30.07.14

שלום ,

ברצלונה








יש חיים מעבר לטאפאס: עשר מסעדות שף מומלצות בברצלונה

יום שני 12 בספטמבר 2011 07:35 מאת: טרה סטיבנס, גרדיאן

איטריות דג ברוטב פסטו, צלופח מעושן עם קוויאר, בשר גדי שמוגש עם קצף תפוחים ומוס שוקולד שמוגש עם גלידת שמן זית: הסצינה הקולינרית בברצלונה מצטיינת בשילובים מרתקים וערבים לחיך. עשר מסעדות שמותחות את גבולות הטעם


חוויה קולינרית חריגה. מסעדת Cinc Sentits

(צילום: האתר הרשמי)

פרסומת

ברצלונה מציעה אינספור אפשרויות לחובבי הטאפאס, אבל בשנים האחרונות מסעדות שף המתבססות על פרשנויות חדשות למנות מסורתיות צצו ברחבי העיר כמו פטריות אחרי הגשם. המחירים אומנם לא זולים, אבל כל אחת המסעדות האלו מציעה חוויה קולינרית ייחודית שבהחלט מצדיקה חריגה מהתקציב. בנוסף, במרבית ממסעדות הגורמה ניתן לבחור בתפריט טעימות כדי ליהנות ממגוון רחב של טעמים ולאתגר את החיך במנות בלתי שגרתיות כמו צוואר-טלה וקוויאר קטאלני או דג קוד ברוטב תפוחים. בתיאבון.


השף הצעיר ביותר שזכה בכוכב מישלן


מסעדת היוקרה ABaC ידעה לא מעט תהפוכות: היא שינתה מיקומים ושפים, וידעה תקופות של שגשוג וגם של מאבק קשה על לקוחות. אבל עכשיו המסעדה חזרה לימי הזוהר שלה בזכות השף ג'ורדי קרוז, שקיבל כוכב מישלן ראשון כבר בגיל 25 וזכה לתואר "השף הצעיר ביותר עם כוכב מישלן". גם העיצוב המפתה מספק סיבה להגיע ל-ABaC: לצד מטבח דרמטי בגוונים של שחור ומתכת ניתן לסעוד את לבכם בחלל בוהק מלובן שמשקיף לגינה. האוכל עצמו יענג כל מי שמוכן להסתכן ולטעום דברים חדשים, כמו למשל מנה משובחת של צדפות או בשר גדי שמוגש עם קצף תפוחים.

מחיר ממוצע לסועד: תפריט טעימות יעלה בין 125 ל-175 יורו
שעות פתיחה:  שלישי-שבת 13:30-15:30, 20:30-23:00
» ABaC - כתובת: 1av. Tibidado 08022 Barcelona; אתר רשמי: www.abacbarcelona.com


גם יפה, גם אופה, גם כוכב מישלן. ג'ורדי קרוז במסעדת ABaC (צילום: האתר הרשמי)

ארוחת טעימות של 33 מנות טאפאס


המטבח הקטלאני החדש חייב לא מעט לאחים אדריה (Adria). זמן קצר לאחר שמקדש הגורמה El Bulli הודיע שהוא סוגר את שעריו, האחים הגסטרונומיים הודיעו שהם פותחים טאפאס בר חדש ויוקרתי בשם Tickets. בין השאר תוכלו לבחור בתפריט טעימות שכולל לא פחות מ-33 מנות טאפאס שונות, וביניהן הזיתים המפורסמים של אדריה וצדפות. גם העיצוב הססגוני והמזמין של המסעדה החדשה יעזור לכם להרגיש כמו בקרנבל קולינרי, אחרי שכמובן תאלצו להמתין בתור לשולחן פנוי.

מחיר ממוצע לסועד: 50-75 יורו
שעות פתיחה:  שלישי-שישי, 19:30-1:30. שבת 13:00-15:30
» Tickets Bar - כתובת: Avinguda Paral·lel 164, 08015 Barcelona; אתר רשמי: www.ticketsbar.es


דווקא לא צריך כרטיס כניסה. מסעדת Tickets (צילום: האתר הרשמי)

מוס שוקולד עם גלידת שמן זית


כשמסעדת השף Cinc Sentits נפתחה לראשונה במאי 2004 היא קנתה לה במהירות שם של מוקד עלייה לרגל לחובבי המטבח הקאטלני בזכות המנות של השף ג'ורדי ארטל והתמחור השפוי שלהן. העיצוב המינימליסטי מספק תפאורה הולמת למנות הייחודיות של ג'ורדי, שף קנדי שנולד בספרד וחזר לארץ הולדתו כדי לפתח מנות שמתבססות על מרכיבים מקומיים ואורגניים. בין השאר תוכלו לטעום כאן קוויאר קטלאני שמוגש עם ביצת שלי, סורבה עגבניות עם "בועות" שום ומוס שוקולד שמוגש עם גלידת שמן זית ואגוזי מקדמיה קלויים. בזכות המנות המקוריות והמדויקות ארטל קטף בנובמבר 2008 כוכב מישלן משלו.

מחיר ממוצע לסועד: תפריט טעימות ב-49-69 יורו
שעות פתיחה:  שלישי-חמישי 13:30-15:00, 20:30-22:00, שישי-שבת 13:30-15:00, 20:30-22:30
» Cinc Sentits - כתובת: Aribau 58, 08011 Barcelona; אתר רשמי: www.cincsentits.com


קטנה, אבל זולה. מנה במסעדת Cinc Sentits (צילום: האתר הרשמי)

בין יפן למטבח הקטלאני


מסעדת Koy Shunka היא דוגמה מוצלחת במיוחד לנטייה לשלב טעמים מהמטבח האסייאתי והקטאלני. השף הידקי מאטשואישה מיטיב לשלב בין טכניקות יפניות מסורתיות לירקות ומוצרי מזון מקומיים. המסעדה עצמה ממוקמת בחלל יפהפה עם ריצוף עץ ועיצוב שמזכיר אווירת זן. בנוסף, אם אתם רוצים לראות את הטבחים בפעולה ניתן לשלב לצד הדלפק ולראות אותם מתקינים מנות מוקפדות של פירות ים כמו סרטן ואפונה או דגים בטמפורה.

מחיר ממוצע לסועד: תפריט טעימות ב-55-75 יורו
שעות פתיחה:  שלישי-ראשון 14:00-15:30, 21:00-23:00
» Koy Shunka - כתובת: C/ Copons, 7, 08002 Barcelona; אתר רשמי: www.koyshunka.com 


מיפן באהבה. מסעדת Koy Shunka (צילום: האתר הרשמי)

"נזיד חג המולד" ועוד מנות מאתגרות


ראול באלם הוא לא סתם שף. הוא בנו של השף עטור הכוכבים קארמה רוסקלדה, שהקים את מסעדת Moments ועדיין נוהג לפקח עליה מדי יום חמישי. אבל בשאר השבוע הבן המוכשר מוכיח שהתפוח לא נפל רחוק מהעץ. המנות מדויקות, עדינות ומלאות בטעמים שיאתגרו את החיך. אם אתם רוצים לטעום אפונה, ארטישוק או תפוח אדמה שלא תשכחו לעולם – זה המקום עבורכם. מנות הדגל הן "נזיד חג-המולד" או מנת האורז המפורסמת arroz caldoso.

מחיר ממוצע לסועד: תפריט טעימות ב-125 יורו
שעות פתיחה:  שלישי-שבת, 13:30-15:30, 20:30-22:30
» Moments - כתובת: C/ Petxina, 6, 08001 Barcelona; אתר רשמי: www.mandarinoriental.com/barcelona/dining/moments


רגעים קטנים של אושר. מסעדת moments (צילום: האתר הרשמי)

ל"ג בעומר בגרסת הגורמה


האדם הקדמון כבר הבין שכדי להכין אוכל כדאי מאוד להשתמש באש. אבל השף ג'ורדי הררה העלה את השימוש בלהבות לדרגת אמנות. במסעדת Manairo הוא משתמש בטכניקות שונות כמו מנורות ייחודיות לבישול ואפילו מקדחה כדי לתת פרשנות חדשה למנות מסורתיות כמו מנת הדגל cap i pota , ראש של דג. אם תציצו למטבח תראו תצוגה מרשימה של "לפידים" שבאמצעותם חורכים את הבשר באופנים שונים. 

מחיר ממוצע לסועד: תפריט טעימות ב- 55 יורו
שעות פתיחה:  שני-שבת 13:30-15:30, 20:30-23:00
» Manairo - כתובת: C/ Diputacio, 424, 08013 Barcelona; אתר רשמי: www.manairo.com 


חרוך על האש. בשר במסעדת Manairo (צילום: האתר הרשמי)

צדפות עם ג'ין וטוניק ועוד שילובים מפתיעים


השף רוברט גלונץ' זכה להכשרה מגוונת במסעדות היוקרה El Bulli ו-Gaia, ולאחרונה הוא פתח מסעדת שף שנושאת בגאון את שמו – Gelonch באזור השומם יחסית של Eixample Dreta. הוא מצליח לשלב טכניקות מסורתיות ומודרניות כדי למשוך קהל הולך וגדל של מעריצים. בין השאר הוא ידוע בזכות השילובים הבלתי צפויים במנות כמו צדפות עם ג'ין וטוניק או איטריות דג ברוטב פסטו. חלל המסעדה שווה ביקור בזכות עצמו, ובניגוד לעיצוב המינימליסטי של לא מעט מסעדות חדשות הוא מציע עיצוב צבעוני ומזמין שיסייע לכם להרגיש בבית.

מחיר ממוצע לסועד: תפריט טעימות ב-52-63 יורו
שעות פתיחה:  שלישי-שבת 13:30-15:30, 9:00-11:30
» Gelonch - כתובת: C/ Bailen, 56, 08009 Barcelona; אתר רשמי: www.gelonch.es


אוכל חדש, מסורתי וטעים. מנה במסעדת Gelonch (צילום: האתר הרשמי)

צלופח מעושן וצוואר-טלה


מאז שמסעדת הביסטרו המודרנית Sauc עברה למיקומה הטרנדי החדש ב- Ohla Hotel שבאזור Barri Gotic היא הספיקה לצבור לעצמה מעריצים חדשים. המסעדה, שזכתה לכוכב מישלן, מתמחה בפרשנות עדכנית למנות דגל מסורתיות כמו צלופח מעושן עם קוויאר וקונפי של צוואר-טלה ועד לדג קוד שמוגש עם אפונה ברוטב תפוחים חמצמץ. מדובר בלא פחות מחגיגה למי שפרשנות קולינרית ייחודית מעניינת אותו.

מחיר ממוצע לסועד: תפריט טעימות ב-64-114 יורו
שעות פתיחה: שלישי-שבת 13:30-15:30, 20:30-22:30
» Sauc - כתובת: Lluis Pellicer, 12 baixos, 08036 Barcelona; אתר רשמי: www.ohlahotel.com


פרשיננו במטבח. מסעדת Sauc (צילום: האתר הרשמי)

תפריט טעימות במחיר משתלם


מסעדת השף Colibri החלה את דרכה כמקום חביב למדי ברחוב צדדי. האוכל היה מעולה, אבל המסעדה הצנועה התקשתה למשוך את תשומת לבם של אוהבי האוכל המשובח. אבל לאחרונה החלל עבר שיפוץ מקיף וכעת המסעדה נמצאת בתור הזהב שלה, והשף סיזר פאסטור, ממשיך להגיש מדי יום מנות על טהרת המוצרים המקומיים האופייניים לעונה. בין המנות המומלצות:  פילה de bacalao שמוגש ברוטב אפונה וג'ינג'ר וסטייק טרטר קלאסי. תמורת 37 יורו בלבד תוכלו להזמין תפריט טעימות שכולל ארבע מנות, ומדובר בעסקה משתלמת לארוחת צהריים או ערב.

מחיר ממוצע לסועד: תפריט טעימות ב-37 יורו
שעות פתיחה: כל יום (למעט ראשון) 13:30-15:00, 21:00-23:15
» Colibri - כתובת: C/ DE CASANOVA, 212, 08036 Barcelona; אתר רשמי: www.restaurantcolibri.com


טועמים ושובעים. מסעדת Colibri (צילום: האתר הרשמי)

מסעדת גורמה במלון חמישה כוכבים


לא מעט מהמסעדות המובילות בברצלונה ממוקמות בתוך מלונות יוקרה של חמישה כוכבים. מסעדת השף Enoteca היא אחת המוצלחות שבהן, בעיקר בזכות הכשרון הנדיר של השף פאקו פרז. המסעדה, הממוקמת בתוך בית המלון Hotel Arts Barcelona מציעה "מטבח מודרני" שמאופיין במנות מדויקות ואלגנטיות. הרעיון המרכזי הוא לבנות מנה סביב רכיב אחד דומיננטי, ולא ליצור "בלאגן" של טעמים. המסעדה זכתה לכוכב מישלן בזכות המנות המוקפדות של פירות ים, והעיצוב האלגנטי שלה מצדיק ביקור בפני עצמו.

מחיר ממוצע לסועד: תפריט טעימות ב-86 יורו
שעות פתיחה:  שני-שלישי, 13:30-15:30. רביעי-שבת 19:30-23:00.
» Enoteca - כתובת: C/ Marina, 19-21, 08005 Barcelona; אתר רשמי: www.hotelartsbarcelona.com/sub/20/32/en/restaurants-enoteca


מנות מדויקות ואלגנטיות. מסעדת Enoteca (צילום: האתר הרשמי)




Bookmark and Share



תגובות גולשים
הוסף תגובה +

(3 מדרגים)

דירוג הגולשים:

דרג את המקום

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5