1. עולם
  2. גלובלי

תיאבון בינלאומי: השפים הישראלים שעושים לנו כבוד בחו"ל

אייל שני מלמד את האירופאים איך עושים כבוד לעגבניה, מאיר אדוני מספק וייב ים תיכוני בתפוח הגדול ואסף גרניט מבשל בצד השני של הכביש - אשפי המטבח המקומיים מראים שיש להם מה למכור גם מעבר לים

אסף גרניט
הביא את הבלאגן ללונדון. אסף גרניט צילום: מנחה נופה

בזמן שישראל נהפכת למעצמת על קולינרית, השפים הישראלים לא מסתפקים בהצלחה מקומית ופונים גם לחו"ל. מלונדון ועד לוס אנג'לס, ישראלים מריצים מסעדות יוקרה עטורות שבחים ומאכילים את מפורסמי העולם. אלה המאסטר שפים שהצליחו בגדול וגם אתם מוזמנים לטעום - רק אל תשכחו להזמין מקום וללמד את המקומיים איך להגיד "בתיאבון".

» אסף גרניט פותח הכל בראיון מיוחד
» סיור קולינרי מפנק בפראג
» יעדי לואו קוסט מומלצים
» איפה חברי הקהילה יכולים להתחתן?
» מדור אוכל עכבר העיר
» עכבר עולם

אייל שני - מזנון (וינה ופריז)

האיש שהכיר לנו את שירת העגבנייה תירגם את ההצלחה לגרמנית וצרפתית ופתח סניפים בוינה ופריז. נראה שהמזנונים בגולה מאוד דומים למקור התל אביבי, כולל מוזיקה רועשת ויאללה בלאגן - והכל בפיתה גורמה. למקרה שאתם בחו"ל ומתגעגעים, תמצאו שם מעדנים מקומיים כמו ביף בורגניון בסניף הכשר בפריז או "שפכטל" עוף בוינה, וגם את הלבן והאדום והטחינה שאתם רגילים לזלול. בסתיו הופצו שמועות ששני לא שבע ושבקרוב יתווסף לתפריט שלו סניף חדש בניו יורק. מעניין אם יהיה שם תפוח גדול בפיתה.
» המזנון בפריז - כתובת ושעות פעילות
» המזנון בוינה - כתובת ושעות פעילות

איך אומרים כרובית בצרפתית? המזנון של אייל שני:

מאיר אדוני - Nur (ניו יורק)

איזה שף אילתי סחף את תל אביב, התפרסם על המסך הקטן ופתח מסעדה מצליחה בניו יורק? טוב, התשובה רשומה בכותרת: השף מאיר אדוני. רובכם ודאי מכירים אותו בזכות המנות האקסקלוסיביות שהוא הגיש במסעדת כתית והמזללה ז"ל, אם לא מבלו סקיי או לומינה, או פשוט בתור שופט בתכנית הריאליטי "משחקי השף". במסעדת Nur הניו יורקית אדוני מגיש מנות באותו וייב ים תיכוני שמשלב בין טכניקה צרפתית למוצא מרוקאי, כמו פריקסה מוח או טרטר פלסטיני עם קרם חצילים מעושן. יש לו קומבינה עם Breads Bakery (לחמים) הישראלית והמוצלחת גם היא, אז תיזהרו לא לשבוע רק מהלחם.
» Nur - כתובת ושעות פעילות

מסעדת נור בניו יורק
מצליח בתפוח הגדול. מסעדת נור של מאיר אדוני צילום: Paul Wagtouicz

טל רונן - Crossroads (לוס אנג'לס)

מה שטוב בשביל אופרה ווינפרי טוב גם בשבילנו. מסעדת קרוסרואדס בשדרות מלרוז בלוס אנג'לס מגישה אוכל טבעוני, אבל אל תיבהלו - השף עטור השבחים טל רונן הקים אותה כדי שתהיה מקום מפגש לאוכלי-כל ולא רק למלחכי עלים. רונן היה היועץ של מלכת הטלוויזיה אופרה ווינפרי במהלך 21 ימי הטבעונות שלה והוא גם מחבר רב-המכר של הניו יורק טיימס "The Conscious Book", אז אפשר לסמוך עליו. במסעדה מגישים מנות "בשריות" ומגוון של ירקות בהשראה ים תיכונית, ויש גם קוקטייל בר מזמין שמאפשר להשתכשך עם מיטב הסלבס ההוליוודים.
» Crossroads - כתובת ושעות פעילות

טבעוני או לא, אנחנו מכורים. קנלוני ב-Crossroads:

יותם אוטולנגי - NOPI, Ottolenghi (לונדון)

יותם אוטולנגי הוא סיפור הצלחה קולינרי. השף בן ה-48 אמנם נולד בירושלים, אך עבר לבריטניה ב-1997. כיום הוא הבעלים של מסעדת אוטולנגי (יחד עם שותפו הפלסטיני סמי תמימי) ומחזיק בארבעה סניפים בלונדון (נוטינג היל, קנזינגטון, בלגרביה ואיזלינגטון) וכן במסעדת NOPI שבסוהו. אוטולנגי מומחה במטבח הים התיכוני ורוב סניפי אוטולנגי מתפקדים גם בתור בתי קפה וטייק אוויי. כאילו שזה לא מספיק, אוטולנגי כותב טור אוכל שבועי בגארדיאן, וכן פירסם בעבר ספרי בישול שהפכו לרבי מכר.
» NOPI - כתובת ושעות פעילות
» Ottolenghi - כתובת ושעות פעילות

פה גדול. מנה מפתה ב-Ottolenghi:

A post shared by Ottolenghi (@ottolenghi) on

גל בן משה - Glass (ברלין)

יוקר המחיה בארץ דחף עשרות אלפי ישראלים להגר לברלין מחוסר ברירה, אך השף גל בן משה עבר לשם לאחר שכבר בישל במסעדות בארץ (מסה, הוטל מונטיפיורי, אורקה) וגם בשיקגו ולונדון. הוא פתח בבירה הגרמנית את מסעדת גלאס, ואחרי ארבעה חודשי פעילות בלבד היה מועמד לקבלת כוכב מישלן ובסוף "רק" נכנס לספר ההמלצות שלהם. בגלאס הוא שם דגש על האוכל עצמו לעומת המסביב, ומשתמש בו לדבריו כדי לספר סיפור. בהתאם, המנות נראות כמו יצירות אמנות פוסט-מודרניות שלא נעים לקלקל, אבל אנחנו בטוחים שזה טעים אש.
» Glass - כתובת ושעות פעילות

זה ממש לא מילקי. מנה במסעדת Glass:

A post shared by GLASS (@glassberlin) on

עינת אדמוני - Balaboosta, Bar Bolonat (ניו יורק)

ג'ודי פוסטר, שרה ג'סיקה פארקר, סטיבן שפילברג והקלינטונים - כולם אכלו אצל עינת אדמוני. היא למדה בישול בתדמור ונסעה בסך הכל לסטאז' קטן בניו יורק, אך התאהבות בבחור מקומי גרמה לה להשאר, להקים משפחה ולפתוח מסעדות. דוכן פלאפל מצליח אחד לאחר מכן והשתתפות בתכניות ריאליטי הביאו אותה לפתוח את מסעדת בלבוסטה, מסעדת אוכל ישראלי באווירה ביתית, וגם את בר בולונאט היותר יוקרתית אם כי עדיין ים תיכונית. אחת ממנות העל שלה אף כוללת חתיכות במבה - זאת, רבותיי, חוצפה ישראלית.
» Balaboosta - כתובת ושעות פעילות
» Bar Bolonat - כתובת ושעות פעילות

כל הגדולים ממליצים. המבורגר טלה ב-Balaboosta:

A post shared by Balaboosta (@balaboostanyc) on

אסף גרניט - Palomar, The Barbary, Balagan (לונדון ופריז)

האיש מאחורי קבוצת מחניודה הירושלמית ושופט "משחקי השף" מביא את הניחוחות מבירת ישראל לבירת אנגליה, עם פאלומר המוקפדת וברברי השובבה. כמו במחניודה, גרניט וחבריו יצרו תפריט שמושפע מהמטבח הים תיכוני, כולל "Nishnushim" במבטא בריטי, הפולנטה המפורסמת ממסעדת האם וגם כנאפה לונדונית מקושטת בפטל. והיי, מסתבר שהבריטים עפים על זה - ב-2014 הכריז מגזין GQ הנחשב על פאלומר בתור המסעדה הכי שווה בלונדון, ב-2016 קבעו בטיים אאוט לונדון שהברברי היא אחת משלושת המסעדות הטובות בעיר, ורק השבוע נבחרה Palomar לאחת מ-100 המסעדות הטובות בממלכה. ריספקט.
» Palomar - כתובת ושעות פעילות
» The Barbary - כתובת ושעות פעילות
» Balagan - כתובת ושעות פעילות

אורי מנשה - Bestia (לוס אנג'לס)

אפשר לצפות לרעידות אדמה בלוס אנג'לס, אבל מי חשב שאחת מהמסעדות האיטלקיות הטובות בעיר תגיע משף ישראלי? בסטיה (חיית פרא באיטלקית) של אורי מנשה ממוקמת בדאון טאון של העיר, אזור תעשייתי שמאוכלס בעיקר על ידי אמנים. מנשה הוא בוגר אנג'ליני אוסטריה, אחת מהמסעדות האיטלקיות המפורסמות בלוס אנג'לס, כך שלא מפתיע שהוא הקים את בסטייה ונבחר על ידי מגזין Food & Wine ב-2015 כאחד מעשרת השפים הטובים באמריקה. בבסטייה תמצאו מנות כגון סלט מלון, אנילוטי (רביולי קטן ממולא בזנב שור) ולקינוח מקרון גלידת תות שדה בשמנת מתוקה. בליסימה.

» Bestia - כתובת ושעות פעילות

ישראלי עושה איטלקי בארצות הברית. ריזוטו בבסטיה:

מיכאל סולומונוב - Zahav (פילדלפיה)

מילא ניו יורק או לוס אנג'לס - המטבח הישראלי הגיע אפילו לפנסילבניה. השף מיכאל סולומונוב, זוכה פרס ה-James Beard Foundation, פתח שם את "זהב", מסעדה שמגישה אוכל ישראלי ויהודי בגוון עכשווי. סולומונוב נולד בגני יהודה, גדל בארצות הברית, וכשעלה לארץ בגיל 19 לקח את העבודה היחידה שהוא יכול היה לקבל - במאפייה. הדרך לשביל הזהב לא היתה קלה. אחיו נהרג בשנת 2003 במבצע צבאי ביום כיפור וסולומונוב התמכר לסמים קשים, אך זהב הצליחה למרות הכל ואף נבחרה לארח את האפיפיור בביקורו בעיר ב-2015. מנת הדגל של המקום היא כתף כבש עם גרגירי חומוס ורימונים, ואפשר למצוא שם גם חומוס וטחינה, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

Zahav - כתובת ושעות פעילות

כל מנה מלמיליאן. בורקס של "זהב":

A post shared by Zahav (@zahavrestaurant) on

יוסי חדד - Joseph By Joseph Hadad (בוקרשט)

בוקשרט אמנם עלתה לאחרונה לכותרות בהקשר לא כל כך חיובי, אך השף יוסי חדד הקים בבירת רומניה מסעדה יוקרתית על שמו. הוא מגיע במקור מקריית מוצקין, בן לשושלת טבחים, וכבר בגיל 15 החל את לימודיו המקצועיים. כאילו שזה לא מספיק רציני, הוא נשוי לטבחית, ועבד בעבר במסעדת רונדו במלון דן בחיפה, שם האכיל אח"מים כמו בן גוריון ואליזבת' טיילור. בבוקרשט הוא מגיש מנות שמשלבות בין המטבח האירופאי להשפעות תוניסאיות-מרוקאיות, כמו קרפצ'יו אננס וריזוטו עדשים שחורות עם קלמרי.
» Joseph By Joseph Hadad - כתובת ושעות פעילות

משהו קטן וטוב. רביולי אננס אצל יוסי חדד:

עכבר EXTRA

לעוד כרטיסים במתנה >>

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>