1. עולם
  2. גלובלי

בלי בשר: מדריך מסעדות צמחוניות באירופה

טאפאס בר צמחוני, זוקיני ומדליוני פקאן, גספאצ'ו אבוקדו - ועוד המלצות לארוחות גורמה ברחבי אירופה, נטולות בשר אבל מלאות טעם

תעשיית הבשר היא אחד הגורמים התורמים ביתר לזיהום הגלובלי. יחד עם זאת, נדמה שהזירה הקולינרית העולמית מעדיפה לאטום אוזניים. עבור התייר הצמחוני, בן דודו הטבעוני או אחיינם חובב האורגני, נסיעות לחו"ל עלולות להיות קשות מנשוא בכל הקשור למציאת מסעדה הולמת, שלא תתפשר על האיכות בשם הקרבה לטבע. בשנים האחרונות צצים יותר ויותר מקומות המספקים פתרונות יצירתיים לבעיה זו בדיוק, חלק לא מבוטל מהם מצליח למשוך אליו גם קרניבורים מושבעים. איגדנו עבורכם את מקומות ששווה להתעכב בהם ברחבי אירופה בכדי להשקיט את המצפון והרעב.

» רק לא קונטיננטלית: ארוחות בוקר טובות באירופה
» חו"ל למטיבי לסת: ארוחות שחיתות באירופה
» המסעדות הכשרות הטובות באירופה
» איפה לאכול באירופה? 9 המלצות בדוקות

לונדון: Eat and two veg

במשך שבעה ימים בשבוע אפשר למצוא ב-Eat and two veg אוכל צמחוני, המוגש במה שמכונה במחוזותינו אווירה ביתית-אך-מוקפדת. מדובר במסעדה די טרנדית, אשר זכתה גם לאישור רשמי של האגודה המקומית לצמחונות. התפריט במקום נע בין צמחוני לטבעוני וגם בבר, כך מבטיחים שם, תוכלו לדגום קוקטיילים טבעיים להפליא. תפריט הבוקר נע בין גרנולה עם חלב סויה לבין מנת טופו, עגבניות, פטריות, שעועית, תרד וטוסט – מעין גרסה פחות חוסמת עורקים לארוחת הבוקר הבריטית המקובלת, אם תרצו. בשלב המנות העיקריות של היום, מוגשות שם לא מעט וריאציות של תחליפי בשר, וביניהן כבש סויה, מנת נקניקיות צמחונית או מנת שניצל המבוססת על תחליפי פרוטאין. טווח המחירים נע בין 4-12 יורו למנה.

» Eat and two veg - איך מגיעים, שעות פעילות, מחירים ועוד פרטים

ברצלונה: Antonia Organic kitchen

שוק בוקריה הברצלונאי הינו מוקד קולינרי ידוע בעיר. עבור צמחוניים, מדובר בסיוט די מתמשך, רצוף בפירות ים ומנות בשר. בדיוק כאן נכנסת לתמונה Organic, מסעדה צמחונית-אורגנית בשירות עצמי. מאחורי הדוכן, מסתתרות מנות דוגמת המבורגר צמחוני, פאייה, או מגוון טאפאס על בסיס ירקות. ניתן לרכוש במקום תבלינים מסוגים שונים. למסעדה יש סניף הנמצאה בסמוך שוק בוקריה בו תוכלו למצוא טאפאס בר צמחוני למהדרין מבית היוצר שלהם. 

» אורגניק - מפת האזור, מחירים, המלצות ועוד פרטים על המסעדה

ברלין: La Mano verde

La Mano verde היא ייבוא ניו יורקרי, שמנסה לספק לתושבי ברלין ארוחות גורמה טבעוניות ונאות. כל הרכיבים הנכנסים למטבח הינם אורגניים. אולי זו הסיבה שבגללה Peta, ארגון אמריקאי לזכויות בעלי-חיים, בחר להעניק לה את פרס ה-Progress לשנת 2009, אשר שמור למצטיינים בתחומי התזונה, המדע והתרבות.מבחר המנות רחב להפליא ולמרות תדמית הגורמה המחייבת, מחיר המנה היקרה ביותר בתפריט עומד על 17.5 יורו. בין היתר, תוכלו להעביר כאן ערב שמורכב מגספאצ'ו אבוקדו, סלט פאפאיה ירוקה, רביולי ממולאים בריקוטה וקשיו, קארי צהוב תאילנדי ונטול גלוטן, ולקנח בפרפה מנטה וג'ינג'ר.

פראג: Lehka Halva

כמו רוב אחיותיה לרשימה זו, גם Lehka Halva (או "בראש צלול" בתרגום חופשי) מציע אורח חיים ליד הקינוח. במקום מציעים שילוב בין מנות טבעוניות וצמחוניות, בדגש על סגנון בישול בינלאומי. המסעדה ממוקמת בעיר העתיקה, בבניין שבו השתמשו לראשונה ב-1410. בגלגוליו הקודמים הוא שימש גם כבית תה די ידוע בעיר, אשר נסגר עם השיטפונות ב-2002. המסעדה הצמחונית נחנכה בו ב-2005, כאשר המטרה המוצהרת שלה היא להוות פרויקט המנסה לאזן בין עתיקות יומין לחדשנות, טכנולוגיה וטבע ובריאות. בכל יום בשבוע מציעים במסעדה מנות שונות, כאשר התפריט מפרט את אופיין – צמחוניות או טבעוניות. כך, למשל, תוכלו להיתקל שם במרק עדשים או בירקות אפויים עם אורז מלא, המבורגר מטופו או פסטה בפרמז'ן (105 כתר, כלומר: כ-24 שקל).

» להקה הלבה - מפת האזור, מחירים, שעות פעילות ועוד פרטים על המסעדה

Gentle Gourmet, פריז

לא רק שקשה למצוא מסעדות צמחוניות ראויות ברחבי העולם, הניסיון למצוא אכסנייה בעלת תפריט הולם כבר מתישה ממש. אם נדדתם לפריז, כדאי לשקול את Gentle Gourmet, אשר נפתחה ביולי האחרון ומתגאה בבד אנד ברקפסט צמחוני בלב בירת הפואה-גרה העולמית. במקום מקדשים ייצור ועשייה על בסיס חומרים שאינם פוגעים בחיות או בסביבה הגלובלית. לראייה, באתר הבית הם מדווחים (די בהתרגשות, יש להודות) על האירוע הקולינרי הטבעוני הראשון של פריז, שייערך בשבוע הבא, ב-22 בנובמבר, הכולל גם הדגמות חינמיות של בישול לכל אורכו. אפרופו קולינריה, בשעות הערב מצפה לכם שם ארוחת גורמה צמחונית בת ארבע או שלוש מנות (הכוללות גם שתייה) ומיועדות לעד שמונה סועדים. התפריט אמנם משתנה, אך האווירה הכללית כוללת מנות דוגמת זוקיני ומדליוני פקאן עם טעימות של מרק בצל או תאנים שלוקות בציר יין וליווי גלידת אגוזים. מדי יום א' מגישים מסעדה בראנץ' (תמורת 25 יורו) ואפשר גם לקחת ארוחות ארוזות ולצאת לפיקניק ברחבי העיר (15 יורו). לא זול, אבל בהחלט משתלם לסביבה.

» ג'נטל גורמה - מפת האזור, מחירים טלפונים להזמנות ועוד פרטים על המקום

אמסטרדם: De Waaghals

למקרה שתמהתם, פירוש שמה של De Waaghals שנפתחה אי שם ב-1981, הוא "נועז" בתרגום די חופשי. הגישה כנראה השתלמה, שכן כיום מדובר בנקודת מפגש טרנדית לשעות הערב עבור צמחוניים וקרניבורים כאחד. התפריט משתנה פעמיים בחודש. המסעדה, שמקפידה למתג את עצמה כנושאת אווירה לא רשמית, מציעה שורה לא מבוטלת של יינות אורגניים, לצד בירות שחלקן גם נרקחות במקום. צוות המסעדה מקפיד גם לארח תערוכות מתחלפות, אבל לגבי טיבן אנו כבר לא יכולים לערוב. במהלך הביקור, כדאי להתעדכן במנת הספיישל החודשית. בימים אלה, למשל, מדובר במנה צמחונית בסגנון קייג'ון, הכוללת גם חציל מטוגן, מאפה ממולא בתירס ופלפל, תוספת בטטה ועוד שלל הפתעות (17.50 יורו). מומלץ מאוד להזמין מקום מראש – אפשר לנסות גם דרך האתר.

» De Waaghals: מפת האזור, שעות פכילות, מחירים ועוד פרטים על המסעדה

Cornucopia, דבלין

היתרון ב- Cornucopia הוא ללא ספק השילוב בין שוק האוכל והמעדנייה המוצע במקום. התפריט כולל ארוחות בוקר וערב, מנות נטולות גלוטן או חיטה, ובעיקר – מפלט מהאוכל הכבד המאפיין מדינות אירופיות קרירות במיוחד. ניל ודירדרה מק'אפרטי שבו לדבלין ב-1985, אחרי תשע שנות שהות בארצות הברית. בכדי לתת מענה לצמחוניים מקומיים, הם פתחו חנות בריאות עם מסעדה קטנה בירכתי המקום, ששיווקה חומוס וטאבולה לצד הפתעות אינדונזיות. ככל שהלך וגבר העניין במה שרקח מק'פארטי במטבח, כך גם הלכה והתבססה המסעדה, שהפכה לעיסוק המרכזי שלהם ב-1993. באותה שנה, אגב, מק'פארטי הלך לעולמו. כיום עוברים שם 500 סועדים מדי יום. כתובת: רחוב Wicklow Street מס' 19, דבלין.

רומא : Gecobiondo

איטליה עשויה להידמות כמקום מפלט נוח יותר עבור הזללן הצמחוני, בעקבות ריבוי הפיצות והפסטות נטולות הבשר, אך העניינים מסתבכים עבור מי שמעדיף לאכול אורגני. ב- Gecobiondo מדי שבועיים משתנה התפריט האורגני-עונתי. למרות שבקיץ סוגרים שם בשעות הצהריים, מספטמבר אפשר להזמין מקומות גם לשעות הערב. הבעלים, אגב, דובר אנגלית וספרדית – עוד סוג של יתרון, יש להודות. גולשים שדגמו מדווחים על שירות די יעיל ומנות גדולות. כיאות למי שמצהיר "אנחנו מה שאנו אוכלים" באתר הבית שלו, במקום נערכים גם אירועים קהילתיים שונים וביניהם, למשל, אירוע התרמה לבית חולים מקומי בחסותם של נזירים טיבטיים. עוד מעבירים שם קורסי בישול טבעיים ופגישות שבועיות עם יועצת בריאות ורווחה (כתובת: Via G. Cardano 105, 00154).

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>