1. עולם
  2. ניו יורק
  3. כתבות

אסור לפספס: המוסדות הקולינריים של ניו יורק

הקרונט של דומיניק אנסל, הראמן של מומופוקו והסטייקים של פיטר לוגר - פעם ראשונה בניו יורק? 10 מסעדות שתוכלו להשוויץ שאכלתם בהן, וגם כמה אלטרנטיביות מיוחדות

להגיד שבניו יורק יש הרבה מסעדות שוות זה אנדרסטייטמנט מטורף. הגיוון האדיר של האוכלוסייה המקומית והכמות העצומה של התיירים מבטיחים שתוכלו למצוא כל שחשקה בו נפשכם – מהמבורגר אמריקאי כמיטב המסורת, דרך אוכל מקסיקני, אתיופי והודי עד המטבח האסייתי על כל גווניו, מקוריאה עד תאילנד. ועדיין, יש כמה מקומות ששמם הולך לפניהם, בהם החווייה ייחודית, האוכל משובח, ההיסטוריה מדברת והבאזז לא מפסיק.

ניו יורק - לכל הכתבות וההמלצותאיפה לאכול אסייתי בניו יורק?המסעדות הכי טרנדיות בניו יורק

הוותיקה: כץ דלי המעדנייה של כץ בלואר איסט סייד קיימת מ-1888, מה שהופך אותה לוותיקה בעיר. זה המקום שבו מג ראיין זייפה אורגזמה ב"כשהארי פגש את סאלי", מה שבהחלט מוסיף לו כמה נקודות פופולריות (השולחן המדויק מסומן עם שלט), אבל התורים הארוכים בחוץ הם בעיקר בגלל האוכל והחוויה. המעדנייה היהודית הקלאסית ידועה בפסטרמה ובנקניקיות שלה, הכל תוצרת בית ומוגש בצורה הפשוטה ביותר. אם תזמינו סנדוויץ' פסטרמה, למשל, תקבלו הררי בשר בין שתי פרוסות לחם אחיד טרי-טרי על צלחת, וזהו. את החרדל או המיונז אתם יכולים להוסיף לבד, ועל תוספות אחרות אין מה לדבר. המקום עצמו לא השתנה הרבה ב-125 שנותיו, והקירות מעוטרים בשלל הלקוחות הקבועים והמפתיעים לאורך השנים.» Katz’s Delicatessen – כתובת:  East Houston Street 205, at Ludlowהגעה: קו F לתחנת Second Aveמחיר ממוצע לסועד: 25 דולרהזמנות: איןאלטרנטיבה ראויה: לא בא לכם סנדוויץ'? תנסו את טוטונו'ז, אחת הפיצריות העתיקות בניו-יורק, שממשיכה לככב ברשימות הפיצות הטובות בעיר גם אחרי יותר ממאה שנה.

» פאולין מבשלת: קורנביף ניו יורקי אמיתי של כץ דלי

לא צריך יותר. סנדוויץ בכץ דלי (צילום: shinya, פליקר)האסייתית: מומופוקו נודל בר המותג מומפוקו, מבית השף דיוויד צ'אנג גדל והתפתח בשנים האחרונות למערך מפלצתי של מסעדות יוקרה, נודל ברים, וקונדיטוריות - כולן משובחות - בניו-יורק, קנדה ואוסטרליה. את המסע התחיל צ'אנג בנודל בר באיסט ווילג' – מקום קטן ופופולרי להחריד שמגיש בעיקר מנות ראמן (מרק איטריות) מעולות שמהוות את בסיס הארוחה, אבל מצטיין גם בגרסאות שלו לתבשילים אסייתיים מסורתיים. בשום פנים ואופן אל תוותרו על מנה ראשונה של לחמניות החזיר, אחד המטעמים הכי מפורסמים של צ'אנג הכולל לחמניה מאודה עם בשר לבן רך, רוטב הויסין מתקתק, בצל ירוק וחמוצים. אם אתם מתכננים להגיע בקבוצה של 4-8 אנשים, אתם יכולים לנסות את סעודת העוף המטוגן, הכוללת תפריט מוכן מראש שבמרכזו שני עופות שלמים בסגנונות שונים. תזכרו להגיע למומופוקו מוקדם, ולא רעבים מדי: המקום ככלל לא מקבל הזמנות, וכמעט בלתי אפשרי למצוא אותו בלי תור מכובד.» Momofuku Noodle Bar - כתובת: First Avenue 171 , between East 10th and East 11th Streets. אתר רשמי והזמנת מקומותהגעה: קו L ל-1st Ave, קו 6 ל- Astor Place וקווים N, R ל-8th St-NYUמחיר ממוצע לסועד: 35 דולר, 125 דולר לסעודת עוף מטוגן.הזמנות: אפשריות רק לסעודת עוף מטוגן.אלטרנטיבה ראויה: רוצים חוויה קצת יותר אותנטית? נסו את טוטו ראמן, מקום קטנטן במורד מדרגות אפורות, שמזכיר נודל בר יפני גם באיכות וגם בחוויה. אל חשש, גם פה תאלצו להמתין כדי להשיג שולחן.

» האיטריות שמשגעות את ניו יורק

מנת הדגל. מרק ראמן (צילום: Arnold Gatilao, פליקר)

הסטייקיה: פיטר לוגר

פיטר לוגר הוא מסוג המקומות שמוכיחים ששווה להגיע לברוקלין. המוסד המאוד-ותיק הזה קיים מאז 1887 ועדיין נחשב לאחת הסטייקיות הכי טובות בעיר, ובצדק. לא צריכות להיות לכם דילמות לגבי מה שאתם הולכים להזמין – הפורטרהאוס שלהם, המוגש לשניים או יותר, הוא גן עדן לחובבי הבשר. הוא מגיע עם רוטב הברביקיו המפורסם של פיטר לוגר בצד, אבל הבשר כל כך טעים כמו שהוא שלא תצטרכו אותו. אולי מיותר לציין, אבל אל תזמינו את הסטייק וול-דאן (יעשו לכם פרצופים), ואין מה להתעכב על הסטייק ליחיד, שעשוי מחלק אחר בבשר. השירות בפיטר לוגר מושלם: מושתת על הסגנון הישן שבו מלצרות הייתה מקצוע, וטקס הגשת הבשר יפעיל את בלוטות הטעם שלכם עוד לפני שנגעתם במזלג. מבחינת תוספות - המבחר לא גדול, אבל משובח: התרד המוקרם תמיד מנצח, והברוקולי יהיה איזון טרי ובריא ליד ערימות הבשר. אבל אולי הדבר הכי מפתיע בפיטר לוגר הוא המנה האחרונה: לא הייתם מצפים ממקום שמתמחה בסטייקים שיעשה קצפת כל כך מדהימה, אבל זו עובדה. כמעט כל קינוח יגיע עם קערית קצפת תוצרת-בית, וסביר להניח שהיא תהיה טעימה יותר ממה שבחרתם להזמין. » Peter Luger Steak House – כתובת: 178 Broadway, at Driggs Ave, Brooklynאתר רשמי והזמנת מקומותהגעה: קווים J, M ל-Marcy Avenueמחיר ממוצע לסועד: 85 דולרהזמנות: חובה, עד חמישה שבועות מראש.אלטרנטיבה ראויה: אין לכם כוח לנסוע עד ברוקלין? לכו על קינס סטייקהאוס, ותיק כמו פיטר לוגר (נוסד ב-1885) ואיכותי לא פחות, קינז מתמחה בדברים קצת אחרים, אבל מבטיח חוויה משובחת.

ותיק וטוב. פיטר לוגר (צילום: אתר רשמי)היוקרתית: לה ברנרדין

באגף פירות הים, קשה מאוד להתחרות בלה ברנרדין, מוסד מכובד וותיק שהגיע לניו יורק מפאריז ב-86' ומאז לא הפסיק לצבור תאוצה. הוא כבר זכה בתואר "המסעדה הטובה ביותר בניו יורק" על פי זאגאט, שלושה כוכבי מישלן והמקום ה-19 ברשימת המסעדות הטובות בעולם של המגזין רסטורנט היוקרתי. גם אחרי מות השף המייסד, גילברט לה-קוז, בלה ברנרדין יודעים את העבודה היטב ואריק ריפר הצרפתי, השף שמוביל את המסעדה עכשיו, נהפך לסלב קולינרי (חובבי תחרויות בישול אמריקאיות דוגמת טופ שף יזהו אותו היטב). התפריט מחולק לנא, כמעט-נא, ומבושל קלות – מה שמעיד על טריות חומרי הגלם – וגם מי שלא מעוניין בתפריט השלם, אשר בשבילו צריך להיפרד מכ-150 דולר, יכול להנות מהמטבח בלאונג' המהודר שצמוד למסעדה, בו ניתן להזמין מנות קטנות בודדות במחירים קצת יותר סבירים.» Le Bernardin - כתובת:  West 51st Street 155, at Seventh Avenue, אתר רשמי והזמנת מקומות

הגעה: קו 1 ל-50th Street, קווים B, D ו-E ל-Seventh Avenueמחיר ממוצע לסועד: 76 דולר לארוחת צהריים של שלוש מנות, 135 דולר לארוחת ערב של ארבע מנות, 155-336 דולר לארוחת טעימות (בהתאם לסוג הארוחה)הזמנות: חובה, כמה שבועות מראש.אלטרנטיבה ראויה: לא מתאים לכם פירות ים? נסו את פר סה, אחת המסעדות המפוארות בעיר, לחוויה יוקרתית ואוכל מן המעלה הראשונה. תשאירו את הכפכפים במלון, אל תשכחו להזמין מקום חודש מראש, ושלא תחשבו על לבטל ברגע האחרון.

לאירועים מיוחדים. לה ברנרדין (צילום: אתר רשמי)

הצרפתית: בלתאזר מאז היווסדה ב-1997, כנראה שלא היה יום שבו בלתאזר לא היתה מלאה. קית' מקנאלי, השף המייסד והבעלים של כמה מהמקומות הלוהטים בעיר, סיפר פעם שמישהו הציע "לא לשבור לו את הרגליים" אם הוא ייתן לו שולחן. אבל עם מספיק תכנון מראש, גם אתם תוכלו לקחת חלק במה שהפך לאתר חובה. מעבר היותה טרנדית להפליא, בלתאזר באמת מציעה אוכל צרפתי משובח. יש לה תפריט שמשתנה בין הבוקר, לבראנץ', לאחרי הצהריים, לערב וללילה, לצד מנות צרפתיות קלאסיות כמו מרק בצל זוכה-פרסים, לחמים אגדיים, וארוחות בוקר מדהימות. במקביל תוכלו לצפות במי ומי של העיר, שממשיכים לפקוד את המקום גם אחרי כל כך הרבה שנים. בצמוד למסעדה יש את המאפייה של בלתאזר, שמציעה מאפים ומתוקים משובחים, ומדובר באלטרנטיבה לא רעה אם לא הצלחתם להשיג שולחן.» Balthazar – כתובת:  Spring Street 80, between Crosby and Broadway, אתר רשמי והזמנת מקומותהגעה: קו 6 ל-Spring Street, קווים N, R ל-Prince Street וקווים B, D, F, M ל-Broadway-Lafayetteמחיר ממוצע לסועד: 60 דולרהזמנות: חובה, כחודש מראש.אלטרנטיבה ראויה: שוב לא השגתם שולחן? אתם לא יכולים לטעות עם דניאל, מסעדה הרבה יותר יוקרתית (ויקרה) של השף דניאל בולון, שמבטיחה לכם חוויה צרפתית מהמעלה הראשונה. גם פה הזמנות הן חשובות ביותר.

תמיד טרנדית. בלתאזר (צילום: ralph and jenny, אתר רשמי)ההמבורגר: שייק שאק תשכחו ממקדונלד'ס – בניו יורק גם הפאסט פוד הוא בוטיק. מה שהחל לפני כעשור בעגלת נקניקיות קטנה במדיסון סקוור פארק הפך לרשת מסעדות מזון מהיר ענקית עם סניפים בכל ארה"ב ובעולם, שמגישה המבורגרים מעולים, נקניקיות ומילקשייקים עשירים. הבשר שלהם הוא 100 אחוז אורגני, ללא הורמונים ואנטיביוטיקה, ההמבורגר הצמחוני שלהם הוא למעשה פטריית פורטובלו טעימה ועסיסית, והלחמניות הרכות שלהם טעימות במיוחד. תעשו לעצמכם טובה ותמנעו מהסניף הגדול באזור טיימס סקוור  - תמיד יש תור, הישיבה לא נעימה ותמיד תמיד סואן. במקום זה, תקפצו לסניף הראשון במדיסון סקוור פארק, או לזה באפר ווסט סייד.» Shake Shack – כתובת: E 23rd street and Madison Ave‎

הגעה: קווים N ו-R לתחנת Broadway/E 23, קו 6 לתחנת 23 Stמחיר ממוצע לסועד: 15 דולרהזמנות: אין.אלטרנטיבה ראויה: רוצים להרגיש קצת פחות מסחריים? לכו על בורגר ג'וינט, המבורגריה נסתרת וחשוכה עם המבורגרים מעולים המתחבאת בלובי של מלון לה פרקר מרידיין ומציעה רק המבורגר, צ'יפס ושתייה. תהיו מוכנים עם ההזמנה כשמגיע תורכם.

» וול דאן: ההמבורגרים הכי טובים בניו יורק

100 אחוז אורגני. שייק שאק (צילום: Jeffrey_Allen, פליקר)

הברביקיו: פט סאו הדבר הכי קרוב לטקסס בניו יורק נמצא בכלל בוויליאמסבורג, האזור הכי היפסטרי בעיר. בסופם של הליכה מהסאבוויי ותור אימתני, תגיעו לעמדת הברביקיו, שם תצטרכו לבחור מהמוצג לפניכם איזה בשר מעושן אתם רוצים, כמה, ואיזה תוספות – המבחר משתנה מדי יום, ואין אופציות רעות. הרטבים, הבישול וההשרייה כולם נעשים במקום, והטעם שלהם נהדר. הכל יוגש כיחידה אחת על אותו מגש יחד עם סכ"ום כמספר האנשים, ואז תצטרכו למצוא מקום בין שלל שולחנות הפיקניק העמוסים שממלאים את המתחם רחב הידיים ולחלוק. תצרפו לזה גלון של אחת הבירות הייחודיות שמציעים שם, ויש לכם יופי של ברביקיו טקסני. » Fette Sau - כתובת: Metropolitan Avenue 354, between Havemeyer and Roeblingהגעה: רכבת L ל-Lorimerמחיר ממוצע לסועד: 35 דולרהזמנות: איןאלטרנטיבה ראויה: רוצים מסעדה נורמלית עם מלצרים? נסו את דינוזאור ברביקיו, מוסד אותנטי לא פחות וטעים ביותר בהארלם. חוץ מבשרים, גם התוספות שלהם מסורתיות – אל תוותרו על המק-אנד-צ'יז והקולארד גרין (כרוב מבושל). לכאן דווקא תצטרכו לעשות הזמנה.

הכי קרוב לטקסס. פט סאו (צילום: Chun's Pictures, פליקר)הטרנדית: הקרונט של דומיניק אנסל טירוף הקרונאט – שילוב בין קרואסון לסופגנייה – טרם שכך, וגם אתם יכולים לנסות את מזלכם ולחנות מחוץ למאפייה של דומיניק אנסל בסוהו כדאי לשים ידיים על המאפה הכי לוהט בעיר. יש רק טעם אחד בכל פעם, אך הוא משתנה מדי חודש: בעבר הציע אנסל קרונאט עם מסקרפונה ותאנים, קוקוס, ריבת חלב, תפוח וקרם פרש ועוד. ינואר 2014 מוקדש לחמאת בוטנים עם רום וקרמל. לאחרונה השיקה המאפייה גם שירות הזמנות באינטרנט: בכל יום שני ב-11 בבוקר, ניתן להיכנס למערכת ולהזמין עד שישה קרונטים לאחד מימי השבוע-שבועיים אחרי, כלומר שמי שייכנס למערכת ביום שני, 13 בינואר 2014, יוכל להזמין לאחד מימי השבוע שבין 27 בינואר ל-2 בפברואר. האיסוף מתבצע מהמאפייה, רק קחו בחשבון את התורים הארוכים - שמתחילים כבר בשעות הבוקר המוקדמות. דומיניק אנסל מציע כמובן שלל מאפים וקינוחים צרפתיים אחרים שזכו לשבחים ומצדיקים ביקור, וגם מבחינה ויזואלית מדובר בחוויה נעימה ביותר.» Dominique Ansel Bakery כתובת:  Spring Street 189, between Thompson and Sullivanהגעה: קווים C ו-E לתחנת Spring Streetמחיר ממוצע לסועד: 5 דולר לקרונט בודדהזמנות: לישיבה – אין. הזמנת קרונט באינטרנט אלטרנטיבה ראויה: מרגיש לכם משימה קשה מדי? תנסו את הראמן בורגר, כל סוף שבוע בשוק הפשפשים של וויליאסבורג. המבורגר עם איטריות ראמן דחוסות במקום לחם זה הדבר הלוהט הנוכחי, והתורים יותר קצרים (ויש גג!).

משתנה מדי חודש. קרונאט של דומיניק אנסל (צילום: Chun Yip So, פליקר)הצמחונית: קנדל 79

יש דבר כזה מסעדת יוקרה טבעונית. קנדל 79 באפר איסט סייד מתהדרת באווירה חגיגית ויקרה, בשירות מקצועי, ובמנות מגוונות ומורכבות שלא היו מביישות אף מסעדה קרניבורית – רק שכאן הכל אורגני, ידידותי לסביבה וללא אף מרכיב מן החי. המקום מציע גם תפריט נטול גלוטן למי שצריך, ואפילו היין והבירות כולם אורגניים. המקום עושה פלאים עם כל גווני תחליפי הבשר - מסייטן וטמפה ועד סויה וטופו - ומציע ספיישלים קבועים המשתנים מדי יום לצד התפריט הקבוע. אל תוותרו על הקינוחים - לא צריך חלב או ביצים כדי להפוך את מעדן חמאת הבוטנים והשוקולד שלהם לעשיר ומפנק. קנדל 79 היא האחות המפוארת של קנדל קפה, ששני סניפיו הנעימים והטעימים מציעים אוכל פשוט וזול יותר. » Candle 79 – כתובת:  East 79th Street 154, at Lexington Ave, אתר רשמי והזמנת מקומותהגעה: קו 6 לתחנת 77th Streetהזמנות: כדאי, כמה ימים מראש.אלטרנטיבה ראויה: האפר איסט סייד רחוק לכם? תנסו את דירט קנדי, אחת המסעדות הצמחוניות הטובות בעיר על פי שלל פרסומים כמו זאגאט וטיים אאוט ניו יורק. ניתן להמיר כל מנה שם לגרסה טבעונית לחלוטין. 

» המסעדות הצמחוניות והטבעוניות הטובות בניו יורק

גן עדן למזון בריא. Candle 79 (צילום: אתר רשמי)

המאפייה: מגנוליה בייקרי יש אולי מאפיות טובות ממגנוליה, אבל יש מעט מאוד שהן איקוניות יותר. כבר כשפתחה את הסניף הראשון שלה ב-96' היה ברור שמדובר בלהיט, אבל התכנית "סקס והעיר הגדולה" היא זו שהפכה אותה לסמל תרבות. מאז, הקאפקייקס המפורסמות של מגנוליה הופיעו בשלל סדרות וסרטים והפכו לעצירת חובה בכל ביקור. המאפייה מציעה שלל טעמים והקאפקייקס גדולים ועשירים בזיגוג. אבל שימו לב: הלהיט האמיתי במגנוליה הוא לא הקאפקייק, אלא הבננה פודינג. מקצוענים אמיתיים יודעים לא להתפתות מהצבעים המושכים והקישוטים החגיגיים, אלא ללכת דווקא על הקופסה הצנועה עם הפודינג הצהבהב והעוגיות. רבים מסכימים שמדובר בחוויה משנת חיים, ויכול להיות שתצליחו אפילו למלא כרטיסייה שלמה ולקבל את העשירי במתנה.  » Magnolia Bakery - כתובת: West Village: 401 Bleecker Street, at West 11th Street. ניתן למצוא סניפים קטנים גם בתוך בלומינגדיילס, גרנד סנטרל, ורוקפלר סנטר. לרשימת הסניפים המלאההגעה: קווים 1, 2, 3 ל-14th Streetמחיר ממוצע לסועד: 3.25 דולר לקאפקייק, 5 דולר לבננה פודינג קטןהזמנות: איןאלטרנטיבה ראויה: מעדיפים עוגיות? אל תוותרו על לוויין בייקרי, שהעוגיות המפלצתיות שלה הן הדבר הכי טרי ונימוח שתתקלו בו בעיר. כל האופציות טובות, אבל שיבולת השועל-שוקולד והשוקולד-שוקולד כנראה מנצחות. תתכוננו לוותר על ארוחת ערב. כמו כן, עדיין לא אייקוני אבל בהחלט קוצר מחמאות - הסניף של מאפיית לחמים ביוניין סקוור עושה הרבה כבוד בגיליון האחרון של הניו יורק מגזין. זה הזמן ללכת לדרוש בעלות על הדבר החם הבא. 

» ניו יורק בעקבות סקס והעיר הגדולה 

 אייקוני. מגנוליה קאפקייקס (צילום: sunshinecity, פליקר)

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>