1. עולם
  2. רומא
  3. כתבות

ללקק את האצבעות: הגלידריות הכי טובות ברומא

מי צריך פיצה ופסטה - הדבר שהכי שווה להכניס לפה ברומא הוא גלידה איטלקית משובחת. מפודינג מקורמל מעוטר עם קצפת ואגוזי לוז ועד שמנת מנוקדת בדבש ואגוזים, ואפילו אשכוליות אדומות ונענע: גלידריות מקומיות שמפנקות את החיך

גלידות צבעוניות בגלידריה
גן עדן לחובבי גלידה. גלידריה ברומא צילום: Catalina Zaharescu Tiensuu | Dre

כל חובב גלידה (או "ג'לטו" באיטלקית) שיגיע לרומא בפעם הראשונה בטוח ירגיש כאילו נחת בגן עדן. מסורת הג'לטו מפארת את ההיסטוריה של העם האיטלקי עוד מימי רומא העתיקה, בהם עורבב קרח רך עם אטריות. מאז השתדרגו האיטלקים לשמנת וחומרי גלם משובחים, מהם מקפידים לייצר גלידות קרמיות ועשירות בעבודת יד.

הרומאים מפצירים במבקרים לא להזמין גלידה כמנה אחרונה במסעדה, כדי להמנע מקינוחים זולים עם טעמי לוואי תעשייתים, אלא להתענג על הג'לטו רק בגלידריות "מורשות", שהכנת גלידה היא עיסוקן העיקרי. ברומא נוהגים להזמין כוס (cappa) או גביע (cono) ולשלם על הכמות ולא על מספר הכדורים. למרות הקושי לבחור מתוך רשימה אינסופית של גלידריות ולהכתיר רק אחת כטובה ברומא, עשינו מאמץ מיוחד לאסוף 10 טעימות מתוקות מהבירה האיטלקית.

Giolitti: ללקק עם סלבריטאים 

ג'וליטי היא אחת הגלידריות הותיקות בעיר. הסניף הראשון נפתח ב-1900 והאגדה המקומית מספרת שמתכונים מוצלחים במיוחד נשמרים בכספת סודית אצל הבעלים. הגלידריה זכתה מספר פעמים בתואר הגלידה הטובה ביותר ברומא ויש לה אפילו מקדם סלבריטאי - מישל אובמה נקלטה בעיני הפפארצי, מלקקת בהנאה גביע נוטף במהלך אסיפת ה- G8 בעיר. אם זה לא מספיק לכם, תשמחו לגלות שהאפיפיור ג'ון פול השני אהד במיוחד את טעם הערמונים שבמקום.

טעם מומלץ: cappa giolitti - גלידת שוקולד, פודינג זביונה מקורמל מעוטר עם קצפת ואגוזי לוז וגליל וופל איכותי שנעוץ במרכזו. זהו המתכון העתיק ביותר שיש בחנות והוא מוגש ללקוחות החל מ-1920. 
Giolitti - Via degli Uffici del Vicario 40, 00186 Rome San Crispino: 

רק לא גביע 

ביקורת מזערית על איכותה של הגלידה לפני עשור בניו יורק טיימס הפכה את סן קריספינו לאחת הגלידריות הפופלריות בעיר ורוב הזמן משתרך תור ארוך בכניסה לחנות. המקום מעוצב כמו הגלידריות בסיקסטיז (כלומר ללא חלון תצוגה) ועובדיו הרציניים מסרבים להגיש גלידה בגביע, כי לטענתם טעם הוופל עלול להשפיע על טעם הגלידה האלוהית ולהרוס את החוויה. טעמי הגלידות בחנות נוטים יותר לאגף השמנת מאשר לפירות והמבחר משתנה על בסיס יומי. לרשת יש מספר סניפים - כולם סגורים בחורף ובימי שלישי בסתיו. החנויות נפתחות החל מהשעה 11:00.

טעם מומלץ: San Crispino - נשיקות דבש: שמנת מובחרת מנוקדת בדבש ואגוזים טחונים.
Il Gelato di San Crispino - Via della Panetteria 42, 00187 Rome

Fior di Luna: להשתכר בלי לשתות כלום

הגלידריה הנמצאת סמוך למועדוני לילה ומרכז קניות, מצליחה לשלב בין מסורת של אלפי שנים ומגמות טרנדיות עכשוויות. במקום ניתן למצוא גלידה אורגנית, ללא סוכר, סורבה, גלידה ללא לקטוז ושוקולטה. פרנסי המקום מאמינים בסחר הוגן ובתוצרת מקומית וטרייה.

טעם מומלץ: למרות הבנאליות כדאי לנסות את השוקולד-וניל המצוינת או את הפינה קולדה שתסחרר אתכם קלות.

Fior di Luna - Via della Lungaretta 96, 00153 Rome

Gelateria dei Gracchi: יצירת אמנות לכשעצמה

גלידרייה קטנה ונחבאת בין הבניינים, הידועה בעיקר למקומיים. פה תמצאו מגוון מטורף של טעמים לא שגרתיים, כמו שוקולד מריר עם ליקר גראן מרנייה, גבינת ריקוטה ואגס או תערובת אגוזי לוז, מקדמיה, מלך ופקאן. תואר גלידריית הבוטיק אמנם נשחק, אבל בניגוד למקומות אחרים, הוא יאה למקום -  יוצר הטעמים מחשיב את עצמו כאמן בתחומו והשימוש ברכיבים טריים וטבעיים ניכר בכל כפית.

טעם מומלץ: מנטה עם שוקולד מריר ותפוז.

Gelateria dei Gracchi - Via dei Gracchi 272, 00190 Rome 

Fatamorgana: פירות ושמנת איכותיים

מרחוק הגלידריה הצנועה מתעתעת בתיירים הגרגרנים, בדיוק כפי שמרמז שמה, ולא מסגירה את הסיבות לכך שנבחרה לאחת הטובות ברומא. אך מקרוב מגלים מה כל כך מושך בה: רמת האיכות נשמרת זהה במקרר השמנת ובמקרר הפירות, מה שאי אפשר להגיד על הרבה מקומות בעיר, העובדים המקצועיים מנפיקים טעמים לא שגרתיים כמו שוקולד וטבק או ליקריץ, שומר ודבש ותיירים מצטופפים לצד מקומיים ומתענגים על הגלידה הצבעונית. 

טעם מומלץ: Estasi - שקולד עם אגוזים ורום.

Fatamorgana - Via Lago di Lesina 9, 00199 Rome

Il Mio Gelato Naturale: הכי מושלם שיש

אחת הגלידריות הידידותיות ביותר שתפגשו בעיר ואחת הפרפקציוניסטיות שיש. בעל המקום החביב מקפיד על חומרי גלם משובחים ואורגניים שהוא מייבא מכל העולם. מבחר הטעמים מסחרר ומציע שלל אפשרויות, בהן יותר מ-50 סוגי שוקולד מכל העולם ובאחוזים משתנים עד ל-70% אחוזי קקאו. אפילו הקוניאק שמוסיפים פה על פי בקשת הלקוחות יוצר ב-1957 ונחשב לפריט אספנים. במקום מעודדים אתכם לבצע שילובים עצמאיים ובמידת הצורך ייעצו לכם ויסבירו איך לבחור נכון. בקשות מיוחדות לאפוגטו (אספרסו עם כדור גלידה) ייענו בשמחה.

טעם מומלץ: תערובת שוקולד מדרום אמריקה, 60% מוצקי קקאו.

Il Mio Gelato Naturale - Via Romeo Rodriguez Pereira 170

Gelateria del Teatro: מצטננים בפיאצה נבונה

בפרס המיקום המצטיין זוכה הגלידרייה שממוקמת לא רחוק מפיאצה נבונה. בסמטה קטנטנה ורומנטית מסתתרת גלידרייה שמציעה טעמים מיוחדים, ממרכיבים טריים, בהם שוקולד לבן ובזיליקום או פטל ומרווה.

טעם מומלץ: הגרסה האיטלקית לברד, הלא היא ה-granita, תהיה בחירה מצויינת ביום חם.

Gelateria del Teatro - Via di San Simone 70, rome

Al Settimo Gelo: כמה טעימות שרק תרצו

מיד בכניסה לגלידריה תתקלו בקיר עטור תעודות, גזרי עיתונים וסרטי הצטיינות שבהן זכתה הגלידריה לאורך השנים, הכולל תמונות של כוכבי קולנוע ופוליטיקאים איטלקיים שצולמו אוחזים בגביע צבעוני עמוס בטעמי המקום. למרות הפופלריות והפרסים, הגלידריה נותרה צנועה ושירותית. הצוות סבלני גם לדוברי אנגלית ובקיא בשפת הסימנים הבינלאומית, מאפשר טעימות בלי לעקם פרצוף. בין הטעמים ניתן לנסות דובדבן חמוץ, מיי ורדים, יוגורט, דבש, אגוזים ופלפל חריף. המקום סגור באוגוסט.

טעם מומלץ: אשכוליות אדומות ונענע. מרענן להחריד. Al Settimo Gelo - Via Vodice 21, 00195 RomeCiampini: קלאסיקה עשויה היטב

בית קפה אלגנטי בפיאצה סן לורנצו נטול כל סממן טרנדי. לא תמצאו פה מצרכים אורגניים, טעמים משוגעים או קהל בלוגרים אופנתי - רק קלאסיקה עשויה היטב. טעמים שגרתיים כביכול, כמו פיסטוק וקפה, מקבלים פה פרשנות עשירה ודחוסה בטעם.

טעם מומלץ: marron glaces - גלידת ערמונים עשירה עם צ'אנקים של ערמונים מסוכרים.

Ciampini - Via in Lucina 29, 00186 rome

Fassi: מחירים סבירים לכל המשפחה

גלידרית פאסי, שנקראת גם Il Palazzo del Freddo, היא הגלידריה הותיקה והגדולה ביותר באיטליה ותחנת חובה תיירותית גם עבור המתנזרים. החנות שפועלת ברציפות מ-1880, מעוטרת בפריטים מהמאה שעברה ומייצרת את הגלידה בשיטות מסורתיות. תוכלו להתלבט בין טעמי תפוז, שוקולד, תות, בננה, אפרסק, שמנת, גבינה, מנטה, ויסקי ועוד. בחנות גם מוכרים פטיפורים, שוקולדים וקפה מצוין. בחורף (נובמבר עד מרץ) מתקיימים סיילים מפנקים ובימי שלישי, למשל, כל הגלידה בחנות נמכרת בהנחה של 50%.

טעם מומלץ: קסטה של פירות יער בין שני וופלים מעולים.

Il Palazzo del Freddo - Via Principe Eugenio 65, 00185 Rome 

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>