1. עולם
  2. בודפשט

בטן מלאה על גדות הדנובה

ביסטרו בשוק, מקדש של עוגות, גלידרייה מפורסמת, מסעדה יהודית-איטלקית וקונדיטוריה ברובע היהודי – חמש המלצות על מקומות שכדאי לאכול בהם בביקור בבודפשט

צילום נוף של בודפשט, הונגריה
בתאבון. בודפשט צילום: Rigmanyi | Dreamstime.com

המחשבה על אוכל הונגרי זורקת את הדמיון של התייר הממוצע לשני מקומות - גולאש סמיך, כבד ומהביל, וקיורטוש חם, פריך ומתוק. אבל בין התבשיל לקינוח, האוכל ההונגרי מעולם לא נתפס כאיזו אטרקציה קולינרית. אלא שבעיר הבירה הבינו שאוכל טוב, ובעיקר אוכל מעניין יכול בהחלט להיות מוקד משיכה לתיירים לא פחות מנהר הדנובה. בשנה האחרונה עברה בודפשט מהפכה קטנה, והצמיחה לצד מסעדות גורמה גם שווקי אוכל חדשים, ברים מגניבים והרבה אוכל רחוב.

» חמישה יעדים לפסח הקרוב
» חופשה בבלגרד, לא מה שחשבתם
» גיחה לצד הצפוני של קפריסין
» עכבר עולם

דאון טאון מארקט

לפני כשנה פשטה בבודפשט אופנה של פוד-טראקס, שהגיעו בכל סוף שבוע לאזור אחר, חנו והגישו אוכל רחוב-גורמה לכולם. שפים גדולים, חלקם מתהדרים בכוכבי מישלן, עזבו את המטבח המהודר שלהם לטובת משאיות גדולות וסרוויס המוגש בצלחות מפלסטיק. אחרי כמה חודשים הוחלט על הקמת השוק המקורה בדאון טאון בודפשט, שאליו גולשים מדי יום בשעות הצהריים עובדים מהעסקים המקומיים (כולל בנקים ושגרירויות) כדי לאכול מנות קטנות ואיכותיות. תמצאו כאן למשל את Stand 25, שמנוהל על ידי תומאס סצל, מי שהיה סו-שף במסעדת מישלן, ופתח ביסטרו קטן בשוק. המנות כאן נותנות טוויסט מודרני על אוכל הונגרי מסורתי - לרבות גולאש ורוקוט קרומפלי (מאפה משכבות של תפוחי אדמה ברוטב שמנת). עוד בשוק - דוכן ירקות משומרים, דוכני בשר ונקניקים, גבינות, ירקות והרבה המבורגרים.
» Downtown Market: 1054, Budapest Hold Street 13. שעות פתיחה: שני, 6:30-17:00; שלישי-שישי, 6:30-18:00; שבת, 6:30-14:00; ראשון – סגור.

דגים קפואים ב-Down Town Market
קטן ואיכותי. Down Town Market צילום: טל לוין

ג'רבו

סוד גלוי הוא שבקצה רחוב הקניות המפורסם של בודפשט, ואצי אוצה (Váci utca), ממתינה כיכר גדולה, שאחת הפאות שלה שמורה למקדש העוגות ג'רבו. כניסה למקום תספק לכם שני דברים - חזרה בזמן לשנים שבהם משטרים טוטליטריים היו באופנה ועוגות דובוס - טארטים רווי קומות, שבין שכבות הבצק טמון לו קרם חמאה סמיך בטעם שוקולד. אם אתם פחות בעניין של ספות כבדות ועוגות כבדות עוד יותר, צאו מג'רבו ופנו ימינה בכיכר. ממש במרחק של 22 צעדים (מדדנו, נשבעים) עומד דוכן ארוך של אוכל רחוב, שכולל אינספור מאכלים - החל מצ'יפס ושניצל, דרך מיני-דונאטס שמטגנים במקום, ועד קיורטוש מהביל בציפוי הקלאסי (סוכר וקינמון) ובציפויים פחות קלאסיים (שוקולד, שקדים וכן הלאה). כאן גם יגישו לכם כוס של שוקו חם וסמיך שמתבשל לו לאט לאט במשך כל היום, ואם קר לכם תוכלו להתחמם מתחת לאחד התנורים המוצמדים לשולחנות.
» קפה ג'רבו: 1051 Budapest Vörösmarty tér 7-8

עוגת דובוס
קומות של טארט סמיך. עוגת דובוס צילום: Balazspalfi | Dreamstime.com

גלטו רוזה

עובדת חיים ידועה היא שככל שיותר קר כך אכילת גלידה היא חוויה מענגת יותר. אחת הגלידריות המפורסמות בבודפשט היא גלטו רוזה (Gelato Rosa), שמוכרת בזכות פיסול פרחי גלידה בתוך גביע לכל הסועדים. טעמי הגלידות פה יחסית שגרתיים, וכוללים בין היתר שוקולד, וניל, פירות יער וקפה, אבל השוס, כאמור, הוא בסידור בגביע - שנבנה לנגד עיניכם, מעלעלי גלידה קרירים ומתוקים. מחוץ לגלידריה תמצאו שלט שעליו מצוינים הטעמים שהכינו באותו היום - כשמצד אחד טעמי השמנת (כגון אגוזים, קוקוס, שוקולד וג'נדויה), ומצד שני טעמי סורבה וגלידות ללא לקטוז (כגון מנגו, בזיליקום ותותים).
» גלטו רוזה: 1051 HU-BU, Budapest, Szent István tér 3, Hungary

עלעלי גלידה בגלטו רוזה
חוויה מענגת. גלטו רוזה צילום: טל לוין

‪יידישע מאמא מיה‬‬‬‬

כן כן, כמו ששמעתם, ברובע היהודי מסתתר לו מתחם אוכל שוקק, שמכיל גם ברים וגם מסעדות מעולות. אחת מהן נושאת את השם המבטיח יידיש מאמה מיה, ומנסה לעשות את הבלתי אפשרי ולמזג בין אוכל יהודי לאוכל איטלקי. כך, לצד מנות דוגמת פרפדלה תוצרת בית עם פורצ'יני וקרם כמהין, תמצאו שם מנות של מרק קונסומה עם קניידלעך. יחד עם זאת, קחו בחשבון שלא מדובר במסעדה כשרה, ופירות ים מככבים כאן בתפריט לצד מנה ראשונה של כבד קצוץ.
» יידיש מאמה מיה: 1075 Budapest, Király utca 13.  BUDAPEST, GOZSDU UDVAR “D” PASSAGE

דה סוויט

במידה ולא מספיק מתוק לכם בפה, אנחנו ממליצים שתשימו את פעמיכם אל The Sweet, קונדיטוריה מטורפת, גם היא ברובע היהודי. המקום צמוד ל-Vintage Garden, ביסטרו מקומי עם חצר פנימית יפה ואווירה מגניבה. כך, במודל של ביסטרו-בייקרי, הדגש כאן הוא על אסתטיקה ותענוגות. במקרר העוגות תמצאו בין היתר טארטים של פירות טריים, עוגות קרם מטורפות, טארטים אישיים, עוגות מוס ובעיקר אינספור עוגיות שנשפכות כאן ממגירות. מכונת קפה וכמה שולחנות קטנים יאפשרו לכם גם לטרוף משהו כבר במקום, אבל אנחנו ממליצים לקחת איתכם עוגת קרמנשיט ולזלול אותה ברחוב עם שוקו חם. כי אם שחיתות אז עד הסוף. 
» The Sweet: Dob utca 21, Budapest 107

קונדיטוריית The Sweet
צילום: טל לוין
תגיות

כרטיסים להופעות והצגות

להזמנת כרטיסים >>