1. עולם
  2. מדריד
  3. כתבות

ברצלונה, מאחורייך: המסעדות הכי חמות במדריד

סצנת האוכל במדריד משתדרגת בשנים האחרונות ומציעה הרבה יותר מטאפאס מקומיים. המבורגרים, סנדוויצ'ים, קינוחים מיוחדים, מסעדות שף וברים מעוצבים – המסעדות הכי טרנדיות במדריד

בשנים האחרונות מדריד נמצאת בעיצומה של מהפכה גסטרונומית. אם בעבר היה קשה למצוא אוכל ושירות איכותיים במסעדות ממוצעות במחיר סביר, שלא לדבר על אוכל פיוז'ן או בינלאומי, היום כל שבוע נפתחת מסעדה מסוגננת שמתאימה לכל כיס. מסעדות ביסטרו, גסטרו-ברים, מסעדות בראנץ', מסעדות המבורגר-גורמה, גלריות-מסעדות ועוד חיבורים עם המילה גסטרונומיה, צצות כפטריות אחרי הגשם, בשלל עיצובים ניו יורקים, פריזאים ולונדונים, לצד מסעדות ספרדיות טיפוסיות שמוסיפות מאפינס לתפריט הקינוחים. יש הטוענים שזהו אובדן של האופי הספרדי המובהק, אבל רוב המדרידאים מברכים על המגוון החדש שבתפריט והעלייה באיכות האוכל במסעדות הקיימות.

» מדריד - לכל הכתבות וההמלצות
» שופינג במדריד - המדריך המלא לקניות בזול
» מדריך חיי הלילה במדריד

בכל עיר צריך המבורגר היפסטרי

אם חשקה נפשכם בהמבורגר עסיסי באווירה היפסטרית, זומבי בר הוא המקום בשבילכם. העיצוב מגה טרנדי, מלא בסקייטבורדים ישנים ופסל ענק של רונלד מקדונלד תלוי על הקיר. התפריטים מוגשים בתוך קומיקסים ישנים והשתייה-בצנצנות ישנות, אבל גולת הכותרת היא ההמבורגרים. יש הטוענים שהם הכי טובים במדריד, מבשר שנטחן במקום ולחם מיוחד. הצ'יפס עשוי מגזר ותפוחי אדמה, ומוגש בסלסלות ברזל קטנות. יש גם אופציות לצמחונים, סלטים ומנות ראשונות, המבורגר עוף וסנדוויצ'ים למיניהם. ההמבורגר המקסיקני, עם גואקמולה חריף, הוא פופולרי במיוחד, וכך גם המבורגר הפרמז'ן, עם רוקולה וגבינת פרמז'ן. לקינוח - לא לוותר על הצ'יזקייק.
Zombie Bar – לכל הפרטים


הכי עמוס בעיר

לשני הסניפים של לה מוסה צריך להגיע מוקדם, אחרת אין סיכוי למצוא שולחן פנוי. לה מוסה לטינה מעוצב בסגנון תעשייתי, ויש מקום לשבת בחוץ ובר פינג פונג במרתף היינות הצבוע לבן. לה מוסה בשכונת מלזניה, הוא קטן ואינטימי יותר, ומעוצב עם מנורות מכל מיני סוגים. התפריטים כמעט זהים, עם טאפאס פיוז'ן טעימים במיוחד. הגואקמולה "do it yourself" מומלץ במיוחד, כנ"ל העגבניות הירוקות המטוגנות ונתחי האנטריקוט. המנות לא גדולות וכיפיות לחלוקה.
La Musa – לכל הפרטים

ספרד בין שתי פרוסות לחם

הקראמב הוא אחד מהמקומות הכי טרנדים היום במדריד. מגישים שם סנדוויצ'ים מדהימים באווירה ביתית, לצד בירות בוטיק מאזור מדריד. האוכל הוא הניגוד המוחלט לסנדוויץ' הטיפוסי שניתן למצוא במסעדות ברחבי ספרד (הנקרא בוקטה), שמגיע יבש בלי אפילו פרוסה אחת של עגבנייה. סנדוויץ' הלחי והרוסטביף מומלצים מאוד.
Crumb – לכל הפרטים

 

הכלב הכי נכון בסביבה

בניסיון להכניס שיק לאוכל המהיר הטיפוסי, מסעדת It Dogs השאילה את השם מעולם האופנה (It Bags - שם שניתן לתיקים מבתי האופנה היוקרתיים בשנות ה-90'). מסעדה זו מגישה את הנקניקיות שלה לצד כוסות קאווה. הקירות מקושטים בעמודים הראשיים של מגזין It Bags, איך לא.
It Dogs – לכל הפרטים

הכל מהכל

גסטרו בר מגניב, הנמצא בשכונת לה לטינה התוססת, וכולל שתי קומות מעוצבות ומיוחדות. לקומה הראשונה קוראים Vintage Bar, והיא מעוצבת עם ספות, דלתות, שולחנות וחלונות ישנים וממוחזרים בצורה מקורית. הדרך הכי טובה להגדיר את הקומה התחתונה היא "ניאו ספרדית"- שלושה מרתפי יינות שונים, המשלבים מרצפות וקירות ספרדים טיפוסיים לצד בר מודרני. בבר למעלה יש תפריט אוכל רחוב עם מאכלים בינלאומיים טעימים. למטה יש תפריט הרבה יותר מגוון, עם מנות ספרדיות עממיות לצד אוכל בינלאומי ופיוז'ן. נסו את הקוסקוס השחור (בדיו של דיונון) או את זנב השור. 

LaCcava - לכל הפרטים

מודרני וקלאסי. LaCcava (צילום: אתר רשמי)בכלל לא הודי

דאבאוואלה הוא השם ההינדי לנערי השליחים המביאים אוכל ביתי לעובדים בבתי החרושת והמשרדים בבומביי. בניגוד לשם ההודי, המטבח כאן הוא ספרדי מובהק, עם תפריט מכובד של טאפאס אופייניים לשווקים. בקומה העליונה נמצאת מסעדה יקרה מעוצבת בסגנון ארט-דקו. בקומה התחתונה נמצאת הטברנה העכשווית של הדאבאוואלה, ה-Dabbawalla Underground, המתאימה לכל כיס. במרתף יינות מדרידאי עם קירות לבנים ומרצפות שנות ה-50' אפשר לטעום מולים ברוטב אדום, טוסטונים עם סרדינים, רוטב מוחו מהאיים הקנריים ובצל מקורמל, ביצים בכמהין ועוד טאפאס מדהימים.

Dabbawalla – לכל הפרטים

טברנה או מסעדה? Dabbawalla (צילום: עמוד הפייסבוק)באווירה בינלאומית

המסעדה הכי חמה בשכונת Chueca הצבעונית לא מחדשת ולא מפתיעה, אבל זה כל הקסם שלה. תפריט בינלאומי עם נטייה ספרדית, עיצוב מוקפד ויפה, אווירה צעירה וכיפית במרחב גדול ומואר ושירות מצוין ממלאים את המסעדה מהבראנץ' בבוקר ועד הקוקטיילים המאוחרים של הלילה. הבעלים ניסו ליצור מקום פשוט ויפה בסגנון צפון אירופאי, העונה על כל מה שהם היו רוצים במסעדה. נסו את ה-Pintxos, הבאים מחבל הבסקים על הבר, או את נקניקיית ה- Bratwurst הטעימה.Bon Vivant & Co – לכל הפרטיםיוקרתית ביותר

השף דויד מוניוז, ממסעדת הDiverXo בעלת שלושת מצנפות גומיו (מדד האוכל היוקרתי), פתח את המסעדונת האקלקטית הזאת בקומה התשיעית של הכלבו היוקרתי אל קורטה אינגלס, לצד חנות הגורמה שלה. מיקום קצת מוזר למסעדה כזאת, אולם הנופים הנשקפים מהחלונות מצדיקים אותו. חלל המסעדה פתוח, ואת מנות הטאפאס-פיוז'ן ההיספנו-אסיאתיות, אוכלים בעמידה. המסעדה פתוחה עד לשעות הקטנות של הלילה והמנות המומלצות הן עוף פקין, סרטן סינגפור ודג מקרל. StreetXo – לכל הפרטים

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>