1. עולם
  2. ניו יורק
  3. כתבות

זהב שחור: הקפה הכי טוב בניו יורק

בניו יורק יודעים לעשות הכל כמו שצריך: אופנה, אמנות, פיצה, סנדוויצ'ים ואפילו קפה. במקום להיכנס לסטארבקס, להזמין קפה דלוח ולהתבאס מהווי פיי האיטי, קבלו את כוסות הקפה הכי טובות בתפוח הגדול

בשנים האחרונות האמריקאים מבינים משהו שבארץ יודעים כבר מזמן: קפה זה אומנות. אין סיבה להגיע לניו יורק ולבזבז את הזמן בסטארבקס, עדיף להיכנס לאחד מבתי הקפה שלוקחים את עצמם ברצינות. מכונות הקפה המשוכללות ביותר, פולי קפה שנבחרו בקפידה, קלייה, טחינה וחליטה במקום ובריסטות עם ניסיון של שנים  - הקפאין בעיר הנוצצת ללא ספק זוכה לשדרוג משמעותי.

» ניו יורק - לכל הכתבות וההמלצות
» ברים נכונים בתפוח הגדול
» המוסדות הקולינריים של ניו יורק
» מוזיאונים בניו יורק

טיול בצפון אירופה: קפה 1668

קפה 1668, מוסד פופולרי בטרייבקה, נוסד על ידי שני אחים משוודיה, והשורשים הסקנדינביים מתבטאים באווירה ובתשומת הלב לפרטים. העיצוב פשוט וטבעי, המאפים ייחודיים ועשירים, הקמע של הקפה  - כבשה צמרירית וחמודה - מופיעה בציורים או כבובת עץ קטנה על הדלפק, והכלים כולם של חברה פינית. הקפה עצמו נקנה ישירות מארצות המקור (סחר ישיר), ואת הקפה הם קולים בעצמם. המקום מתהדר במכונת קפה חדשה מן המשוכללות בעיר (אלפא-דומינצ'ה), ובמגוון של קפה ממקור אחיד. גם האספרסו וגם הפור-אובר זוכים לשבחים בזכות המרקם החלק והטעם העשיר. שני הסניפים נמצאים במרחק תשעה בלוקים זה מזה, כשבדרומי מבינהם יש וויי-פיי והמון מקומות ישיבה, מה שהופך את הסניף למקום כיפי במיוחד לעבודה או מנוחה. 
» Kaffe 1668 – לכל הפרטים

כמו של האנה: קפה גראמפי

קפה גראמפי הוא רקע לסצנות רבות בסדרה "Girls" של לנה דנהאם, גיג שבהחלט תרם לפרסום של המקום, אבל חובבי קפה אמיתיים הכירו את גראמפי עוד הרבה לפני. הקפה השכונתי מברוקלין, שעם הזמן ובלי יותר מדי רעש גדל וצמח לרשת של חמישה סניפים, לוקח את אומנות בתי הקפה ברצינות. בגראמפי עושים הכל לבד: קולים את המגוון הרחב של הפולים בעצמם ואופים את כל המאפים במקום. השנה הם יפתחו סניף שישי, ויגדילו את מתקן הקלייה, אבל את הווייב השכונתי והנעים הם מקפידים לשמר (באף סניף אין חיבור לאינטרנט מעיקרון). יודעי דבר טוענים שהקפוצ'ינו שלהם הוא מהטובים בעיר.
» Cafe Grumpy – לכל הפרטים

כולל טים-טאם: טובי'ז

טובי סמית', מייסד טובי'ז, הוא אשף קפה אוסטרלי שעבד במטעי קפה בגואטמלה וברזיל כדי ללמוד את מיטב פרקטיקות הקלייה ולמצוא את מיטב הפולים. כשחזר החל לקלות פולים במוסך של אמא שלו בסידני. כיום הוא מנהל שני סניפים בניו יורק – אחד קטן, בשדרה החמישית, וגולת הכותרת – לופט מעוצב בחנות בשר לשעבר בוויליאסבורג שבברוקלין. מעבר לחלל הנעים, שמלא תמיד בהיפסטרים עם לפטופים, בטובי'ז קולים את הקפה במקום ומתהדרים במכונת קפה מסוג לה מזורקו סטראדה משובחת, הראשונה בעיר. מומחי קפה ממליצים על הפלאט ווייט, מעין לאטה קטן וחזק יותר. בקיץ המקום מציע קפה קר בשלל טעמים ועם מיני תוספות מיוחדות, ומידי פעם ניתן לקנות שם טים-טאם, חטיף השוקולד האוסטרלי הישן והטוב, מחווה לארץ המקור של הבעלים.
» Toby’s Estate – כתובת: 81 East 45th Street New York, New York 10169 USA 
» טובי'ז - אתר רשמי

קפה ודרינק: סוויטליף

סוויטליף הוא אתר עלייה לרגל לחובבי קפה, עם שני סניפים שונים באופיים, אך זהים באיכותם בלונג איילנד סיטי בקווינס ובוויליאמסבורג שבברוקלין. המיקום המקורי, בשדרת ג'קסון, הפך למוקד עלייה לרגל עם מבחר פולים מרשים, אספרסו ממקור אחיד ואייס קפה בתערובות ייחודיות, כשכל מנה של קפה נשקלת עד לרמת הגרגר. למרות הטכנולוגיה המתקדמת, בסוויטליף מקפידים על חלל חם ונעים, עם הרבה עץ, רהיטים עתיקים והרבה מקומות ישיבה. בברוקלין, סוויטליף מציעים כמה סוגים של אספרסו – מקור אחיד ותערובת עונתית – וממש ניתן להרגיש בהבדל בין השוטים. המיקום החדש, גם הוא בלונג איילנד סיטי ממש ליד החוף, הוא חצי בית קפה-חצי בר: שילוב של אספרסו בר של סוויטליף עם ובר אלכוהול של דאץ' קילז, בר יוקרתי ומכובד. אחרי שש בערב, ניתן להזמין אחד מהקוקטיילים המיוחדים.
» Sweetleaf – לכל הפרטים
» סוויטליף - אתר רשמי

קטן ואיכותי: אברקו

כבר כמה שנים טובות שאברקו, בית קפה שמכיל שישה אנשים בעמידה בקושי, זוכה לשבחים על הקפה. הפולים מגיעים מקאונטר קאלצ'ר קופי המשובח, והבריסטות שלהם מקצוענים אמיתיים, כאלו שמקפידים על יחס החלב לקפה עד לטיפה האחרונה. הקורטאדו, הקפוצ'ינו, והפילטר -  כולם מוצלחים ביותר, וגם מבחר המאפים שנעשים במקום כבר מוכרים, ומשלבים בין מתוק למלוח: עוגיות עם זיתים, עוגת שמן זית בחושה ועוד. בגלל הגודל של המקום וההקפדה על החליטה (מה שאומר שכל כוס לוקחת כמה דקות הכנה), יש סיכוי טוב שיהיה תור.
» Abraco – כתובת: 86 E 7th St, 10003 New York
» אברקו - אתר רשמי

שוודי, איטלקי ואמריקאי: זיבטו

קטנטן ומפונפן, זיבטו אספרסו בר הוא אולי הדבר הכי קרוב לאספרסו איטלקי אמיתי שתמצאו בניו יורק. הבעלים, מגיע משוודיה אבל מביא את הפולים שלו מאיטליה ומגיש את האספרסו עם כוסית מים קרים כמו שצריך ולא תמצאו שם בריסטה עם פחות מארבע שנות ניסיון. בעמדה הצרה, האסתטית והנקייה אין מקומות ישיבה והיא מיועדת לאנשים בתזוזה. יחד עם זאת המאפים משובחים ביותר, והאספרסו אידאלי למי שאוהב את הקפה שלו כמו בארץ. 
» Zibetto – כתובת: 1385 6th Ave, New York, NY 10019 

מעצמה של קפה: ג'ו

ג'ו התחילה בסניף קטן בתחילת העשור הקודם וכיום מחזיקה בתשעה סניפים בניו יורק ושניים בפילדפיה, ונחשבת לאחת הרשתות העצמאיות הכי גדולות בעיר. הם מעבירים קורסים וכיתות לבאריסטות, ומוכרים את הקפה – אותו הם קולים בעצמם בשנים האחרונות - בסיטונאות. מומחי קפה אמיתיים חייבים לעשות עצירה ב"פרו-שופ", חנות המקצוענים של ג'ו, שם ניתן לקבל תשובות על כל השאלות, לקנות את כל האביזרים הכי מתוחכמים, ולנסות מגוון גדול ומשתנה של קפה. זה לא בדיוק בית קפה ואין מקומות ישיבה, אבל מי שבאמת מעריך קפה ימצא את החנות שווה ביותר. תנסו את אחד משמונת המוקדים הנוספים בשביל החוויה עצמה.
» Joe the art of coffee – לכל הפרטים
» קפה ג'ו - אתר רשמי

המניות הכי נכונות: בלו בוטל

בלו בוטל יובא לניו יורק מאזור סן פרנסיסקו והמפרץ וכבר אז המוניטין הלך לפניו. מדובר במוזיקאי לשעבר שמאס בחיקויי הקפה של סטארבקס, ופתח את בלו בוטל במטרה להחזיר את הקפה למקורות. בבלו בוטל משתמשים בציוד וינטג' לקלייה ונקראים על שם בית הקפה הראשון במזרח אירופה (שקם במאה ה-17). הכנת קפה פילטר נעשה לוקח כמה דקות, כי הפולים נגרסים, מסוננים, ונחלטים לכל כוס בנפרד עם ההזמנה. מעבר לפריסה בחוף המערבי, לבלו בוטל יש שישה סניפים בניו-יורק, פלוס עמדה בשוק האוכל של וויליאמסבורג בשבתות. אנשי ההיי-טק של עמק הסיליקון כל כך מעריכים את בלו בוטל, שבכירים בחברות כמו גוגל ואינסטגרם השקיעו כסף בפתיחת סניפים חדשים בכל רחבי המדינה. מומלץ לנסות את האייס-קפה, מיובא מקיוטו ומסוגנן בהתאם במכונה מיוחדת. גם הוא, כמובן, נחלט על המקום.
» Blue Bottle – לכל הפרטים
» בלו בוטל - אתר רשמי

הקפה של דור הביט: סטאמפטאון

מקורה של סטאמפטאון הוא מפורטלנד, אורגון, אבל כרגע היא אוחזת בעשרה סניפים ברחבי ארצות-הברית, שניים מהם בניו יורק. שמה הטוב של הרשת הולך לפניה, וכבר כמה שנים טובות שהקפה המוקפד והעשיר שלה נמצא גבוה בדירוגים. הפולים שהם קולים (ונרכשים בסחר ישיר) נמכרים בשלל חנויות ובתי קפה יוקרתיים, והחללים שלהם נעימים ומזמינים. שנה שעברה נפתחה חנות הדגל בחוף המזרחי, על חורבות חנות ספרים של דור הביט בגריניץ' ווילג', והוא מוקד חובה לסנובים של קפה. בריסטות מהמקצועיים שיש בעיר מכינים אספרסו במכונת לה מרזוקו סטראדה בעיצוב מיוחד בשבילם, בר שלם של פור-אובר בחלק האחורי, והזכות לבחור לא רק מאיזה פולים אתם רוצים את הקפה שלכם, אלא גם על איזה גאדג'ט אתם רוצים אותו. הם מחזיקים באספרסו ממקור אחיד (בניגוד לתערובת), ובכל יום בצהריים מציעים טעימות מבר הקפה שלהם בחנות.
» Stumptown  - כתובת: 18 West 29th Street New York, NY 10001 



לממהרים ולעצלנים: גימי

לגימי יש שלושה סניפים, שניים בוויליאמסבורג ואחד בנוליטה במנהטן, ובכולם הקפה מצוין. בשביל המבחר והמרחב, בקרו בסניף החדש במערב וויליאמסבורג (רחוב רובלינג), שם יש שתי מכונות אספרסו – אחת למקור אחיד והשניה לתערובת, מקומות ישיבה בחוץ, חלל ללימוד והתמחות בהכנת קפה ומדי פעם גם אירועים פתוחים לציבור. בנוליטה אין מקומות ישיבה (וגם לעמוד זה לא מובן מאליו), אבל למי שממהר, במיוחד בימים יפים, זה פתרון מעולה. חובבי קפה נשבעים באיכות של הקפוצ'ינו, וגם האספרסו זוכה לשבחים.
»  Gimme! Coffee – כתובת: 228 Mott Street, New York, NY 10012

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>