גרם גבינת פטה
20 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
1 בצל
1 דלעת מסוג ספגטי או דלורית
2 עלי מרווה
מלח

לרוטב דלעת ואמרטו:
1 בצל לבן פרוס דק
מגוון דלעות קלופות וחתוכות לקוביות. לדוגמה– דלורית אחת, דלעת ערמונים, דלעת סינית (ניתן להמיר בדלעות אחרות) 
כף דבש 
3 עלי מרווה
100 מ"ל ליקר אמרטו 
חלב
כף חמאה

חריימה טבעוני של ננוצ'קה
מחמאות מובטחות. חריימה טבעוני של נונצ'קה צילום: דדי ליפשיץ

אופן ההכנה:

מתחילים עם דפי הקנלוני: קולפים את הדלעת, חוצים ופורסים לדפים דקיקים כמו דפי לזניה.
חולטים במי מלח ל-10 שניות ומעבירים מיד למי הקרח
מכינים את המילוי: מחממים תנור ל-180 מעלות.
קולפים את הבצל וקוצצים, מאדים במחבת עם מעט שמן זית.
מכניסים את הדלעת ספגטי או הדלורית לצלייה בתנור, עם שמן זית, מעט מלח ועלי מרווה עד לקבלת מרקם רך ( 20 דקות בערך, תלוי בסוג התנור).
מוציאים מהתנור, מקררים ומרוקנים את תוכנה של הדלעת לתוך כלי נפרד.
מערבבים את כל המרכיבים יחד, מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
לוקחים "דף דלעת" שהכנו מראש, מזלפים את המילוי לרוחב לפס ומגלגלים עד לקבלת צינור קנלוני. חוזרים על הפעולה עם כל השאר.
מכינים את הרוטב: מאדים בסיר את הבצל עם כף חמאה. מוסיפים את קוביות הדלעת, את הדבש, המרווה וליקר האמרטו, ויוצקים חלב עד לכיסוי. מבשלים עד לריכוך הדלועים - בערך שעה.
טוחנים למרקם חלק עם מוט ידני.
מרכיבים את המנה: בתנור שחומם מראש מחממים את הקנלוני למשך 3 דקות. מחממים את הרוטב, יוצקים על הצלחת ועליו מניחים את הקנלוני. טרם ההגשה, מפזרים מרווה מטוגנת.

קאטלטי - תבשיל חריימה טבעוני
באדיבות מסעדת ננוצ'קה

מצרכים: 

מנת לבבות דקל צלויים בעגבניות וודקה על יוגורט כבשים של אבי ביטון
ההפתעה של הערב. לבבות דקל צלויים בעגבניות וודקה על יוגורט כבשים צילום: בן יוסטר

לקציצות טופו
חבילת טופו קשה
חבילת טופו רך
צרור כוסברה 
3 פלפלים ירוקים חריפים 
5 כפות שמן זית 
כוס קמח מצה
קורט מלח 
קורט פלפל

לרוטב חריימה
7-8 פלפלים אדומים 
4 פלפלים ירוקים חריפים 
10 שיני שום שלמות 
2 כפות פפריקה אדומה 
12 עגבניות קלופות 
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (יש להשרות לילה לפני ולבשל עד לריכוך) 
צרור כוסברה
קורט מלח 
קורט פלפל


אופן ההכנה

מכינים את קציצות הטופו: מחממים מראש תנור ל-180 מעלות. 
טוחנים במג'ימיקס את הטופו הרך עד לקבלת מרקם משחתי, ואת הטופו הקשה טוחנים גס. 
קוצצים דק את הכוסברה והפלפלים החריפים.
מוסיפים כוס קמח מצה, קורט מלח, את שני סוגי הטופו הטחונים ולשים הכול היטב. 
קורצים קציצות בגודל כף היד ואופים בתנור כחצי שעה. יש להיזהר לא להשחים. 

מכינים את רוטב החריימה: קוצצים את הפלפלים האדומים לרצועות דקות, ללא החלק הלבן, ואת הפלפלים החריפים לרצועות דקות. 
מבשלים בסיר את הפלפלים על אש נמוכה עד לקבלת ריבה. 
מוסיפים 10 שיני שום ומטגנים עד להזהבה. 
מוסיפים 2 כפות פפריקה אדומה, ו-12 עגבניות קלופות וחתוכות גס. 
מוסיפים את גרגירי החומוס . 
מבשלים על אש קטנה במשך כשעה. לקראת סוף הבישול מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה דק, מלח ופלפל.  
לקראת ההגשה יש לחמם כ-10 דקות את קציצות הטופו בתוך הרוטב ולהגיש. 

 

לבבות דקל צלויים בעגבניות וודקה על יוגורט כבשים

באדיבות השף אבי ביטון, היועץ הקולינרי של חברת ויליפוד
 
מצרכים:
5 כפות שמן זית
1 פחית לבבות דקל חתוכים
3 שיני שום קלופות ופרוסות דק
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
3 כפות וודקה
גבעול רוזמרין
3-4 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות
1 פלפל צ'ילי אדום חריף פרוס דק
 
להגשה:
חצי כוס יוגורט כבשים
צרור עלי ארוגולה
 
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית במחבת כבדה.
מוסיפים את לבבות הדקל והשום ומטגנים למשך דקה על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב, עד שהשום מתחיל להזהיב. מוסיפים את הוודקה והעגבניות, מערבבים היטב ומבשלים יחד דקה נוספת עד שהאלכוהול מתאדה.
מוסיפים את הצ'ילי, הבצל ירוק וגבעולי הרוזמרין, מערבבים היטב ומבשלים יחד עוד כ- 20 שניות.
מוציאים לצלחת הגשה ויוצקים מעל היוגורט. מקשטים בעלי ארוגולה טריים ומגישים.

תגיות

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>